Arbetande skattekrediter hoppar till 3 040 pund för att hjälpa familjer under coronakrisen

Fördelar

Ditt Horoskop För Imorgon

Barnomsorg mamma

Beloppet du får stiger(Bild: Getty)



ost påskägg sainsburys

Miljontals familjer kommer att se sina arbetskattelättnader hoppa denna vecka, tillsammans med barnbidrag och universella kreditbetalningar.



Som en del av en åtgärd för att stödja hushållen under coronaviruspandemin har grundelementet i arbetskattelättnader ökat med 1 045 pund till 3 040 pund när en fyraårig frysning äntligen tar slut.



Ökningen kommer att pågå fram till den 5 april 2021 och kommer att innebära att de som kvalificerar sig kommer att få en extra skjuts eftersom tusentals anställda möter veckor och månader av osäkerhet under den globala krisen.

Det belopp en fordringsägare eller hushåll kommer att dra nytta av beror på deras förhållanden, inklusive deras hushållsinkomst, men ökningen kan innebära upp till £ 20 extra varje vecka.

Arbetskatteavdrag betalas till dem som har de lägsta lönerna - inklusive dem som har drabbats av den nuvarande krisen - du kan ta reda på hur mycket du kan kräva och hur du ansöker om arbetskatteavdrag, här .



Regeringen höjer också barnbidrag, andra skattelättnader och tröskelvärden och vårdnadshavarens bidrag med 1,7%, vilket påverkar många av dem med de lägsta inkomsterna.

Dessa höjningar trädde i kraft den 6 april, men enskilda betalningsdatum kommer att variera beroende på dina omständigheter.



Du behöver inte vidta några åtgärder och du kommer att få några ökade betalningar automatiskt.

Varför stiger betalningarna?

Familjer har inte sett sina betalningar stiga sedan 2015 (Bild: Getty)

Antalet arbetsförmåner, inklusive universell kredit och arbetssökandes ersättning, kommer att öka under våren eftersom en fyraårig förmånsstopp håller på att ta slut.

Deras priser höjdes 2016 efter ett beslut av den tidigare konservativa förbundskanslern George Osborne.

Frysningen påverkade arbetssökandes bidrag, anställnings- och stödbidrag (personbidrag och arbetsrelaterad aktivitetskomponent, inkomststöd, barn- och arbetsskattekrediter (icke-handikapprelaterade element), bostadsförmåner (olika bidrag/premier och LHA-priser), Universell kredit och barnförmån.

Från april kommer dessa fordringar att se sin inkomstökning öka med 1,7%, i linje med inflationen.

Universell kredit

Universell kredit stiger från £ 317,82 till £ 323,22 i månaden för fordringsägare som är 25 år eller äldre och som erhållit standardbidraget.

genomsnittlig vikt för män i Storbritannien

För par med ett gemensamt krav och där en (eller båda) partner är 25 år eller äldre, kommer gränsen att hoppa från 498,89 £ till 507,37 £ i månaden.

Under de kommande 12 månaderna kommer det dock att bli ytterligare en ökning utöver den årliga uppgraderingen, vilket motsvarar 1 040 pund per år, eller 20 pund i veckan.

Som ett resultat kommer betalningarna att öka från £ 317,82 till £ 409,89 i månaden, för fordringar som är 25 år eller äldre som får standardbidraget.

Kansler Rishi Sunak har också lagt till 1 000 pund extra till den universella kreditstandardbidraget under de kommande 12 månaderna för att stödja dem som är egenföretagare och arbetslösa under coronakrisen. Den extra betalningen kommer att motsvara & apos; sick-pay & apos; för dem som har kontrakt.

Här är vad du behöver veta.

Sysselsättnings- och stödbidrag, inkomststöd och arbetssökandes bidrag

Dessa betalningar stiger från £ 73,10 till £ 74,35 i veckan, för en ensamstående 25 år eller äldre, eller en ensamstående förälder 18 år eller äldre.

Barn förmån

Barnbidraget kommer att hoppa från £ 20,70 till £ 21,05 i veckan.

Arbetskattelättnader (utom barnomsorgselementet) och barnskatteavdrag (utom familjelementet) kommer också att öka med 1,7%.

Om du tidigare valde bort barnbidrag på grund av din inkomst kan du ansöka igen på grund av coronakrisen.

är stacey i eastenders gravid

Det nuvarande systemet säger att om du tjänar 50 000 pund eller mer kommer du inte att få hela beloppet, medan de som tjänar 60 000 pund eller mer inte kommer att kvalificera sig för ett öre. Men alla i den här gruppen som har tappat sin inkomst på grund av krisen eller fått en 20% -hit på grund av löptid kan nu vara berättigade till hela paketet. Här är vad du behöver veta om de senaste barnbidragsändringarna.

Handikapp och vårdförmåner

Handikapp- och vårdförmåner ökar också med 1,7% i år.

Den högre näringsersättningen ökar från £ 87,65 i veckan till £ 89,15.

Vårdbidrag kommer att flytta från £ 66,15 i veckan till £ 67,25.

Veckotakten för personlig självständighetsbetalning (PIP) och funktionshinder (DLA) kommer också att stiga i linje med inflationen. Den förbättrade PIP -dagliglevnadstakten och den högsta avgiften för DLA kommer att öka från £ 87,65 i veckan till £ 89,15.

Se Även: