BBCs nyhetsläsare Jane Hill bryter ner live i luften över London Bridge -terrorattackerna

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

BBCs nyhetsläsare Jane Hill var nästan tårögd när hon läste upp ett känslomässigt uttalande efter en undersökning om terrorattacken i Fishmongers 'Hall.



Den 51-åriga tv-presentatören pausade flera gånger under dagens segment för att komponera sig själv när hon presenterade en uppdatering om fallet.



År 2019 knivhuggade en terrorist brutalt två akademiker från Cambridge - Saskia Jones och Jack Merritt - vid ett fångrehabiliteringsarrangemang i London.



Idag drog en undersökningsjury slutsatsen att Saskia och Jack 'olagligt dödades' och att misslyckanden från myndigheter bidrog till akademikerna & apos; dödsfall.

Jane Hill läste upp juryns uttalande på BBC och sa: 'Juryn vill sända sina innerliga kondoleanser till familjerna till Saskia och Jack och alla som älskar och saknar dessa två underbara människor.

BBCs Jane Hill grät nästan när hon läste upp ett uttalande efter undersökningen

BBCs Jane Hill grät nästan när hon läste upp ett uttalande efter undersökningen (Bild: BBC)



När hon läste uttalandet pausade Jane medan hon kämpade för att stoppa tårarna medan hon läste det hjärtskärande meddelandet.

Hon fortsatte: 'De berörde så många människors liv och vi vill förmedla till familjerna hur seriöst vi har tagit vårt ansvar.'



Jane bad sedan också tittarna om ursäkt och tillade: 'Jag är så ledsen, det är ett mycket, mycket känslomässigt uttalande.'

Det var en mycket känslosam dag när en förkvinna läste ett uttalande för juryn som hyllade de två offren och talade till deras familjer.

I uttalandet tillade hon: ”Vi ville också ta tillfället i akt att tacka de häpnadsväckande individerna som utsatte sig själva för fara, och våra otroliga räddningstjänster för deras svar både den dagen och varje dag.

”Återigen till familjerna, vi är så otroligt ledsna. Världen förlorade två ljusa stjärnor den fruktansvärda dagen. '

Det kommer nästan två år efter att flera medlemmar av allmänheten, inklusive före detta gärningsmän, kämpade mot Usman Khan med provisoriska vapen och jagade honom på London Bridge.

Saskia Jones var ett av två offer som dödades i Fishmonger's Hall

Saskia Jones var ett av två offer som dödades i Fishmonger's Hall (Bild: PA)

Jack Merritt dog också tragiskt efter att han attackerades med en kniv vid händelsen

Jack Merritt dog också tragiskt efter att han attackerades med en kniv vid händelsen (Bild: via REUTERS)

Khan hade avtjänat hälften av 16 års fängelse för att ha planerat att inrätta ett terrorträningsläger i Pakistan. Han hade släppts under strikta licensvillkor 11 månader tidigare och ansågs vara högrisk när han fick delta i Learning Together-evenemanget i november 2019.

I hemlighet beväpnad med tre knivar och en falsk självmordsväst låtsades han vara reformerad när han deltog i workshops och till och med åt brunch under evenemanget.

Efter att ha attackerat Saskia och Jack sköts terroristen sedan och dödades av beväpnad polis.

En förhörsjury avgav idag ett hjärtligt uttalande riktat till familjerna & apos; av de två offren

En förhörsjury avgav idag ett hjärtligt uttalande riktat till familjerna & apos; av de två offren (Bild: BBC)

Jurymän bestämde att det hade förekommit & apos; misslyckanden & apos; innan de två Cambridge -akademikerna dog

Jurymän bestämde att det hade förekommit & apos; misslyckanden & apos; innan de två Cambridge -akademikerna dog (Bild: Getty Images)

Jurymedlemmar fann att & apos; misslyckanden & apos; hände i anslutning till attacken som bidrog till Jack och Saskias död. De drog också slutsatsen att det hade 'missats möjligheter för dem med expertis och erfarenhet att ge vägledning' i förvaltningen av Khan.