Trillingar som separerades vid födseln visste inte att de var offer för groteskt experiment

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Robert Shafran, Edward Galland och David Kellman hade ingen aning om att de var trillingar tills en slump slumpade ihop dem.



Bröderna hade rivits isär vid födseln som en del av ett grotesk vetenskapligt experiment som testade effekten av att separera identiska trillingar.



Dokumentären, Three Identical Strangers, berättar den sanna historien om hur de hittade varandra när de var 19.



Trillingarna växte alla upp inom 100 mil från varandra och till och med från en tidig ålder som visar upprörande tecken på att experimentet hade en förödande inverkan på dem.

Deras adoptivföräldrar, som inte var medvetna om att deras barn var en trilling, avslöjar att de alla skulle bli så upprörda när de var bebisar att de skulle slå huvudet på sidan av sina spjälsängar.

Bobby, Eddy och david hade ingen aning om att den andra existerade förrän de var 19



Alla tre har kämpat med psykiska hälsoproblem och tragiskt nog tog Eddy sitt liv efter att ha kämpat med depression.

Men trillingarna kanske aldrig visste att de andra fanns om det inte varit för ett slumpmässigt möte när de var i slutet av tonåren.



När Bobby startade Sullivan Country Community College, nära New York, när han var 19 kunde han inte förstå varför andra studenter skulle falla över sig själva för att prata med honom.

Han sa: 'Killar slog mig på ryggen, och tjejer kramade och kysste mig. Det var mycket välkomnande, förutom att de insisterade på att kalla honom Eddy.

Så småningom räknade medstudenten Michael Domnitz ut vad som hände och frågade Bobby om han var adopterad.

Trillingarna hade till och med en cameo i filmen Madonna, Desperately Seeking Susan (Bild: Orion Pictures)

Bobbys 'tvilling' var Edward Galland, som hoppade av samma college året innan.

Michael ringde honom direkt och Edward var bedövad när han hörde en röst som var identisk med hans egen i slutet av raden - och upptäckte att han hade en förlorad bror.

Och trots att de spenderade hela livet åtskilda, hade bröderna några mycket konstiga saker gemensamt.

De pratade och skrattade likadant, hade identiska födelsemärken och IQ -poäng på 148, var båda brottare på college och hade samma stridstekniker och hade till och med tappat sin oskuld samtidigt.

Men det fanns fortfarande mer med den här otäcka historien - de två bröderna hade ett tredje syskon, David.

David och Bobby med regissören för dokumentären, Tim Wardel (Bild: AFP)

ray-j och kim

När berättelsen om deras återförening var täckt av ett papper såg David, som studerade vid Queen & apos; s College, sitt eget ansikte stirra tillbaka på honom och tog kontakt.

Det verkade som en hjärtvärmande historia - de tre bröderna hade äntligen återförenats - och de blev mediernas älsklingar.

Trillingarna hade till och med en cameo i filmen Madonna, Desperately Seeking Susan.

Men när pojkarna & apos; adoptivföräldrar började fråga varför de hade separerats vid födseln, den olyckliga sanningen började dyka upp.

Trillingarna, som de upptäckte, hade använts som en del av ett genomarbetat psykologiskt experiment som kläcktes på 1960 -talet för att studera effekterna av natur kontra vård.

När trillingarna hittade varandra skulle de ofta klä sig likadant (Bild: The New York Post)

Psykologer samarbetade med Louise Wise Services adoptionsbyrå om en tvillingstudie, som innebar att dela upp identiska tvillingar och trillingar, placera dem i olika hem och studera deras utveckling.

Det innebar att Bobby, Eddy och David, som föddes av en tonårsflicka den 12 juli 1961, alla växte upp inom bara 100 mil från varandra, men ingen av dem visste om de andra bröderna.

Innan bebisarna placerades i sina adoptivhem hade byrån berättat för de blivande föräldrarna att barnen var en del av en rutinmässig barndomsutvecklingsstudie.

Föräldrarna sa att det var starkt underförstått att deltagande i studien skulle öka deras chanser att kunna adoptera en av pojkarna.

Den framstående barnpsykologen, Dr Peter Neubauer, besökte var och en av pojkarna separat de första 10 åren av deras liv.

De öppnade sin egen restaurang och inom ett år hade de tjänat en miljon (Bild: The New York Post)

Han hade tidigare arbetat med Sigmund Freuds dotter, Anna.

Trots att han besökte alla tre bröderna, ofta inom några timmar från varandra, antydde han aldrig ens för dem att de skulle ha ett syskon.

Chillly, ingen, förutom forskarna som orkesterade studien, vet hur många andra tvillingar eller trillingar som också delades upp för experimentet och levde utan någon kunskap om deras förlorade identiska bröder eller systrar.

Dr Neubauer publicerade aldrig sin studie, och när han dog 2008 var alla hans register placerade vid Yale University begränsade till 2065, förmodligen tillräckligt länge för att alla som var inblandade i experimentet skulle ha dött.

Men för varje ny information som trillingarna upptäckte om deras liv började de inse att de inte var mer än marsvin i ett sjukt laboratorietest.

Bobby och David har tappat offentligt (Bild: AFP)

Pojkarna placerades medvetet i olika typer av familjer.

En som var arbetarklass (David), en som var medelklass (Eddy) och en annan som var högre medelklass (Bobby).

Var och en av deras fäder hade också en helt annan inställning till föräldraskap.

Davids pappa ägde en livsmedelsbutik och var varm och kärleksfull, Bobbys doktorfar var ofta borta, medan Eddy ständigt kolliderade med sin förälder.

Fram till pojkarna var två skulle Neubauer och hans team besöka dem hemma fyra gånger om året.

Det var minst ett besök om året efter det.

Trillingarna skulle spelas in med kognitiva tester, pussel och ritningar.

Trillingarna separerades som en del av ett experiment (Bild: Tre identiska främlingar)

mason greenwood fifa 21 face

När de nådde tonåren höll forskarna fortfarande vakt på dem på avstånd, samlade fortfarande in data, även om pojkarna aldrig visste.

Neubauer och hans team ville fastställa hur utvecklingen av tre pojkar med identiskt DNA, som aldrig hade haft kontakt med varandra, skulle påverkas om de uppfostrades i olika miljöer.

Det verkade ha en förödande inverkan eftersom alla tre har kämpat med allvarliga psykiska problem.

Innan de gick på college hade både Eddy och David tillbringat tid på psykiatriska sjukhus medan Robert satt på skyddstillsyn efter att ha erkänt sig skyldig till anklagelser om mordet på en kvinna vid ett rån 1978.

David sa senare till New York Post: Det var absolut separationsångest. De som studerade oss såg att det uppstod ett problem.

Dr Peter Neubauer uttryckte aldrig någon ånger

”Och de kunde ha hjälpt till. Det är det vi är mest arg på. De kunde ha hjälpt. . . och gjorde inte.

Bobby tror fortfarande att de behandlades otroligt grymt, allt i vetenskapens namn.

Han tillade: ”Jag kan inte tänka på någon annan i modern tid som har gjort något liknande.

'De andra jämförelserna jag kan tänka mig skulle vara Tuskegee syfilis -experimentet, där de lät alla få syfilis och lät det gå obehandlat, och de dog hemska dödsfall.

Three Identcal Strangers -regissören, Tim Wardle, tror att forskarna tappade sikte på den mänskliga inverkan av vad de gjorde '.

Han tillade: ”Den tiden, 1950- och 1960 -talen, [var en] vilda västern av psykologi när människor gjorde alla slags galna saker.

Bröderna blev förskräckta när de upptäckte vad som hade hänt dem (Bild: Tre identiska främlingar)

'Folk tryckte på kuvertet och de tappade ur etik ur sikte.'

Efter att ha gjort rubriker med deras återförening 1980 var trillingarna stamgäster på chattprogram, där de ofta skulle bära identiska kläder och svara tillsammans.

De flyttade ihop i New York och öppnade en restaurang på Manhattan som heter Triplets.

De tre unga männen tjänade en miljon bara ett år efter att de träffades.

sista datum för gamla 1-mynt

David förklarade: Vi blev förälskade. Det var, 'Gillar du den här saken? Jag älskar det! ’Det fanns definitivt en önskan att tycka om samma saker och att vara samma.

Bobby sa: 'Allt vi ville göra var att vara glad och spela och komma ikapp.

De återförenades bara av en slump (Bild: Tre identiska främlingar)

Vid denna tidpunkt trodde de fortfarande att de hade separerats eftersom en familj inte kunde ta dem alla tre.

Men Lawrence Wright, journalist med tidningen New Yorker, hade undersökt Neubauer och berättat för bröderna vad som egentligen hade hänt.

De var förskräckta och medan de fortsatte att göra alla tillsammans hade det börjat dyka upp sprickor.

Var och en av bröderna kände att han uteslöts av de andra två och när Robert lämnade restaurangen på grund av vad David kallade motstridiga arbetsetik började brödernas förhållanden sura.

Sedan 1995 tog Eddy sitt liv och lämnade efter sig sin fru och unga dotter.

Robert och David var också båda gifta med barn och hade drev isär.

Trillingarna var stamgäster på chattprogram (Bild: Tre identiska främlingar)

År 2010 talade de inte längre med varandra och hade dragit sig tillbaka från rampljuset.

Bobby sa: 'Varken David eller jag hade något intresse av någon form av intervju efter att Eddy dog. Saker var en röra. Våra liv var i sådan oordning. '

Medan psykologen som var ansvarig för deras smärta, Peter Neubauer, aldrig pratade om 'Tvillingstudien' innan han dog, konfronterades han om experimentet i mitten av 90-talet av journalisten Lawrence Wright.

I intervjun medger han att Bobby, Eddy och David inte var de enda syskonen han separerade men visade ingen ånger för sina handlingar.

De återstående bröderna, som fortsätter att leva i dunkel med sina egna familjer, kunde så småningom läsa en liten, kraftigt redigerad del av studien som släpptes för dem.

Läs mer

Bästa urvalet av långa läsningar från NEWSAM Online
Världens mest fertila kvinna Inuti Robbie och Garys fejd Amir Khan ovanliga boende

Även det visade att deras ökande känslomässiga och beteendemässiga strider dokumenterades noggrant.

Filmaren Tim Wardle, som var med syskonen när dokumenten släpptes, sa att alla skulle veta vad som skulle hända om du separerade tripplar, utan att forskare behövde leka Gud med oskyldiga barns liv.

Han tillade: En av de mest chockerande dessa var att dessa psykiatriker sitter och säger: 'Åh, det är verkligen konstigt, barnen verkar alla ha dessa problem.

Svaret är uppenbart - du har skurit bort dem från sina syskon.

Se Även: