Goldman Sachs Marcus sparkonto: Allt du behöver veta om den nya marknadsledaren som betalar 3 gånger mer ränta

Goldman Sachs Group, Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Goldman Sachs Storbritanniens huvudkontor i Fleet Street, London(Bild: PA)



Goldman Sachs har gjort sin debut i Storbritannien inom detaljhandeln med ett marknadsledande sparkonto som lanserats genom sitt Marcus digitala bankmärke.



Wall Street -titanen lanserade konton till brittiska kunder rikstäckande på torsdagen efter att ha testat plattformen med lokal personal tidigare denna månad.



Varumärket Marcus - uppkallat efter en av bankens grundare Marcus Goldman - erbjuder en hög avkastning på 1,5%, vilket överträffar riksgenomsnittet (0,6%) för enkel åtkomstbesparing.

noel edmonds helen soby

Till skillnad från ett löpande konto är sparkonto tillgodoser inte direktdebiteringar men möjliggör snabb tillgång till kontanter om det behövs.

Goldman Sachs har lanserat kontot genom sitt varumärke Marcus (Bild: Moneyfacts)



Dess lägsta besparingsnivå ligger för närvarande på £ 1 med högst £ 250.000.

peter tobin andra namn

Räntan på 1,5% är en välsignelse för brittiska sparare, som har lidit i år bland rekordlåga räntor.



Des McDaid, Marcus & apos; verkställande direktör, sa: ”Under det senaste decenniet har sparare varit på fel sida med låga räntor.

'Vi har talat ingående med människor över hela landet och det finns en verklig besvikelse om besparingar - medan de flesta brittiska vuxna försöker spara varje månad, har vissa inte ens ett sparkonto, med låga räntor och komplexitet skylla på.

'Vi vill vända trenden - bokstavligen sätta tillbaka intresset i sparande och göra sparandet värt igen.'

Shakila Hashmi, penningchef, på Compare the Market, sa: ”Räntan som erbjuds på det första brittiska sparkontot är cirka tre gånger mer generös än de genomsnittliga sparkontona från de stora aktörerna.

- Vår förhoppning är att detta är en katalysator för andra banker att erbjuda sina kunder bättre priser. Effekten den kommer att få på konkurrensen är inte bara den av en annan ny aktör som kommer in på marknaden och erbjuder en attraktiv ränta; Goldman Sachs är ett välkänt namn, om än osannolikt i detaljhandeln.

'Dess ankomst till denna marknad är mycket synlig och kastar i huvudsak ner handsken för resten av branschen.

fotspa och massageapparat

McDaid anslöt sig till Marcus med erfarenhet som direktör vid brittiska utmanarbanken TSB.

Läs mer

Skaffa ett bättre bankkonto
Santander sänker förmånerna på 123 -konto Varför behöver du tre bankkonton Banker som låter dig frysa ditt kort Hur man byter till en mycket bättre bank

Marcus-lanseringen är varumärkets första expansion utanför USA och placerar det bland endast ett litet antal digitala bara konsumentväntade banker i Storbritannien, inklusive Starling Bank och Monzo, utan några planer på att driva tegelstenar.

Goldman lanserade ursprungligen Marcus i USA 2016 och erbjöd personliga lån och sparkonton online.

Den amerikanska bankjättens övergång till detaljhandel har setts som ett sätt att diversifiera efter en svår sträcka för investeringsbankar i hela branschen.

katie prissätter hennes jett

I somras anställde Wall Street-jätten 150 extra personal i London inför den brittiska utrullningen av Marcus.

Det omfattade 100 lednings-, IT- och produktutvecklingsarbetare samt 50 personer för dess kundtjänstcentral.

Ytterligare anställningar förväntas när den digitala banken växer.

Personal som arbetar för varumärket Marcus by Goldman Sachs kommer att vara baserade på Goldmans nuvarande centrala London-kontor, men kommer att följa resten av bankens team när de flyttar till sin nya nio våningar stora plats vid Farringdon Street nästa år.

Se Även: