Darwin Nunez tipsade om 'distraktion' som han inte borde tänka på i Liverpool

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

De är tungviktarna som kommer att hamna i toppen hela säsongen - och vi pratar inte bara om Liverpool och Manchester City den här gången.



Liverpool ser piggare, vassare och längre fram i sina förberedelser inför säsongen än City. Men utifrån dessa bevis kommer historien också att handla om Darwin Nunez upp emot Erling Haaland i striden om de nya stora anfallarna.



Nunez var sensationell. Han gjorde mål, vann en straff och hans rörelse plus rörlighet för en 6 fot 2-tums målman var så iögonfallande att det inte är konstigt att Liverpool redan älskar honom. Haaland var samtidigt DEN anfallare som alla ville ha, City fick honom och ändå kunde den norska stjärnan på 51 miljoner pund inte komma med på målprotokollet och missade till och med en barnvakt på slutet.



Även om han, att döma av Haalands rörelse, hans takt och önskan, har alla egenskaper för att ta elitserien med storm. Det råder ingen tvekan om att City också kommer att bli bättre och vassare. Men stora prislappar - Nunez kostade 64 miljoner pund, vilket steg till potentiella 81 miljoner pund - Utför stor press och det är något som Liverpool-backen Virgil van Dijk vet allt om.

helen mccrory höger arm

Van Dijk kostade 75 miljoner pund när han flyttade till Liverpool i januari 2018 och det ser nu ut som ett absolut fynd. En av de bästa affärerna Liverpool någonsin gjort. Nederländernas mittback van Dijk tvivlar inte på att Nunez kan bli en stor hit i engelsk fotboll – men insisterar på att han bara måste ignorera prislappen på hans huvud.

Van Dijk sa: 'Att göra det målet var viktigt, men för honom är det samma sak som det var för mig; övergångssumman är inget du ska tänka på. Jag tror inte att han gör det. Han måste bara hålla huvudet nere, jobba hårt och vara viktig för klubben. Jag tycker att han visade det. Du ser att han är direkt, han gör bra löpningar bakom, han är snabb, han är stark. Jag sa det förut, jag tror att han är en modern anfallare. Haaland är detsamma. De har liknande egenskaper, och de är svåra att spela mot.



SÄG VAD DU TYCKER! Kommer Nunez att bli en hit i Liverpool? Låt oss veta i kommentarsfältet

  Darwin Nunez hämtade sitt första silvergods sedan han flyttade till England efter Liverpool's victory in the Community Shield over Manchester City
Darwin Nunez tog sitt första silvergods sedan han flyttade till England efter Liverpools seger i Community Shield över Manchester City ( Bild: Getty Images,)

'Han [Darwin] visade det. Han kom till vid en tidpunkt då City var lite tröttare, tror jag, och orsakade svårigheter för dem, att göra mål och få handbollen. Han måste till exempel inte titta på vad ni säger om honom efter en match! Han måste bara fokusera på sig själv, på laget, förbättra sig, komma in så snabbt som möjligt.



'Det enda sättet att göra det är att lära av träningen, lära av de spel du spelar och inte titta på vad andra har att säga om dig och dina prestationer. Det, för mig, är nyckeln till framgång. Du kan bli distraherad av allt det där.'

City var mästare förra säsongen. Liverpool deras närmaste titelutmanare. Kanske Tottenham , ledd av Antonio Conte och efter att ha haft ett iögonfallande transferfönster, kan det vara mest sannolikt att bryta upp monopolet för de två bästa. Men nyckeln till framgång är att bygga vidare på det.

  Nunez har fått höra att han måste arbeta för laget som Roberto Firmino gör
Nunez har fått höra att han måste arbeta för laget som Roberto Firmino gör ( Bild: Actionbilder via Reuters)

Liverpool tappade Sadio Mane men ersatte honom med Nunez. Jurgen Klopp vägrade stå stilla och har istället gått åt ett annat håll med Nunez. De har nu en kontaktpunkt snarare än en löpare. Men han måste jobba hårt som Roberto Firmino.

Van Dijk tillade: 'Självklart är han en helt annan spelare än Sadio, till exempel. Men vi har gått vidare, vi fick in honom, en annan spelare, olika egenskaper, och vi kan använda dem på ett positivt sätt.

'Det var en bra start, men det är bara en början. Förhoppningsvis kommer det att bli många fler gånger, och vi är alla säkra. Vi spelar på ett sätt så att man som anfallare gör mycket försvar också. Det är något anfallare måste lära sig. Bobby behärskade uppenbarligen det och jag tror att han är en av de bästa i den positionen att göra det.

'För Darwin att lära av Bobby, men också ta med sina egna egenskaper i spelet med inhopp bakom, blanda ihop det, det är bra. Han kan blanda ihop det och han kan försvara framifrån.' Trent Alexander-Arnolds avvisade skott gick in på Nathan Ake som såg ut som Citys svagaste länk. Men VAR välte en offsideflagga och Julian Alvarez fick dem i nivå före Mo Salahs straff och sedan rundade Nunez av en enormt imponerande seger och uttalande av Liverpool.

Se Även: