Brexit -partichefens älskare bakom historien som tvingade USA: s ambassadör Darroch att sluta

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Isabel Oakeshott avslöjade Sir Kim Darrochs mejl där han kritiserade Donald Trump(Bild: ITV/REX/Shutterstock)



är red bull dåligt för dig

Journalisten som utlöste avgången från Storbritanniens amerikanska ambassadör är i ett förhållande med Nigel Farages Brexit -partis ordförande.



Isabel Oakeshott - som avslöjade Sir Kim Darrochs läckta Donald Trump -mejl - har varit med MEP Richard Tice sedan förra året.



Herr Tice, 54, vill att Sir Kim ska ersättas av en pro-Brexit-affärsman-en beskrivning som passar både honom själv och Farage.

Oakeshott, 45, vägrade att kommentera hennes förhållande till politikern, som har lämnat sin fru Emma och sagt: Det är en privatsak.

Men hon insisterade på att hennes älskare inte var inblandad i läckaget av sändebudets mejl som beskrev Donald Trumps administration som dysfunktionell och olämplig.



Isabel Oakeshott (Bild: Reuters)

Richard Tice och Nigel Farage, avbildade när de förberedde sig för att åka pro-Brexit & apos; Leave Means Leave & apos; kampanjbuss i Westminster den 20 september 2018 i London (Bild: Getty)



Mamma-av-tre Oakeshott, som skilde sig från maken Nigel Rosser 2018, sa: Richard hade ingenting att göra med kablarna.

'Han har aldrig sett dem, aldrig hanterat dem och var inte involverad i att skaffa dem.

gary busey olycka före och efter

Frestande även om det är att sätta ihop två och två för att göra 55, finns det ingen koppling mellan honom och ambassadörshistorien.

Men sedan dess har Mr Tice haft mycket att säga om Sir Kims avgång - och vem som ska få jobbet.

Efter att sändebudet slutade i avsaknad av stöd från Boris Johnson i en tv-debatt, twittrade Tice: Borde vara en pro-Brexit-affärsman som kan påskynda frihandelssamtal som Darroch hade beklagat.

Han tillade senare: Nu är det dags för en affärsman för Brexit att utses som kan leda ett snabbt amerikanskt handelsavtal.

Sir Kim Darroch, som bestämde sig för att avgå som Storbritanniens ambassadör i USA efter e -postmeddelanden där han beskrev Donald Trumps administration som & apos; olämplig & apos; (Bild: PA)

Boris Johnson kritiserades för att inte stödja Kim Darroch (Bild: Getty)

lärare knivhuggen till döds av elev

Mr Tice passar räkningen. Han är verkställande direktör för Quidnet Capital LLP som förvaltar cirka 500 miljoner pund fastigheter.

Han var grundare av Leave Means Leave och blev Brexit Party MEP för East of England i maj.

Men igår insisterade en familjevän på att han inte vill ha jobb i USA.

Hon sa: Idén gick aldrig upp för honom. Han är helt fokuserad på sin roll i Brexit Party.

Och Mr Tice twittrade: Konspirationsteoretiker som tror att jag vill ha USA: s ambassadörsjobb helt fel. Lurigt förslag.

iphone 5 releasedatum

Samtidigt har Met polisens anti-terror poliser inlett en undersökning av läckorna med hänvisning till lagen om officiella hemligheter.

Oakeshott, som var medförfattare till en bok som avslöjade ett sensationellt påstående-som senare nekades-att David Cameron stoppade sin penis i ett grishuvud, sa att hon har en skyldighet att skydda sina källor.

Jeremy Corbyn sa om Sir Kims avgång: Jag stöttade honom. Jag beklagar djupt hans avgång.

Se Även: