Temaparken Drayton Manor såldes i mångmiljonaffär till europeiskt företag mitt i rädslan för nedläggning

Drayton Herrgård

Ditt Horoskop För Imorgon

En av Storbritanniens äldsta nöjesparker har bekräftat att den har sålts i en mångmiljonaffär till den europeiska fritidskedjan Looping Group.



Drayton Manors administratörer meddelade på måndagen, bara timmar efter att det framkom att underhållningskomplexet var på randen av kollaps, med hundratals jobb i fara.



Temaparken och zoo, som lockar över 1 miljon besökare varje år, sa att det kommer att fortsätta att fungera under företagsnamnet Drayton Manor Resort Ltd.



Grundaren William Bryan kommer att behålla sin roll som verkställande direktör när verksamheten kämpar sig ut ur 'en utmanande period'.

Alla 599 jobb har sparats till följd av affären.

William Bryan, på Drayton Manor Park, sa: ”Liksom många företag har vi mött utmaningar under de senaste månaderna, men försäljningen till Looping Group är ett spännande och positivt nytt kapitel för Drayton Manor Park.



'För oss var det viktigt att hitta en köpare som skulle skydda jobb, liksom att hitta en som skulle fortsätta att driva och utveckla Drayton Manor Park som våra gäster känner och älskar.

(Bild: SWNS.com)



'Looping Groups engagemang för en mycket ambitiös investeringsplan och löftet att återinvestera vinster främst tillbaka till parken, gjorde det till en naturlig och mycket tilltalande passform för oss.

'Bryan-familjen var alltid engagerad i att göra parken till en av Storbritanniens ledande attraktioner och under Looping Group ser vi fram emot att utveckla det familjevänliga erbjudandet under många år framöver.'

Laurent Bruloy, VD för Looping Group, sa: ”Vi är glada och stolta över att välkomna Drayton Manor Park och dess begåvade team till vår grupp.

”Jag skulle vilja berömma Bryan -familjen som, under tre generationer, har utvecklat parken och gjort den till en av de vackraste referenserna i vår bransch i Storbritannien. Vi är djupt respektfulla för allt som har uppnåtts av lagen.

The Looping Star, Bembom Brothers

Looping Group driver redan 15 fritidsparker i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Tyskland, Spanien och Portugal (Bild: Getty)

'Vi strävar efter att fortsätta historien och stödja Drayton Manors utveckling med samma entreprenörs -DNA och värderingar som vi delar samtidigt som vi behåller den starka lokala förankringen av orten.

”Vårt mål är att ge besökarna en oförglömlig, rolig och underhållande familjedag. Parkens erbjudande passar perfekt för oss, med sitt omfattande utbud av prisbelönta åkattraktioner och attraktioner, inklusive Europas första och enda Thomas Land

Mike Denny, gemensam administratör och PwC -direktör, sade: ”Koncernen hade mött exceptionellt utmanande handelsförhållanden. I februari tvingade Storm Dennis parken att stänga oväntat, medan den planerade återupptagningen i mars försenades på grund av Covid-19. Dessa faktorer kombinerade ett förvärrat kassaflödestryck på koncernen.

beyonce otrogen mot jay-z

'Vi är glada över att ha hjälpt till att säkra en försäljning som bevarar 599 jobb och säkerställer överlevnaden av en mycket älskad fritidsattraktion som är genomsyrad av historia och arv. Köparna kommer att arbeta med den befintliga ledningsgruppen för att fortsätta växa och utveckla verksamheten, vi önskar dem all framgång i framtiden.

Drayton Manor ligger i 280 tunnland park och sjöar i Staffordshire, West Midlands.

Dess attraktioner inkluderar karuseller, Thomas Land och den populära Drayton Zoo, hem för över 100 djur inklusive det senaste tillskottet, baby Spider Monkey.

Under ett typiskt bra verksamhetsår underhåller utomhuskomplexet cirka 1 miljon gäster.

Men Storbritanniens statssanktionerade lockdown den 23 mars tvingade det att stänga dörrarna och utfärda återbetalningar till tusentals besökare.

Den 4 juli inleddes en etappvis återupptagning, som följdes av spännande åkattraktioner inklusive Maelström, Shockwave och Apocalypse den 18 juli.

bbc vinter-OS-presentatörer 2018

Då sade en talesman att företaget förblev 'optimistiskt' om sin framtid, trots en 'utmanande period'.

Jonathan Hitching, på Drayton Manor Park, sa: 'Som en familjeattraktion har hälsa och säkerhet för våra gäster och teammedlemmar alltid varit vår främsta prioritet, så vi har arbetat hårt bakom kulisserna för att vidta åtgärder för att säkerställa deras säkerhet när vi får grönt ljus att öppna igen.

'' Under de senaste månaderna har vi utvecklat omfattande planer för den här öppningen, som sätter säkerheten högst upp på listan samtidigt som vi säkerställer att vi fortfarande kan erbjuda den bästa möjliga upplevelsen för våra gäster.

James och den röda ballongen åker på Drayton Manor

James och den röda ballongen åker på Drayton Manor (Bild: )

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

'Det har varit en utmanande tid för alla, men vi känner oss optimistiska inför framtiden och ser fram emot att välkomna familjer tillbaka till parken för att njuta av en dag ute i en trygg miljö, så snart vi kan göra det.'

Parkens maximala dagskapacitet på cirka 15 000 gäster har reducerats avsevärt på grund av sociala distansåtgärder.

Meddelandet om återupptagning sade att alla besökare nu måste delta i temperaturkontroller vid ankomst och köa i ett virtuellt system via Drayton Manor Park dagplanerare.

Åkarna stängs var 30-60: e minut för rutinmässig rengöring av säten, fasthållningsanordningar, höftstänger och säkerhetsbälten.

Det familjedrivna företaget grundades av George och Vera Bryan 1950 och har firat 70-årsjubileum i år.

De köpte marken och hade öppnat den som en liten attraktion med barnresor tills den utvecklades avsevärt på 1980 -talet.

Populära spännande åkattraktioner inkluderade Apocalypse som installerades 2000, The Ben 10, senare känd som Accelerator 2017, och Air Race kom fram 2014.

Thomas Land -turer introducerades mellan 2008 och 2017.

Drayton Manor rapporterade en förlust på 1,8 miljoner pund under året till februari 2019.

Se Även: