Ordning! Ordning! Varför tidskriften The Parliamentary Review har fått en affärsman att ryka

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Eric Pickles(Bild: Andy Stenning/)



Detta har berört en nerv. Jag hörde från en liten juridisk kampanjgrupp OpenTrial , som hade bjudits in att visas i något som heter Riksdagens granskning .



I e -postmeddelandet från Parliamentary Review -ordföranden, tidigare Tory -ministern Eric Pickles, stod det: Om du skulle vara med, skulle du också bli inbjuden till en festkväll i januari för att markera granskningen, med nyckelpersoner från Westminsters förflutna och nutid närvarande.



Vad e -postmeddelandet inte förklarade var att om du ringde dem för att få reda på mer skulle du få en säljhöjd för en affär som skulle kosta cirka 3500 pund.

Frank Richardson från OpenTrial kommenterade att e -postmeddelandet var ett oetiskt marknadsföringstrick som var billigare och utnyttjade parlamentet.

Han tillade att inbjudan 'presenterades som en stor ära ... men det är faktiskt ingen ära alls.'



Han sa att det var skrattretande att chefredaktören är den tidigare parlamentsledamoten David Curry, som hamnade i utgiftsskandalen och beordrades att betala tillbaka 28 000 pund som han krävde för en kärleksbo.

Precis som så många fuskande parlamentsledamöter åtalades inte Curry, säger Richardson.



Regeringshuset (Bild: Getty)

The Parliamentary Review publiceras av Westminster Publications Limited - men trots namnen har den ingen officiell status.

Direktören för företaget, som omsätter 2,2 miljoner pund, är Daniel Yossman.

Att föreslå att våra tillvägagångssätt på något sätt är oetiskt är fel, vilseledande och felaktigt, sa han.

Kostnaden för engagemang, vilket tydliggörs i det första telefonsamtal som en potentiell representant har, ligger i linje med kostnaden för en två eller tre sidor spridd i jämförbara publikationer.

Han sa att publikationstiteln var helt berättigad och lämplig eftersom den granskar ett år i parlamentet.

Han tillade: Skulle någon av de ärekränkande och falska anklagelserna eller vilseledande kommentarerna du har lagt till oss, eller något liknande, publiceras på någon plattform av Trinity NEWSAM eller dess associerade företag, kommer vi naturligtvis att vidta rättsliga åtgärder mot utgivaren .

När det gäller någon som smickrats för att betala för att få uppträda i den, insisterade han: 'Inte vid något tillfälle i vår inbjudan hävdar vi att det är en stor ära att ta emot en inbjudan.'

Det är intressant, eftersom många organisationer som finns i det uppenbarligen tycker att det är en ära. Lägg bara in 'The Parliamentary Review' och 'honor' i Google.

'Det var en stor ära', säger Westbury Trustee Services. 'Nöje och ära', säger en ingenjörskläder som heter Tridan. 'En stor ära', säger IT -företaget Dalycom.

Se Även: