50 000 bostäder ska automatiskt bytas till British Gas efter att energiföretaget gått sönder

Brittisk Gas

Ditt Horoskop För Imorgon

Två energileverantörer kollapsade förra veckan och lämnade 410 000 kunder i limbo(Bild: Getty)



Tusentals Simplicity Energy -kunder kommer att byta över till British Gas den här veckan, efter att företaget kollapsade och lämnade 50 000 hushåll utan leverantör .



Ofgem sa att British Gas Evolve-energigigantens varumärke endast på nätet-kommer att förse Simplicity Energys 50 000 kunder, med omställningen redan påbörjad, som startade den 31 januari.



Kunder uppmanas att ta en mätaravläsning, men din energi kommer inte att brytas under övergångsperioden.

All kredit du har skyddas också. British Gas Evolve håller på att komma i kontakt med alla drabbade hushåll.

carly rae jepsen läckte bilder

Ofgem sa att kunderna kommer att kunna byta till en ny leverantör när de har flyttat över - även om det kan ta upp till tre veckor. Det är ännu inte att dela information om villkoren för den nya tariffen.



British Gas branding pryder ingången till Leicesters Aylestone Road British Gas Center

All kredit du har skyddas också (Bild: Getty Images)

British Gas Evolve kommer att respektera alla kreditbalanser. Du kan fortsätta använda detta för att kompensera för framtida energianvändning eller begära återbetalning.



Ofgem säger att om du var skyldig Simplicity Energy -pengar bör du vänta med att höra från Simplicity Energy: s administratörer eller från British Gas Evolve.

Du måste betala tillbaka alla skulder på ditt konto som du har tillfört Simplicity Energy, dess administratör eller British Gas Evolve fram till 31 januari.

Ska jag avbryta min Simplicity Energy -autogiro?

Nej, men om du redan har avbrutit det kommer British Gas Evolve att kontakta dig för att återställa det under de närmaste veckorna.

De som inte har avbokat får sina uppgifter överförda till British Gas Evolve automatiskt.

Vad hände?

Green Network Energy and Simplicity Energy kollapsade förra veckan efter att ha hamnat i efterskott med marknadsoperatören Elexon.

dynamo världscupsatsning

Detta innebar att de inte hade tillräckligt med kredit för att täcka kostnaden för handel med gas och el till kunderna.

Green Network Energy: s 360 000 gas- och elkunder kommer att flytta över till EDF under de kommande veckorna.

Peter Earl, energichef på Compare the Market, sa: ”Energimarknaden är inte immun mot den tuffa miljö många företag står inför när pandemin fortsätter att ta ut sin ekonomi.

'Green Network Energy and Simplicity Energy -kunder har dock alternativ, och när de har tagit kontakt med sin nya leverantör kan de titta runt på marknaden för att hitta en leverantör, tjänst och pris som fungerar för dem.'

Hushåll med en dyr standardavgift eller de som tror att de kan spara pengar på sina räkningar uppmuntras att använda prisjämförelsesidor för att se om de kan sänka kostnaderna genom att byta leverantör.

För att ta reda på det bästa erbjudandet för ditt hushåll, se vår guide på hur man byter energileverantör .

Se Även: