5 säkraste begagnade bilar för unga förare - finns att köpa för under 5000 £

Unga Förare

Ditt Horoskop För Imorgon

Skoda Citigo

En rapport har avslöjat de säkraste bilarna för nya förare på Storbritanniens vägar



Två femtedelar av unga förare har varit inblandade i en vägtrafikincident där de var föraren, med nästan hälften av olyckorna som inträffade under de första 12 månaderna efter att ha klarat sitt test.



Statistiken, baserad på nya siffror från en nyligen & apos; Safest Used First Cars & apos; rapporten från Co-op Insurance, fann också att nästan en tredjedel av 17-24-åringarna som har varit inblandade i en krasch upplevde det inom sex månader efter att de fick sin licens.



Meddelande om årets bästa bilar för nya förare, fann Co-op-studien att av de tre fjärdedelar av unga bilister i Storbritannien som äger en begagnad bil, bara 31% frågar om säkerhet när de köper.

lily allen nippel slip

Istället prioriterar 43% kostnaden för bilförsäkring , medan 63% tittar på förhandspriset på själva motorn.

Hur första gången köpare väljer sina bilar

Källa: Co-Op Insurance



Första gången förarundersökningen lanserades som en del av Co-op & apos; s 5 säkraste begagnade första bilar & apos; rapport, som identifierar de säkraste bilarna för nya förare - alla tillgängliga att köpa för under £ 5000.

Rapporten, i samarbete med bilsäkerhetsforskare Thatcham, testade 50 fordon som uppfyllde följande kriterier:



  • Är i kategorin Supermini
  • Har ett femstjärnigt Euro NCAP-betyg
  • CO2 -utsläpp på 120 g/km eller mindre
  • Finns att köpa på begagnad marknad för £ 5.000 eller mindre

Läs mer

Bilförsäkring för unga förare
Telematik 4 sätt att betala mindre Betala när du går policyer Hur du sänker din premie

Den testade sedan fordonen för:

  • Crash -värdighet, inklusive betyg för skydd för vuxna och fotgängare
  • Elektronisk stabilitetskontroll (ESC)
  • Tillgängligheten för autonom nödbromsning (AEB)

Resultaten...

Skoda Citigo

Skoda Citigo -rundan fick högst poäng efter en serie krocktester

Resultaten avslöjade att Skoda Citigo är den säkraste begagnade bilen på marknaden just nu för nya förare. Detta inkluderar alla modeller förutom & apos; S & apos; räckvidd.

På tjänstemannen Skoda webbplats , kan du investera i en begagnad upplaga av den här bilen för cirka 4 750 £, beroende på din lokala återförsäljare.

På andra plats ligger VW Up! som säljs på Autotrader för 4 400 pund uppåt och Seat Mii som du kan investera i för 3 990 pund uppåt Usedcar.co.uk .

Säkraste begagnade bilar för första gången köpare

Volkswagen Up! kom på andra plats (Bild: Volkswagen)

  1. Skoda Citigo (alla Skoda Citigo -modeller med undantag för & apos; S & apos; -versionen)

  2. Volkswagen upp! 2012

  3. Seat Mii, 2012

    meghan markle första make
  4. Toyota Yaris, 2011

  5. Kia Rio, 2011

James Hillon, produktdirektör på Co-op Insurance sa: Det faktum att nästan en tredjedel av unga förare har varit inblandade i en vägtrafikincident under de första sex månaderna av körning belyser hur viktigt det är att ha ett säkert fordon.

Forskningen ger oss verklig inblick i vad unga människor letar efter när det gäller att välja sin första bil och det är oroande att upptäcka att så få prioriterar säkerhet.

Även om vi inser att kostnaden är en viktig faktor för många, kan du inte sätta ett pris på säkerheten. Vi vill fånga upp och engagera unga förare om vikten av att sätta säkerheten över pris när du köper en första bil.

Quentin Willson, trafiksäkerhetskampanjern tillade: 'Generellt sett har första gången förare mindre disponibel inkomst att spendera på första bilar och så blir priset en prioritet, men bara för att de köper begagnade betyder det inte att de bör kompromissa med säkerheten .

Läs mer

Körning behöver veta
Hur man avbokar parkeringsbiljetter Hur man gör anspråk på gropolyckor Körvanor som kostar oss 700 miljoner pund per år Nya hastighetsregler i sin helhet

Ytterligare betonar bristen på medvetenhet bland unga förare i detta utrymme, tre fjärdedelar av de tillfrågade sa att de inte förstod vad AEB (Autonomous Electronic Braking) stod för. Ytterligare tre fjärdedelar hade ingen aning om vad ESC (Electronic Stability Control) var.

Matthew Avery, på Thatcham Research, sa: 'Autonomous Emergency Braking and Electronic Stability Control är näst efter bilbältet när det gäller att vara livräddare. De är kritiska för att förhindra de vanligaste krockarna som unga förare har.

Läs mer

Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT De billigaste bilarna du kan köpa

ESC fungerar genom att förhindra att fordonet går in i en skridska och eventuellt träffar ett träd och fungerar genom att automatiskt bromsa ett hjul för att styra tillbaka bilen i linje.

'AEB minskar krockar fram och tillbaka med cirka 40% och ESC minskar dödsolyckor från enstaka fordonsolyckor med 25%.

Mitt råd till föräldrar som köper sitt barn en första begagnad bil: köp inte den äldsta eller billigaste bilen du kan hitta.

apa damm drog ansikte äta

'Det finns gott om bra erbjudanden där ute för nyare begagnade bilar som har ett femstjärnigt Euro NCAP-betyg och är utrustade med ESC och AEB som standard.'

Se Även: