Facebook Messenger -användare varnade för att sluta använda appen på iPhone- och Android -telefoner

Iphone

Ditt Horoskop För Imorgon

Den försenade uppdateringen är relaterad till farhågor om att kryptering av Messenger skulle leda till att barnutnyttjande går obemärkt förbi

Den försenade uppdateringen är relaterad till farhågor om att kryptering av Messenger skulle leda till att barnutnyttjande går obemärkt förbi(Bild: AFP via Getty Images)



trillingar separerade vid födseln

iPhone- och Android -användare varnas för att undvika Facebook Messenger efter att en säkerhetsuppdatering sägs vara försenad.



Tjänsten har utsatts för brand för att inte ha använt end -to -end -kryptering som WhatsApp, en annan Facebook -ägd app -som enligt uppgift sätter sekretess och innehåll i fara.



Den försenade uppdateringen är relaterad till farhågor om att kryptering av Messenger skulle leda till att barnutnyttjande går obemärkt förbi.

Kryptering skulle innebära att ingen, inte ens Facebook, skulle kunna läsa meddelanden mellan en avsändare och deras mottagare.

storm ali mötte office

För närvarande kan skadliga meddelanden och innehåll i Facebook Messenger -chattar flaggas.



Tjänsten har kommit under eld för att inte ha använt end-to-end-kryptering som WhatsApp, en annan Facebook-ägd app

Tjänsten har kommit under eld för att inte ha använt end-to-end-kryptering som WhatsApp, en annan Facebook-ägd app (Bild: Upphovsrätt okänd)

Cybersäkerhetsexperten Zac Doffman skrev in Forbes : 'Messenger -användare som läser detta bör byta sina personliga chattar till WhatsApp (eller Signal) och lämna Messenger för triviala samtal och barn.



'Du bör verkligen inte använda den som standardmeddelandeplattform om du är på Android, där byte från OS -standard är ett alternativ - till skillnad från iOS.'

Zac tror att inte alla sociala medier chattplattformar behöver krypteras, men sa att det har vissa positiva saker, inklusive att skydda barn från rovdjur.

Han föreslog att Messenger kunde lämnas så att laglig avlyssning kan äga rum, men sa att användarna borde ha möjlighet att välja krypterade tjänster från ände till ände.

är stormarknader öppna nyårsdagen

Facebook Messenger berättade Forbes : 'Vi bygger starka säkerhetsåtgärder som är utformade för att förhindra att det uppstår skada i första hand och ge människor kontroller att reagera om det gör det.

'Att arbeta tillsammans ger oss också mer information för att identifiera kränkande konton och låter oss introducera säkerhetsfunktioner bakom kulisserna som att begränsa interaktioner mellan vuxna och minderåriga.

Se Även: