10 bästa Doctor Who -skurkar och monster: Daleks to the Master, to the Weeping Angels

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Doctor Who har kört sedan den 23 november 1963 och har fångat fantasin hos inte bara Storbritannien, utan resten av världen.



Showen har sett ett antal minnesvärda skurkar, från de chillande folkmordet Daleks till de gråtande änglarna, och The Doctor har stött på några av de mest hemska och dödliga monster som universum har att erbjuda.



Vi tänkte att vi skulle ge dig en lista över de tio läskigaste skurkarna från Doctor Who som har skickat oss springande bakom soffan.



dam kelly holmes partners

Läs vidare för att ta reda på våra tio bästa Doctor Who -skurkar.

1. Dalekarna

De moderna Dalekarna i New Who (Bild: PA)

Skapandet av den galna forskaren Davros, Dalekarna är vårt val för den bästa Doctor Who -skurken och deras svalande rop om 'Avsluta!' är en del av brittisk folklore.



Davros konstruerade dalekarna under ett 1000-årigt krig genom att integrera medlemmar av hans ras, kaledarna, i ett tankliknande, robotskal. Han tog bort alla andra känslor än hat och den oavbrutna smärtan de känner i sina skal gör dem obevekligt arga och blodtörstiga.

Som ett kollektiv är de Doktorns största fiender, och författaren Terry Nation baserade dem medvetet från nazisterna, auktoritära varelser som hellbent på erövring och överensstämmelse.



Inuti deras formidabla rustning finns en hemsk, mutantliknande varelse och denna maligna kraft är det som driver dem vidare.

Som med många av Doktorns fiender är dalekarna hänsynslösa mördare som vill lägga hela universum under sitt ok.

Nya showrunner Chris Chibnall har skrivit på att den kommande serien inte kommer att innehålla några återkommande monster, men det är bara en tidsfråga tills Jodie Whittakers 13: e doktor står ansikte mot ansikte med de hotfulla pepparkrukorna.

2. Cybermen

Cybermen är en grundpelare på 1960-talet och är känslolösa cyborgar som vill samla människor och andra liknande arter till sina led.

Även om det finns vissa skillnader i cybermännens ursprungshistorier, är den vanligaste tanken att de är människor från jordliknande planeter som har uppgraderat sig själva för att bevara sig själv.

Cybermen känner ingen ånger eller känslor och stavar alltid extremt dåliga nyheter för The Doctor och följeslagare, och de försöker ständigt 'uppgradera' människor till Cybermen.

Cybermen är ståljättar med styrkan av två män och erbjuder två alternativ för mänskligheten: uppgradera eller raderas.

3. Mästaren/Missy

John Simm som Mästaren och Michelle Gomez som Missy (Bild: BBC)

Mästaren är en avvisad Time Lord, känd i kvinnlig form som 'Missy', och är The Doctor's svurna ärkefiende, som dogger vår hjälte sedan deras introduktion till serien 1971.

Mästaren och doktorn var klasskamrater på Time Lord Academy på Gallifrey, hem för Time Lords, och The Master gick faktiskt bättre än doktorn.

Suave, kvick och sociopatisk, Mästaren är på många sätt en ond spegelbild av Doktorn, som matchar dem i intelligens, men drivs av en maktbegär och dominans.

Mästaren är en lysande skurk på grund av deras likhet med Doktorn och deras obevekliga önskan om att dominera universum.

En sann Doctor Who -legend.

4. Davros

Vissa skurkar behöver en ansiktsbehandling.

Karaktären av Davros skapades av manusförfattaren Terry Nation och uppträdde ursprungligen i 1975 -serien Genesis of the Daleks.

Davros var en ledande vetenskapsman inom Kaled-loppet på Skaro som var ansvarig för att skapa dalekarna för att besegra hans ras långvariga fiender, Thals. Skurken konverterade humanoiden Kaleds till robotiska och hänsynslösa Daleks i sin jakt på erövring, men hans metoder förde honom ofta i konflikt med Dalek -ledningen.

Tvingad att gömma sig och sedan in i ett inbördeskrig med Dalek Supreme, Davros gjorde sig så småningom till kejsare innan han återigen motarbetades i den klassiska serien.

I den återupplivade serien återvände han som en överlevare från tidskriget för att utplåna universum, och spelade sedan också en roll i en Peter Capaldi tvåpartner som såg doktorn överväga att döda Davros som ett litet barn för att förhindra skapandet av Daleks .

cla 200 amg linje

Genomdriven i nazistisk ideologi av Nation när han skapades, är Davros en grundligt övertygande skurk och gav mer av ett mänskligt ansikte till dalekarna & apos; ursprung och hot.

Läs mer

Doctor Who 2018
Senaste nytt Doctor Who avbryter julen Demons of the Punjab recension Jodie Whittakers spänning

5. De gråtande änglarna

Blinka inte (Bild: PA)

2007 -avsnittet Blink kallas ofta det största avsnittet av Doctor Who, och det är lätt att förstå varför det introducerade oss för Weeping Angels på ett kyligt sätt.

bästa vattenparken i Storbritannien

Statyer som rör sig när ingen tittar, de är kvantlåsta humanoider (vilket betyder att observation förändrar det som observeras) och de täcker ansikten för att undvika att fånga varandra, därmed deras unika utseende.

Änglarna är 'snälla' mordiska psykopater eftersom de dödar sina offer 'barmhärtigt' genom att släppa dem in i det förflutna, i en annan tidsperiod.

Änglarna är snabba, hänsynslösa och mäktiga och har gått ner i Doctor Who -folklore för sina otäcka handlingar.

6. Sontaranerna

Sa någon Jacket Potato? (Bild: BBC)

Sontaranerna är krigförande, militaristiska kloner från Sontar som förde ett evigt krig utan avsikt att söka bit.

De är humanoider med feta huvuden och knäböjda, kraftfullt byggda kroppar som först dök upp i ett avsnitt som heter The Time Warrior 1973.

Deras obevekligt aggressiva och krigshämmande sätt gör dem till en naturlig fiende för The Doctor.

7. Tystnaden

Minns du dessa killar? (Bild: BBC)

Tystnaden är en religiös ordning som kom till jorden vid en okänd tid, och de skapades med avsikt att förhindra att en profetia går i uppfyllelse som skulle se återuppkomsten av Time Wars.

Alla som ser tystnaden glömmer dem omedelbart när de ser bort, men alla förslag de har kommer att finnas kvar och på så sätt lyckas påverka sina offer utan att de vet.

Karen Gillan, som spelar Doctor & apos; s följeslagare Amy Pond, kommenterade att tystnaden 'konkurrerar med de gråtande änglarna när det gäller skrämsel.'

Ett djärvt påstående.

8. Clockwork Droids

Gör robotblandningen. (Bild: Birmingham Post and Mail)

Clockwork Droids kraschade till jorden innan den mänskliga rasens födelse.

För att reparera sitt skepp, SS Madame de Pompadour de behöver den faktiska hjärnan hos den historiska figuren Madame de Pompadour, och de behöver den i sitt trettiosjunde år som är i samma ålder som deras skepp.

De fortsätter att öppna olika tidsfönster för att hitta de Pompadour i rätt ålder men lyckligtvis är doktorn där för att hindra deras planer (och romantisera den kungliga älskarinnan på vägen!).

The Droids chillar och de gjorde en lite lågmäld comeback i Peter Capaldis debutavsnitt Deep Breath.

9. Ood

The Ood, humanoid i utseende med tentakler på den nedre delen av ansiktet, är en telepatisk ras som talar med icke-telefatiska raser genom en 'översättningssfär' som ser ut som en vit glödande klot.

Även om de är naturligt mjuka och ofarliga, är de extremt mottagliga för yttre påverkan, och det är denna tendens som leder dem i konflikt med The Doctor.

De faller under påverkan av ett antal otrevliga organisationer och enheter, till exempel Ood Operations, The Beast och House.

vad betyder 318

10. Siluren

Kallblodiga mördare.

Silurierna är reptilliknande humanoider som först uppträdde i serien 1970 Doctor Who and the Silurians och skapades av Malcolm Hulke.

De är förhistoriska och vetenskapligt avancerade och föregår människans gryning och gick i självframkallad viloläge för att överleva atmosfäriska omvälvningar från jorden som fångade månen.

De är kallblodiga och har ett instinktivt hat mot människor och tror att de är dumma apor som förstörde den markbundna miljön.

Vilka är dina favorit Doctor Who -skurkar? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Se Även: