Snö träffar Storbritannien i mitten av juni efter att åskväder tappar 2 tum regn

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Är detta juni - eller januari?(Bild: Walsall Council / SWNS)



Förbluffade britter vaknade till ett lager snö på deras gata idag efter att en freak sommar åska stormade delar av Storbritannien.



Medan miljontals britter har njutit av solsken och varma temperaturer hittade invånarna i West Midlands marknadsstad Walsall ett snötäcke på Cavell Close.



Snön blev till is vilket gjorde en scen mer lämplig för vinterns höjd än mitten av juni.

Invånarna mötte också kraftigt skyfall med mer än två centimeter regn, blixtnedslag, åska och hagelstormar som resulterade i lokala incidenter av översvämning av ytvatten, Birmingham Live rapporter.

terri irwin kärleksskandal

Kommunfullmäktige berättade för journalister att det var 16 grader Celsius när dessa fotografier togs.



Blev du påverkad av snön idag? Maila webnews@NEWSAM.co.uk

belinda stewart-wilson het

En Midland -väg såg ut som om den hade drabbats av en snövitning efter att stormar träffat regionen (Bild: Walsall Council / SWNS)



Den plötsliga sommarstormen utlöste kaos i Midlands, liksom Manchester.

Även idag har Met Office utfärdat ett åskväder gult väder varning för stormar och kraftigt regn över större delen av landet, med risk för översvämningar.

Varningen täcker södra England och södra Wales från kl. 12.00 till 21.00 på torsdagen, medan en annan för regn är på plats till middagstid som sprider sig till Midlands och norr.

Miljöbyrån har också listat 12 översvämningsvarningar, med 23 mm nederbörd registrerat i delar av landet på onsdagen.

Men medan England och Wales slår ner luckorna, kan områden i Skottland se höjdpunkter på 24C.

Den stormiga väderfronten rör sig över Storbritannien från väst.

anastacia dansar med stjärnorna

Kraftigt regn har orsakat översvämningar i vissa delar av Bristol idag (Bild: Tom Wren SWNS)

Det sträcker sig från Cornwall till Glasgow och köper till och med delar av Nordirland.

Blixtnedslag kan orsaka skador på byggnader och stora motorvägar som M60, M62 och M602 har fått problem på grund av det kraftiga regnet.

cast av storebror 2014

Met Office hade också gett ut två gula vädervarningar för åskväder igår, som täckte en stor del av landet, innan översvämningar orsakade kaotiska scener.

Dramatiska bilder som fångar det ögonblick som ett blixtnedslag tycktes träffa ett plan när det närmade sig Heathrow Airport, London den här månaden (Bild: SWNS)

BBCs prognosmästare Stav Danaos beskrev väderutsikterna som 'långsamt åskväder, kraftiga skyfall, vindbyar' och 'några problem med översvämningar på platser'.

Han sa att onsdagen såg några 'spektakulära blixtnedslag', med regn som fortsatte in på natten för många, även om alla britter upplevde en 'varm och tråkig' ledning in på torsdagen.

'Regnet över söder bör sprida sig norrut och västerut hela tiden mot några kraftiga utbrott i det, men i allmänhet bör det vara torrt i stora delar av Skottland och Nordirland,' fortsatte han.

Bilar kör genom översvämningsvatten där en flod sprack sina stränder i Bristol idag (Bild: PA)

Ett otroligt blixtnedslag lyser upp i Staffordshire på tisdagskvällen när Storbritannien drabbades av våldsamma stormar (Bild: Burton Mail/BPM Media)

929 ängelnummer betydelse

Loch Rannoch kunde se toppen av värmen på torsdagen, med Met Office som förutspår en höjd på 24C på eftermiddagen, medan Norwichs förväntade 20C är det hetaste England kan hoppas på.

'Med tanke på lite solsken och ljusa stavar över södra England [och] södra Wales kommer fler åskväder att bryta ut på eftermiddagen', säger Danaos.

'Återigen, som de senaste dagarna, kan de orsaka vissa problem.'

På fredag ​​kommer stormar att utvecklas i centrala, norra och östra områden och det kan också vara den sista av den varma och fuktiga luften.

Prognosern sa att helgen kommer att se en 'stor förändring', känns 'blåsigare och fräschare när en Atlanten låg sveper över våra stränder'.

Se Även: