Den mördade Rhys Jones, 11, bästa vän avslöjar: 'Jag besöker fortfarande hans grav'

Uk News

Den mördade skolpojken Rhys Jones bästa vän talar idag för första gången om förlusten av sin lillebror inför ett stort nytt tv -drama.I en känslomässig intervju med Sunday People återupplever Connor Irwin hjärtan när hans unga vän var det oskyldiga offret för gängkrig.


Och tio år efter mordet som chockade nationen avslöjar Connor tappert att han inte har något agg mot de inblandade unga ligarna.Hans värdiga kommentarer står i kontrast till det påstådda målet för den bungled ganglandhiten, Wayne Brady, som beskrev producenterna av morgondagens ITV -drama Little Boy Blue som råttor.


Rhys Jones träffades med den lösa kula för ett decennium sedan under en gängstrid (Bild: PA)

Connor Irwin, idag 21 år, har reflekterat över förlusten av sin vän Rhys Jonesst. judes dag

Connor sa: Jag försöker hålla Rhys minne vid liv. Jag vill att hans mamma och pappa ska veta att vi aldrig kommer att glömma honom.

Vi kommer alltid att gå upp till hans grav, varje år, varje födelsedag, varje jul, varje årsdag för hans död.


Det var svårt till en början och jag blev sliten eftersom Rhys borde ha varit här, men när jag har blivit äldre har jag lärt mig att klara av det.

Om Rhys fortfarande var här skulle han vara precis densamma. Han skulle vara en bra kille med massor av kompisar, kanske en professionell fotbollsspelare. Han var en boss fotbollsspelare.

Det påstådda målet för den bungled gangland hit, Wayne Brady (Bild: John Gladwin/Sunday NEWSAM)

Connor, nu 21, mindes hur Rhys mamma Melanie snyftade när hon lämnade över en semestergåva som hennes son hade köpt honom innan hans mord.

Han har behållit gåvan och besöker regelbundet graven till sin vän, som han först träffade på plantskolan.

Connor, nu finansassistent, var i samma ålder som Rhys, bara 11, när pojken sköts i ryggen på puben Fir Tree i Croxteth, Liverpool, den 22 augusti 2007, av gängmedlemmen Sean Mercer.

Tragedin var kulmen på år av stridigheter och strider mellan Crocky Crew -gänget och norra Liverpool -rivalerna Nogga Dogz.

Rhys mamma Melanie, nu 51, höll sin son i hennes famn när hans liv ebbade bort bara ett ögonblick efter att han träffades med en lösa kula från en misshandlad Smith & Wesson -pistol.

Skolpojken dog bara några dagar efter att ha återvänt från en familjesemester på Menorca där han hade köpt en present till sin kompis Connor.

Efter Rhys död kontaktade Melanie Connor och bjöd in honom till deras hem där hon emotionellt överlämnade presenten.

man utd vs watford kanal

Sean Mercer som dömdes för mordet på Rhys Jones (Bild: PA)

Connor, som bor i Norris Green, tio minuter från skottlossningen, sa: När han kom tillbaka från semestern pratade jag med honom på MSN messenger.

Han sa att han hade tagit med mig något tillbaka från sin semester och han sa bara: 'När ska jag träffa dig?'

Vi hade fortfarande ett par veckor innan vi gick tillbaka till skolan så vi planerade att träffas.

”Vi gick på olika gymnasieskolor så det var sista sommaren innan vi gick olika vägar.

Men det var bokstavligen sista gången jag pratade med honom, på MSN.

'Efter att han dog ringde hans mamma till mig och bad mig komma hit så att hon kunde ge mig de saker han fick mig från semestern.

Han skaffade mig en Celtic FC -mugg eftersom min pappa är från Skottland och han är ett stort Celtic -fan. Rhys fick också en nyckelring med mitt namn på.

Hans mamma gav det till mig ett par veckor efter att han dog. Hon bjöd in mig och gav mig det.

david seaman frankie poultney 2012

De två pojkarna var mycket nära vänner

Rhys Jones, som senast sågs levande av Connor under en tisdagskväll fotbollsmatch

Det var första gången jag såg henne sedan han dog. Det var känslosamt för henne. Vi var bara 11 och jag var för ung för att hantera det. Jag var bara ett barn själv.

Jag har fortfarande muggen och nyckelringen i mitt rum på en hylla. Jag tror bara att jag alltid kommer att behålla det, det är bara ett minne av honom. Det är det sista minnet jag har av honom.

Connor återupplevde det ögonblick som han fick veta att det unga Everton -fanet hade dödats - och berättade förra gången han såg sin bästa kompis levande under en tisdagskväll fotbollsmatch.

Connor sa: Vi hade varit hos en av våra kompisar och hade precis spelat fotboll.

Jag minns det tydligt. Rhys bar en guld Everton -remsa. Det var sista gången jag såg honom.

Det var bara en vanlig tisdagskväll. Jag kommer ihåg att jag bara sa 'Vi ses snart', men jag visste inte att det skulle vara sista gången jag skulle se honom.

Sinead Keenan som Mel Jones och Brian F O & apos; Byrne som Steve Jones i Little Boy Blue

Läs mer

Little Boy Blue berättar om mordet på Rhys Jones
Little Boy Blue - Allt du behöver veta Vad hände med Rhys Jones? Sean Mercer och hans Croxteth Crew nu RIKTIGA ansikten på Little Boy Blue -gjutningen

Två veckor senare var Croxteth -egendomen en brottsplats när detektiverna kammade parkeringsplatsen Fir Tree för ledtrådar till Rhys chockerande mord.

Men det var först när en bild av Rhys iförd sin älskade blå Everton -remsa blinkade upp på de nationella nyheterna som hans vänner upptäckte att han hade dött.

roliga världscupbilder

Connor sa: Sky News rapporterade ursprungligen att en ung pojke hade dödats utanför Fir Tree -puben och min mamma sa: 'Spelar inte Rhys fotboll för Fir Tree?' Och jag visste att han hade spelat den kvällen också.

Min kompis mamma ringde och hon ville prata med min mamma.

Min mamma gick in i uterummet och jag såg henne bara gråta. Jag visste då att något hade hänt.

Jag visste inte att det var Rhys men då sa hon till mig att det var Rhys och jag grät ut. Det var bara hemskt.

Jag gick och la mig den natten och kunde inte sova alls. Rhys namn fanns på tv: n dagen efter. Det var då det bekräftades. Jag såg en bild överallt. Det var förödande, det var som att förlora en bror.

Jag bor fortfarande i området där Rhys dödades. Jag ser aldrig gängmedlemmarna. Jag hoppas att jag aldrig kommer att se dem.

Uppenbarligen är jag arg men det finns inga känslor mot någon individ.

Jag önskar att det aldrig hade hänt och de hade inte gjort det men jag är inte arg.

Connor tillade: Han var en bra kille, rolig, ingen hade någonsin ett dåligt ord att säga om honom. Aldrig i några problem och alltid på ett skratt.

Han älskade sin fotboll och vi hade en riktigt bra grupp kamrater. Connor har fortfarande ett nära band med Rhys familj och de håller kontakten.

Han sa: Rhys familj gick och tittade på alla tv -inspelningar.

De vill bara inte att han ska glömmas bort. Jag kommer aldrig att glömma honom.