De klassiska Beano -serierna nu värda över 20 000 pund - finns det en förmögenhet gömd på ditt loft?

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Beano ComicDC Thomson

Den senaste uppfinningen av The Beano visar dess anmärkningsvärda förmåga att överleva med tiden



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Om du har en gammal Beano Comic gömd i ditt hus kan du sitta på en guldgruva värd kontanter - upp till 20 000 pund för att vara exakt.



Den första upplagan av den klassiska serien, som lanserades 1938 och kom komplett med en gratis gåva, förväntas vara den mest värdefulla Beano som finns - och kan hämta i tusentals - men det finns bara 20 kvar i värld.

Vid första lanseringen kunde en kopia av Beano, som innehöll seriefigurer som struts Big Eggo och Lord Snooty and His Pals, hämtas för bara två gånger - det är mindre än 1 p idag - men bara förra året sålde en samlare hans upplaga på 28 sidor för häpnadsväckande 17 000 pund på auktion - och värdet stiger bara.

Vid den tiden sa Malcolm Phillips, från London-baserade serietidningsauktioner: Vi gissade att priset kan komma att överstiga uppskattningen före försäljningen på £ 5 000 på grund av den stora räntan vi hade innan försäljningen, men vi hade aldrig väntat oss det att vara tre gånger så mycket.



The Beano har en plats i varje serietidningssamlares hjärta eftersom det var den mest populära serietidningen i landet. Denna pjäs är troféartikel nummer ett.

Det första Beano -numret, komplett med en gratis 'whoopee mask' - av vilken bara en någonsin har upptäckts - såldes för 6 820 pund 1999 - idag kan den säljas för 20 000 pund.



Dundee-baserade DC Thomson var också utgivare av 1950-talets systerserie The Dandy, som efter att ha sålt två miljoner exemplar i veckan som högst, upphörde att spridas i december 2012 med sin 75-årsjubileumsupplaga.

Känd som det näst högsta priset som någonsin betalats för en brittisk serie, en originalkopia av The Dandy med sin gratis visselpipegåva, såldes för enorma 20 350 £ 2004.

När det gäller att värdera din Beano -utgåva förklarar experter på Comic Price Guide: ”Det är känt att det bara finns en handfull #1 och det är mycket svårt att prissätta.

'Varje gång en uppstår, kanske det påverkar värdet och orsakar en minskning. Eller så kan det vara en koppling av människor där ute som vill äga ett nummer ett och vill spendera pengar.

Samlare Phil Shrimpton, 35, från Seaford i East Sussex, äger en kopia av varje Beano som publicerades från 1938 fram till 1988.

I ett meddelande till MailOnline förklarade han: ”Jag älskade att läsa The Beano som barn - och när jag blev äldre blev jag biten av insamlingsbuggen och plockade upp gamla problem vid bilstereos och välgörenhetsbutiker. Innan jag visste ordet av, var det nödvändigt att få hela uppsättningen - en hobby som kostade några öre blev plötsligt en seriös satsning på investeringar.

Phil som har sin egen webbplats Phil-comics-auktioner säger: 'Ett bra ställe att börja samla på är med de komiska årskurserna-du kan köpa vällästa Beano- eller Dandy-årsbilder från 1950- eller 1960-talet för så lite som £ 50.

Men tillståndet är viktigt och du kan behöva betala £ 200 för en årlig som är i perfekt skick. Detsamma gäller serier. Om du vill köpa som en investering får du den bästa kvaliteten du har råd med. '

Var kan jag sälja min serie?

Dennis the Menace och Gnasher

Dennis the Menace och Gnasher: Det är inte bara originalutgåvor som är värdefulla

john lewis svart fredag ​​2019

Många samlare kommer att gå på auktioner för de stora investeringarna - där de med största sannolikhet kommer att plaska mest pengar - dock kan nyare utgåvor köpas och säljas på eBay från £ 5 och uppåt.

Om du är en samlare, håll koll Gumtree och eBay - där du kan upptäcka en dold pärla för så lite som £ 1.

Hur du ser efter din utgåva

Lagring är viktigt eftersom det papper av dålig kvalitet som ofta används innebär att serier kan gulas även om de är välskötta.

De bör förvaras på en torr plats från direkt solljus. Enskilda serier kan förvaras i speciella plastserier med syrafria underlagsbrädor. De är tillgängliga från specialiserade serietidningar.

Läs mer

Dolda skatter - kan du ha någon av dessa?
De gamla iPoderna är nu värda £ 670 styck Boba Fett -siffran är nu värd 10 000 pund £ 50 000 & apos; rock & apos; hittades på en strand Dessa retro Walkmans värda £ 100s

Se Även: