Helen McCrory skrattar tillsammans med Damian Lewis på kompisens bröllop under den senaste offentliga observationen

Helen Mccrory

Ditt Horoskop För Imorgon

Helen McCrory är avbildad och ser bekymmersfri och vacker ut på fotografier med sin man Damian Lewis vid ett bröllop i september förra året.



Skådespelerskan & apos; tragisk död meddelades igår efter att hon i hemlighet bekämpat cancer och dog hemma i en ålder av 52 år och omgiven av sin familj.



Bilderna visar Helen som hjälpts nerför en trappa av sin älskade make, chattade med vänner och sjöng med till irländska låtar medan Damian, 50, spelade gitarr.



För evenemanget, som arrangerades på Chelsea Registry -kontoret i London, såg Helen chic ut som någonsin i en brun prickig skjorta med grå kostymbyxor och en svart fuskpäls.

Helen McCrory såg strålande ut på en väns bröllop med sin man Damien Lewis i september 2020

Helen McCrory såg strålande ut på en väns bröllop med sin man Damian Lewis i september 2020 (Bild: BACKGRID)

Samtidigt såg Homeland -stjärnan Damian snyggare ut i en marinblå kostym med håret snett bakåt när han tittade tillgivande på sin fru.



Helen hade armen i en sele, nästan ett år efter att hon också använde en på samma arm under en utekväll och höll upp Damians sångblad för honom så att han inte skulle lura ord.

Hon var känd för att ha spelat Polly Gray i Peaky Blinders och Narcissa Malfoy i Harry Potter -filmerna, men spelade också in många andra film-, tv- och scenroller i sin berömda karriär.



Helen och Damien såg glada och förälskade ut när han serenaderade gästerna

Helen och Damian såg glada och förälskade ut när han serenaderade gästerna (Bild: BACKGRID)

På fredagen skrev Damian i ett hjärtskärande uttalande på sociala medier: 'Jag är hjärtskadad när jag meddelar att den vackra och mäktiga kvinnan Helen McCrory efter en heroisk kamp mot cancer har dött fredligt hemma, omgiven av en våg av kärlek från vänner och familj.'

Han tillade: 'Hon dog medan hon levde. Utan rädsla. Gud vi älskar henne och vet hur lyckliga vi är som har haft henne i våra liv. Hon flammade så starkt. Gå nu, lilla, upp i luften och tack. '

Helen hade varit gift med skådespelerskan Damian sedan 2007 och delade två barn med honom-dottern Manon, 14 och 13-åriga sonen Gulliver.

Helen McCrory spelade Polly Gray i Peaky Blinders

Helen McCrory spelade Polly Gray i Peaky Blinders (Bild: © Caryn Mandabach Productions Ltd. 2019)

Hennes cancerdiagnos hade hållits tyst från allmänheten, och hon skrattade av en kommentar från Kate Garraway om Good Morning Britain om hennes hälsa.

Helen och Damian hade varit upptagna under lockdown -arbetet med Prince & apos; s Trust, som de båda var ambassadörer för.

'Mår du bra, Helen?' programledaren Kate frågade stjärnan mitt i chatten. 'Du låter lite skakig. Har du ont i halsen?

Helen svarade med ett flin: 'Jag har barn!'

Helen skrattade av en fråga om hennes hälsa på GMB med Damien

Helen skrattade av en fråga om hennes hälsa på GMB med Damian (Bild: Good Morning Britain/Twitter)

Helen blev berömd med filmkrediter inklusive Intervju med en vampyr, 1994, och för hennes kritikerrosade uppträdande som Cherie Blair i The Queen 2006.

Förutom att ha medverkat i flera stora filmer var Helen också en regelbunden på tv -skärmar, nyligen med i ITV -drama Quiz, baserat på Who Wants To Be A Millionaire hostskandalen.

Hon nominerades också till två Olivier Awards för att ha spelat Rosalind i As You Like It 2006 och för The Last of the Haussmans 2013.

Hyllningar har flödat in från hennes kollegor och vänner, med hennes Peaky Blinders -medstjärna Cillian Murphy beskriver henne som: 'en vacker, omtänksam, rolig, medkännande människa'.

Se Även: