Debenhams kommer att stänga ytterligare fyra butiker permanent när avstängningen är klar

Debenhams

Ditt Horoskop För Imorgon

Debenhams har sagt att ytterligare fyra butiker kommer att stänga permanent(Bild: Google)



Debenhams har utsett ytterligare fyra butiker som inte kommer att öppna igen efter att regeringens coronavirusåtgärder släppts upp.



Det kommer en vecka efter att kedjan meddelade att sju skulle stänga när lockdown slutar - vilket påverkar hundratals anställda



High street -kedjan, som är Storbritanniens äldsta varuhus, sa att den har kommit överens om villkor för att spara cirka 120 av sina 142 filialer. Men det lämnade många med sin framtid i tvivel.

havsnivåhöjningskarta Storbritannien

Nu har filialerna i Southampton, Swindon, Kidderminster och Borehamwood bekräftats som stängda för alltid.

Företaget sa att chefer 'ångrar mycket effekten på våra kollegor', men att villkor inte kunde komma överens med hyresvärdar.



Filialer i Truro, Stratford-Upon-Avon, Salisbury, Westfield i västra London, Warrington, Leamington Spa och South Shields kommer inte heller att öppna igen.

Det kunde inte utesluta ytterligare stängningar.



Elva Debenhams -butiker stänger permanent (Bild: Google)

Debenhams verkställande direktör Stefaan Vansteenkiste sa: ”Vi har kommit överens om villkor för de allra flesta av våra brittiska butiker och samtal fortsätter positivt på återstoden, vilket gör att vi kan öppna dessa butiker igen när regeringens regler tillåter det.

'' Tyvärr har vi inte lyckats nå en överenskommelse om sju butiker och dessa kommer inte att öppnas igen, och jag vill tacka våra kollegor i dessa butiker för vad jag vet är en svår tid för alla. ''

Alla Debenhams & apos; butikerna är för närvarande stängda efter avstängningen av regeringen för att bekämpa coronaviruspandemin, men avtalen med hyresvärdar är en avgörande komponent för att säkra verksamhetens framtid och se till att så många butiker som möjligt öppnar igen.

Majoriteten av dess anställda i Storbritannien är betalas för närvarande enligt regeringens löptidsplan - med personal som berörs av de senaste stängningarna som kan fortsätta med systemet i minst tre månader.

Debenhams kämpade redan innan coronaviruset drabbades (Bild: Getty Images)

Tillkännagivandet kommer bara två veckor efter att företaget avslöjat att det hade gått i administration för andra gången i år, vilket satte ett frågetecken på mer än 22 000 jobb.

Företaget har utsett administratörer från FRP Advisory för att övervaka processen, vilket redan har resulterat i att alla butiker i Irland har stängts.

Företaget sa att det kommer att arbeta för att 'öppna igen och handla så många butiker som möjligt' när restriktionerna upphävs.

Debenhams verkställande direktör Stefaan Vansteenkiste sa: 'Under dessa aldrig tidigare skådade omständigheter kommer utnämningen av administratörer att skydda vår verksamhet, våra anställda och andra viktiga intressenter, så att vi kan återuppta handeln från våra butiker när regeringens restriktioner lyfts.

mike tyson slåss nästa

'Vi räknar med att våra starkt stödjande ägare och långivare kommer att göra ytterligare medel tillgängliga för att finansiera administrationstiden.'

'Vi är desperat ledsna över att inte kunna behålla det irländska företaget men står inför inga alternativ i den nuvarande miljön', säger Vansteenkiste.

'Det här beslutet har inte tagits lätt och är inte en reflektion över våra irländska kollegor, vars professionalism och engagemang för att betjäna våra kunder aldrig har ifrågasatts.'

Vi har en fullständig guide om ditt Debenhams presentkort och återbetalningsrättigheter, här.

Se Även: