Bästa och sämsta energileverantörer - baserad kundnöjdhet och valuta för pengarna

Energiräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Hur jämför din energileverantör?

Hur jämför din leverantör?(Bild: Getty Images)



Storbritanniens energiföretag misslyckas med att leverera en rimlig servicestandard för kunder, visar siffror, som tillsynsmyndigheten Ofgem förbereder sig för att höja priserna för upp till 15 miljoner hushåll den här veckan.



Bara en Big Six -leverantör - företagen med flest kunder - gjorde det till en lista över 10 leverantörer som levererar den bästa servicen, medan Shell Energy, det största företaget utanför Big Six, rankade 10: e med bara 2,5 stjärnor.



Den kvartalsvisa undersökningen av Citizens Advice varnade för att pengar inte alltid köper bra service, eftersom det avslöjade att dussintals välrenommerade energileverantörer inte klarar av att tillhandahålla kundservice.

kanal 4 miljoner pund sjunka

Rapporten mätte antalet klagomål, väntetider för samtal och hur lätt det var att byta.

Den sa att av de 20 billigaste tarifferna som finns just nu är 10 hos leverantörer med de högsta kundservicepoängen medan bara fem är hos leverantörer i de 10 bästa.



Orbit Energy var den sämsta målskytten, följt av Symbio och Utilita.

Citizens Advice sa att 6 miljoner hushåll är oroliga för att de kommer att kämpa för att betala sina energiräkningar på grund av pandemin

Citizens Advice sa att 6 miljoner hushåll kommer att kämpa för att betala sina energiräkningar på grund av pandemin



Stjärnklassificeringen, som tittade på poäng mellan oktober och december 2020, utsåg också PFP Energy och ENSTROGA till de sämsta presterande.

Samtidigt kommer Igloo Energy, M&S Energy, Outfox the Market, Octopus Energy och Co-Operative Energy på topp.

Välgörenhetsorganisationen sa att en fjärdedel av energikunderna - motsvarande över 6 miljoner hushåll - är oroliga för att de kommer att kämpa för att betala sina energiräkningar på grund av pandemin.

Det uppmanar dåliga spelare i stjärnklassificeringstabellen att förbättra sin kundservice - inklusive att hantera faktureringsfel och svårigheter att kontakta leverantörer.

som är fearne bomull gift med

Alistair Cromwell, tillförordnad vd för Citizens Advice, sa: I en tid då så många människor står inför jobbförluster och ekonomiska problem är det oacceptabelt att energiräkningar är en annan stresskälla. Med höjningen av energipriset kommer många att behöva betala mer och med rätta förvänta sig en anständig service. Leverantörer måste kliva upp för att ge sina kunder vad de förtjänar.

Alla bör överväga om de får valuta för pengarna från sin leverantör - att betala mer betyder inte alltid att du får en bättre service. Tål inte det om det inte är tillräckligt bra. Shoppa runt om du kan.

Siffrorna kommer som energiregulatorn förbereder sig för att höja pristaket för 15 miljoner hushåll från torsdag.

Ofgem sa att priserna kommer att stiga på grund av ett hopp i grossistpriserna från 1 april .

Det högsta beloppet som leverantörer kommer att få debitera kunder på standardvariabler eller standardtaxor för energi kommer att öka med 96 £ till 1 138 £.

Men siffrorna för medborgarråd visar att med den genomsnittliga kostnaden för den billigaste tariffen just nu £ 900 kan hushållen spara £ 238 genom att byta och dike.

Energileverantörer med högst poäng

  1. Igloo Energy
  2. M&S Energy
  3. Outfox marknaden
  4. Kooperativ energi
  5. Bläckfiskenergi
  6. GoTo Energy
  7. Grön energi
  8. EDF Energy
  9. Påverka energi
  10. Zebra Power

För att ta reda på det bästa erbjudandet för ditt hushåll, se vår guide på hur man byter energileverantör .

Lägsta poängsatta energileverantörer

  1. Orbit Energy
  2. Symbio Energy
  3. Verktyg
  4. PFP Energy
  5. ENSTROGA Energy
  6. ESB Energy
  7. Eon
  8. Ekotricitet
  9. Utility Point
  10. Shell Energy

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: