Gary Busey - motorcykelolyckor, hundar täckta av kokain och CBB: Hans galna liv avslöjades

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Gary Busey Gary Busey Visa galleri

Om du inte visste vem Gary Busey var innan han klev in i Celebrity Big Brother -huset, kommer du nu, och vi har tittat på skådespelarens turbulenta uppgång till berömmelse och hur han har förändrats genom åren.



Point Break -skådespelaren, 70, gick med som Lauren Goodger, David McIntosh, White Dee med flera i den nya serien Celebrity Big Brother och gjorde möjligen den mest besvärliga exit vi någonsin sett på serien.



Vi vet, det är ett stort uttalande, men försök att förneka det.



När han gick ut med ett stort flin i ansiktet, började Gary omedelbart flirta ut sitt hjärta med programledaren Emma Willis (medan resten av världen krympt) innan han tycktes inte höra ett ord hon sa till honom.

Gary Busey på Celebrity Big Brother - dag 19

På frågan om vilken slags huskamrat han skulle lägga sig på släden och sa till Emma: 'Kom och träffa mig senare.'



Men det har inte alltid varit centralt, och skådespelaren - mest känd för sina roller i Point Break och The Buddy Holly Story - har haft ett stenigt liv.

När han växte upp i Oklahoma gick han på Kansas State University på ett fotbollsstipendium men hans drömmar om att driva en karriär inom professionell sport krossades efter att han skadat knäet. Han flyttade sedan till Hollywood för att driva en musikkarriär men skådespeleriet vinkade.



Efter att ha säkrat flera små roller i både film och tv under 1970 -talet gjorde han sin filmdebut i Angels Hard As They Come 1971. Efter detta spelade han huvudrollen i The Buddy Holly Story.

Men allt det ifrågasattes när den excentriska skådespelaren var inblandad i en allvarlig motorcykelolycka 1989 efter att han åkt utan hjälm.

Gary Busey

Gary Busey i Point Break (Bild: Rex)

Olyckan splittrade hans skalle och han fördes till sjukhus för omedelbar operation.

Han hävdar nu att hans hjärna förändrades - det var ett väckarklocka för att få ordning på hans liv och uppskatta det. Han återhämtade sig också två och en halv månad tidigare än förutspått och säger att hans tro var orsaken.

Vid ett tillfälle hade de mig under 12 lager av droger och fastspända på ett metallbord, naken, på avdelningen för psykisk hälsa - för att de skulle 'göa bo' mig, sa Busey i en video tidigare.

Och jag kände en vit kappa täcka runt mig, och jag kallade den kappan tro. Och det var det som fick mig att lämna sjukhuset två och en halv månad för tidigt.

Den chockerande olyckan ledde till skärpta hjälmlagar i Kalifornien.

när är nästa helgdag
Gary Busey

Han har haft ett oroligt liv (Bild: Ramey Photo)

Trots den nära missen fortsatte Gary att förbli fast rotad i rampljuset, med mer olycksbådande roller i actionthrillrarna Lethal Weapon, Predator 2 och naturligtvis Point Break med Keanu Reeves och Patrick Swayze.

Men hans steniga liv tog snart en annan vändning till det sämre, och Gary vände sig till kokain, och överdoserade så småningom den 3 maj 1995.

Efter skrämseln lovade den oroliga skådespelaren att han inte skulle röra vid den igen och han skulle ha klarat den sedan dess.

Jag hade aldrig gjort det förut och jag försökte det, och bam, whoa. Jag togs av missbruket, sa han till Oprah Winfrey.

När han var som värst använde Gary sig för att fnysa drogen direkt från sin hund - ja, VERKLIGEN.

Efter att ha av misstag tappat en påse kokain på sitt husdjur, drog Gary in utan att tänka på hälsoriskerna, angelägen om att få sitt fix.

Han berättade för amerikanska tv -programmet Access Hollywood: 'Jag gick in som en växtodlare med näsan flygande först och fnös kokainet av hunden.'

Gary och fru Steffanie Sampson (Bild: PA)

Men trots att han gjorde rent, fick Gary mer otur när han var tvungen att ta bort en tumör i golfbollstorlek från sinushålan och strålbehandling för att återhämta sig.

Hans karriär tog aldrig upp efter det, och Gary arresterades senare för makar av sin andra fru Tiana 1999.

Han har sedan dess gjort alla ansträngningar för att komma tillbaka på rätt spår och dök upp på Celebrity Rehab 2008 - där han för övrigt en kort stund dejtade husfrun Frenchy.

Gary har nu tre barn - sonen Jake med sin första fru Judy, dottern Alectra med Tracy Hutchinson och sonen Luke med sin fru Steffanie Sampson.

Han säger också att han har svarta bälten i alla följande kampsporter: budo-jujitsu, capoeira, hapkido och kendo, som ännu kan komma till nytta i Celebrity Big Brother-huset.

CBB - dag 25 Visa galleri

Se Även: