Labyrintens 'babe with the power' har vuxit upp när han minns David Bowie

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Vissa kanske anser att han var den mest kända bebisen på 1980 -talet, efter att ha varit i centrum för David Bowies kultklassiker Labyrinth.



Toby Froud, som nu är 30, var barnet med kraften som stals av Jareth the Goblin King, som spelades av den ikoniska Bowie i filmen 1986.



I filmen Jim Henson och George Lucas är Toby babyens halvbror till Sarah - spelad av Jennifer Connelly - som önskade att han aldrig hade fötts.



Toby Froud deltar i Brian Froud: Visions for Film and Faerie -utställningskvällen i Animazing Gallery (Bild: Getty)

Efter att ha gjort denna önskan tvingas hon sedan resa genom en magisk och ibland otroligt skrämmande labyrint för att rädda sin bror innan han förvandlas till en troll.

Toby har fortsatt med skådespeleri och konst, och till och med arbetat med Hensons dotter Heather på en kortfilm som heter Lessons Learned - med troll. Allvarligt.



Labryinth har stannat kvar hos Toby, som kastades runt av Bowie när han sjöng 'du påminner mig om en bebis' när han rockade ut till Magic Dance.

Toby Froud deltar i Brian Froud: Visions for Film and Faerie -utställningskvällen i Animazing Gallery (Bild: Getty)



Toby, som också är en marionettspelare, har precis avslutat arbetet med den nya thrillern I Am Not A Serial Killer och arbetade även med The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe.

Efter Bowies död hyllade Toby sin tidigare medstjärna - som han kissade på när de träffades första gången. (Tja, han var en bebis).

Jag växte upp som ett stort fan av hans musik - och jag visste att jag satt i hans knä! Jag tror att första gången jag träffade honom kissade jag på honom, men jag har inte träffat honom sedan, säger han till tidningen Portland Monthly.

På Twitter delade Toby: Den här veckan förlorade världen en fantastisk människa, en som hade så stor inverkan på så många av våra liv, konsten han bidrog till den här världen berör oss alla på så många plan, jag önskar att jag hade kunnat träffas honom som vuxen.
RIP David Bowie forever the Goblin King. '

Han delade också en länk till sig själv som bryter ut 'Dance Magic' till minne av Bowie.

Jag hittade det här klippet från den första inspelningskvällen 'Lessons Learned'

Trötta och kände oss dumma utbröt vi 'Dance Magic' i ett firande av marionetter, filmskapande och Bowie! Till minne av David Bowie bildade han videon.

Se Även: