Billigaste vinterstadsresor i Europa för 2019 om du behöver använda årlig ledighet

Europa

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Med knappt 10 veckor kvar till 2019 närmar sig sitt slut är det dags att börja använda resten av den årliga ledigheten.



En storstadssemester kan vara den perfekta lösningen eftersom du inte kommer att behöva ta många dagar, inför julen kan du utforska Europas bästa julmarknader och det finns mycket att utforska så att du kan markera en ny destination från hinklistan före det nya året.



Men när julen står för dörren är det inte alltid en idealisk tid att planera en semester när det gäller budget.

Men den goda nyheten är att det finns några billiga vinterresor över hela Europa, och för att ge dig en hjälpande hand till teamet Ocean Finance har letat efter de bästa.

Teamet tittade på 10 populära europeiska städer och jämförde kostnaderna för returflyg, två nätter på ett hotell, mat för tre måltider om dagen, kollektivtrafik och två biljetter till toppattraktioner.



(De såg ut baserat på en två nätters paus med två personer som reser).

Topplistan var Lissabon med en total kostnad på 371 £ (185,50 pund) för två nätter. Den portugisiska huvudstaden hade de billigaste flygningarna tur och retur samt de näst billigaste hotellen.



Det följdes tätt av Budapest med en total kostnad på 372 pund, med staden som skryter med de billigaste matkostnaderna baserat på att två personer äter tre måltider om dagen, samt Prag till en total kostnad av 379 pund med de billigaste kostnaderna för kollektivtrafik och massor av gratis attraktioner.

gjorde kem och amber upp

Vi tar en titt på de 10 billigaste vinterresorna nedan och hur du får ut det mesta av en vistelse där ...

1. Lissabon

109433177.jpg

109433177.jpg (Bild: Bildkälla)

Total kostnad: 371 £

Lissabon imponerade med sina billiga flyg, och det erbjuder också några lysande billiga hotell så att du kan spara pengar för att utforska den portugisiska huvudstaden.

Du kan kolla in vår Lissabon stadsguide som är fylld med bra tips om de bästa attraktionerna och restaurangerna du inte får missa när du är där.

Den goda nyheten är att om du inte har tillräckligt med årlig ledighet för den paus du vill ha kan du alltid vänta till nästa år - Lissabon hyllas också som en av de bästa värdestäderna i januari.

2. Budapest

(Bild: Robert Harding World Imagery)

Total kostnad: 372 £

Av de 10 undersökta städerna hade Budapest den lägsta totala kostnaden för mat, men det imponerade också med sina budgetvänliga flyg och attraktionskostnader.

Det finns massor att utforska i Ungerns huvudstad, oavsett om du funderar på att utforska det historiska Budaslottet, ta ett dopp i det ikoniska Szechenyi -läkemedelsbadet eller utforska Liszt -torget och Hjältarnas torg.

Om du besöker mellan mitten av november till slutet av december kan du också besöka stadens pittoreska julmarknader - Vorosmarty Square tenderar att vara en höjdpunkt.

3. Prag

Prags slott

Prags slott

Total kostnad: 379 £

Prag har några av de mest prisvärda julmarknaderna om du letar efter en festlig semester med massor av lysande presentidéer, smaskiga matgodisar och naturligtvis spektakulära sevärdheter.

Under vintern kan staden se ganska magisk ut med den festliga inredningen tillsammans med sina vackra landmärken, inklusive den spektakulära St Vitus -katedralen, Pragborgen och Karlsbron.

Staden erbjuder gott om gratis attraktioner som du kan besöka, för att inte tala om att den erbjöd den billigaste kollektivtrafiken tillsammans med Aten för ett vinteruppehåll 2019.

4. Aten

(Bild: Getty Images)

Total kostnad: £ 392

De flesta turister åker till Aten på sommaren för att njuta av varmt och soligt väder, så ett vinterbesök betyder ofta att du inte kommer att slåss mot folkmassor för att se de bästa museerna och platserna.

Aten visade sig vara budgetvänligt och erbjuder några av de billigaste hotellen och kollektivtrafiken från de undersökta städerna.

kate och gerry mccann nu

Aldrig varit förut? Vi har en stadsguide i Aten fylld med bästa tips om de bästa attraktionerna du inte vill missa medan du är där.

5. Barcelona

Sagrada Familia i Barcelona

Total kostnad: £ 412

Barcelona har en lysande foodie-scen, historiska landmärken och en otrolig arkitektur, så även om det är mer populärt under sommarmånaderna är det en lysande storstadspaus året runt.

(För att inte tala om att det har utsetts till en av de mest prisvärda julmålen för 2019).

Vi har en stadsguide i Barcelona fylld med bra tips om vad du ska besöka, restaurangerna du inte får missa och mycket mer råd.

Letar du efter budgetvänligt boende? Vi har också letat efter några av de bästa billiga hotellen i Barcelona för att hjälpa dig.

6. Wien

(Bild: Bildbanken)

donald trump madame tussauds

Total kostnad: £ 431

Det finns något extra magiskt om Wien på vintern, tack vare de vackra festliga dekorationerna och spektakulära ljusdisplayerna på natten.

Det finns pittoreska julmarknader att utforska liksom de ikoniska landmärkena från Operahuset i Wien till Stefanskatedralen och de grandiosa palatsen som är väl värda ett besök.

Wiens främsta attraktion, Schonbrunnpalatset, har biljetter från £ 14pp och erbjuder vacker arkitektur, massor av historia och några spretiga trädgårdar. Perfekt för att komma iväg några timmar.

7. Berlin

Traditionell julmarknad i Berlin

Total kostnad: £ 436

Om Tysklands julmarknader alltid har funnits på din lista måste Berlin vara på din radar.

Staden erbjuder över 70 julmarknader med allt från små traditionella upplevelser till bländande festligheter.

Julfirandet åt sidan, Berlin ger en fascinerande storstadssemester tack vare sina livliga konst-, kultur- och nattlivsscener, för att inte tala om mängden historiska landmärken och platser att besöka, till exempel Berlinmuren. Det finns också några fantastiska museer att inte missa.

Kolla in vår reseguide i Berlin för fler bra tips om de bästa attraktionerna, bästa tiden att besöka och var du kan hitta billiga erbjudanden.

8. Rom

Rom (Bild: Getty)

Total kostnad: £ 452

Historiaintresserade måste ha Rom på sin radar. Med landmärken inklusive Colosseum, Pantheon och Forum Romanum är det lätt att känna att du har gått tillbaka i tiden och gått in i det antika Rom när du vandrar genom.

Vår stadsguide i Rom har massor av tips om de bästa sakerna att se och göra, var du ska äta och var du kan hitta billiga hotell.

9. Paris

(Bild: RooM RF)

Total kostnad: £ 533

Ljusets stad har inte exakt rykte om sig att vara den billigaste destinationen, men det finns sätt att göra det på en budget - till en början finns det gott om billiga hotell i Paris så att du kan spara extra pengar för att utforska stad.

Medan Paris är fyllt med massor av fina matställen, finns det också gott om lokala tillhåll där du kan prova det världsberömda franska köket utan att bryta banken.

Sedan finns naturligtvis de ikoniska landmärkena inklusive Eiffeltornet, Triumfbågen och Champs Elysees.

10. Amsterdam

Amsterdam, semester

Morgon på Amsterdams kanal (Bild: Michael Eric Hood)

Total kostnad: £ 560

Vintermånaderna betyder ofta att du inte kommer att möta massor av turister om du vill utforska de bästa sakerna att se och göra eller dess otroliga museer.

Sedan finns naturligtvis de pittoreska kanalerna som är perfekta för en lugn promenad i den skarpa morgonluften. Mer av en nattuggla? Se till att bokmärka vårt urval av de bästa barerna som du inte får missa!

dean ambrose nytt utseende

För dem som har en budget finns det gott om billiga hotell i hela staden om du vill hålla dina boendekostnader nere för att frigöra pengar till restauranger, attraktioner och kollektivtrafik.

Se Även: