X Factor 2011 final 16: Profiler för alla handlingar som når liveshowerna

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

X Factor -domarna (Bild: ITV)

X Factor -domarna (Bild: ITV)



X Factor -domarna har valt de 16 finalisterna som de tror ger dem den bästa chansen att få en vinnare - och en musikalisk stjärna.



Det blev tårar när de handlingar som tog sig vidare till domare & apos; hus fick höra att det var slutet på vägen.



Och nu börjar det hårda arbetet verkligen för wannabesna när de ställs inför veckovisa liveshower - och allmänheten röstar.

Här är de 16 akter som bjuder på att bli X Factor 2011 -vinnare ...

The Boys, mentor av Gary Barlow



ÅLDER: 18
PLATS: Brighton
YRKE: Arbetslös
Frankies mamma tog honom till den lokala teatern när han var åtta år gammal och sjöng där tills han var 13, sedan slutade det eftersom det inte var coolt! Hans största roll var att spela Artful Dodger i Oliver och säger 'alla kallar mig Artful Dodger ... Jag ser det som en bra sak!



När Frankie hörde att han hade tagit sig vidare till liveshowen sa han: 'Jag är förmodligen den lyckligaste personen i världen just nu, jag hade aldrig föreställt mig att jag skulle gå på liveshowen. Jag tillät inte mig själv att tro att jag skulle klara mig, vilket jag tycker är det bästa sättet att göra det, för om du får ett & apos; nej & apos; det kommer att göra mycket mer ont. Mina vänner och familj kommer att bli så, så glada och jag är glad att veta att de kommer att bli riktigt lyckliga. '

colin farrell sexband

ÅLDER: 23
PLATS: Liverpool
YRKE: Frisör
Marcus var tyst och blyg i skolan men deltog i hans musikaler. Han är ett stort Destiny's Child -fan och han såg dem varje gång de uppträdde i Liverpool och äger alla deras turné -DVD -skivor. Det var att titta på dem när han insåg att sång och uppträdande är vad han vill göra.

Marcus sa när han fick reda på att han hade tagit sig till livesändningarna: 'Jag kan verkligen inte tro att jag är klar med liveshowerna. Jag är precis som en vanlig pojke och jag har varit i LA och jag har nu gått till liveshowen för The X factor, det är så spännande att jag ärligt talat inte kan hålla mig själv. Jag missar aldrig ett avsnitt och nu är jag en del av serien, jag kan inte ta det. Att gå ut på scenen kommer att bli otroligt, jag kan inte vänta på att de ska säga mitt namn.

ÅLDER: 22
PLATS: Liverpool
YRKE: Kundtjänstassistent och student
Craig hade alltid ambitioner att bli skådespelare så gick med på en dramakurs och det var där de hade en musikalisk show och tog ledningen, han insåg att han kunde sjunga. Hans lärare föreslog att han skulle börja sjunga och lita på deras omdöme han skrev på en musikkurs, som han älskar. Hans dröm är att uppträda på Glastonbury och vill göra gott om att betala tillbaka sin familj för att han alltid stöttade hans drömmar.

Craig talar om att ta sig igenom livet; 'Jag kommer att vara med i liveshowerna av The X Factor med Gary Barlow som min mentor, det är så bisarrt och jag är så glad, så glad. Jag mår riktigt bra och verkligen stolt och jag känner att jag har fått detta stora självförtroendeökning nu. Mina föräldrar grät när de fick reda på det. Jag har gjort det, jag har tagit mig till finalen, det är galenskap och jag kunde inte vara lyckligare.

ÅLDER: 20
PLATS: Cheshire
YRKE: Arbetslös
Efter att ha slutat skolan i 16 -årsåldern tröttnade James hemma medan han letade jobb och hämtade en gitarr, lärde sig några låtar och började sjunga med dem. Han beskriver sig själv som att han inte är akademisk och hade ingen aning om vad han skulle göra med sitt liv, men insåg en kärlek till musik, så gick på college för att studera musikteknik.

Hur kände James sig för att komma till liveshowen? 'Jag trodde definitivt att de andra sju grabbarna kanske förtjänade det mer än jag eftersom jag tror att de har bättre röster men Gary måste tro på mig så mycket och jag är ett steg närmare att göra det jag verkligen vill göra för resten av mitt liv, vad jag älskar och vad jag brinner för. Det är definitivt det bästa som någonsin har hänt mig. '

The Girls mentor av Kelly Rowland

222 ängelnummer betydelse

ÅLDER: 19
PLATS: Manchester
YRKE: Student
Misha började sjunga på allvar i 14 -årsåldern och säger att sång var mitt sätt att förstå mig själv. Hennes vänner och familj är mycket uppmuntrande för hennes sång och lyssnar alltid på hennes repetitioner. Hon vill göra dem stolta.

När hon fick reda på att hon gick igenom till liveshowen sa Misha: Det bästa sättet att leva dina drömmar är att vakna och när du har vaknat fortsätter du att springa och aldrig sluta. Dröm till verkligheten - nästa stopp världsdominans. '

ÅLDER: 16
PLATS: Omagh
YRKE: Student
Janet började sjunga när mormor uppmuntrade henne att ha lektioner. Hon brinner mycket för musik och det betyder allt för henne och ger henne ett syfte. Hon har skrivit dikter och sånger sedan hon var sju år. Janet säger att hon tycker att sång är mycket mer naturligt än att prata.

Vad tycker Janet om att ta sig vidare till livesändningarna? 'Jag är så upphetsad, jag kan faktiskt inte tro det. Jag kan inte uttrycka hur glad jag är. Detta är början på att tas på allvar som musiker. Jag är verkligen glad att Kelly trodde på mig och att hon såg något som jag inte gjorde. Jag vet att jag kan komma ur mig själv nu, jag hoppas att jag kan. '

ÅLDER: 19
PLATS: London
YRKE: Barmaid
Sophie säger att hon var ett av de barn som inte kunde studera och säger att college inte var något för henne och att hon behövde vara aktiv. Hon drömmer om att spela för tusentals på festivaler och säger att hon vill göra musik som får människors hårstrån att sticka i halsen.

När hon fick reda på att hon var klar med livesändningarna sa Sophie: 'Jag kan inte beskriva hur jag känner. Jag förväntade mig ett & apos; nej & apos; för att alla var så bra. Jag var så nervös och jag trodde inte att jag lät så bra. Detta betyder allt för mig, jag kan inte tro det. Det här betyder så mycket, jag kan inte tro hur mycket detta faktiskt betyder. '

ÅLDER: 16
PLATS: Middlesborough
YRKE: Student
Amelias bror Lewis pratade med henne om att prova på The X Factor. Amelia går på dansskola och uppträder varje år i en årlig show. Hon deltar också i musikteater. Hon sjunger alltid runt i hemmet och äger en mikrofon som hon använder för att sjunga för sin familj. Hennes pappa är hennes största fan. Amelia lever sitt liv efter något Lewis sa till henne: 'Tro alltid på dig själv annars kommer ingen att tro på dig.'

Hur känner Amelia för att komma till livesändningarna? 'Jag kan inte tro det, jag trodde att Kelly skulle säga nej. Jag vet att jag blir jämförd med många andra i musikindustrin men jag är ung och det finns mycket mer utrymme för mig att utvecklas. Jag är så upphetsad att jag bara ska ta av mig strumporna, det är jag verkligen. Att sjunga för hela landet känns otroligt, jag är så glad. '


The Over 25s mentor av Louis Walsh

ÅLDER: 31
PLATS: Rhyl
YRKE: Jobbar inom detaljhandeln
Samantha har deltagit i karaoketävlingar men aldrig vunnit och sa: Jag har så otur att jag aldrig har vunnit paketet! Samantha har spelat spelningar på lördagskvällar på pubar och klubbar med blygsam publik. Har tidigare varit rädd för avslag och har sett The X Factor i åtta år, men är nu redo att ta sin chans.

Samantha ersatte Goldie i tävlingen. Hur kändes det? & apos; Jag har haft drömmar och jag har drömt mardrömmar men jag har erövrat mina mardrömmar på grund av mina drömmar och jag är så lyckligt lottad att vara här bland en sådan fantastisk talang och att få denna andra chans!

ÅLDER: 26
PLATS: Cheltenham
YRKE: Tribute Act
Kitty har sjungit sedan hon var fem år gammal och har sjungit på olika sommarläger och lokala arenor. Hon inspirerades av Britney Spears och älskar Adam Lambert. Hennes dröm är att ha en hitskiva ... hon vill bara sjunga.

När hon fick reda på att Louis hade tagit henne till Live Shows sa hon: Ah det är fantastiskt, otroligt. Jag är så tacksam för att Louis tog en risk med mig och tog mig igenom! '

ÅLDER: 27
PLATS: Warminster, Wiltshire
YRKE: Soldat
Jonjo är The X Factors första tjänstgörande soldat. Innan han deltog i tävlingen har Jonjo bara sjungit socialt, i skolan och i karaokebarer. Hans dröm är att släppa ett album. Han deltar i The X Factor för sin familj och armékollegor. Jonjo bor med sin barndoms älskling och två barn.

När han fick reda på att han hade tagit sig vidare till Live Shows sa Jonjo: Detta är helt enastående och något jag aldrig skulle ha trott var möjligt. Jag drömde aldrig om att jag skulle komma så här långt jag är bara en vanlig kille från Chorley och jag känner mig extremt privilegierad att få vara här.

ÅLDER: 45
PLATS: Harv
YRKE: Arbetslös
Johnny sjöng alltid som barn och älskar att göra karaoke och delta i välgörenhetskonserter. Han började ta det på allvar när han var 17 år och gjorde några demoband och skickade dem till skivbolag. Johnny deltog i Stars In Their Eyes när han var 24, som Boy George, och efter att ha vunnit hans show kom han vidare till den stora finalen. Hans dröm är att spela konserter över hela världen.

När han fick reda på att han var klar med Live Shows sa han: Herregud det känns som från första auditionen jag inte vaknade, det känns som att jag drömmer allt detta. Någon kniper mig och väcker mig. Jag har mycket, mycket, mycket tur.

Grupperna - mentorerade av Tulisa


(Charley Bird och Lucy Texeira)

NAMN: Charley
ÅLDER: 23
PLATS: Essex, London
YRKE: Telesälj

är paul o'grady gay

NAMN: Lucy
ÅLDER: 21
PLATS: Essex, London
YRKE: Jobbar i en doftbutik
Charley och Lucy träffades medan de uppträdde på olika arenor i Essex. En dag skulle de älska att släppa ett album som heter Every Party Needs New Shoes. Om de vinner X Factor köper de sig en mikrogris.
När de fick höra att de hade kommit fram till liveshowerna blev flickorna mållösa för första gången i tävlingen. När de äntligen kom överens med det sa Charley: Vad i hela friden ska vi ha på oss? Kommer de att göra oss falska solbränna och naglar? Vi är igenom! HERREGUD!

Lucy tillade: Jag vill ha en uppsättning tänder som Tulisas. Jag kan bara inte tro att detta händer. Rulla ut spraybrännan!

Jesy, Perrie, Leigh-Anne och Jade gick alla in i X Factor i år som soloartister. De fick en andra chans i slutskedet av Bootcamp när domarna beslutade att sätta in dem i grupper. Grupperna de sattes i fungerade inte för domarna, och tjejerna fick en ytterligare chans i slutet av Bootcamp när de sattes in i en grupp tillsammans och Rhythmix bildades.

NAMN: Jesy Nelson
ÅLDER: 20
PLATS: London
YRKE: Barmaid
Jesy älskar musik, dans och sång och har velat vara artist sedan åtta års ålder. Hon har också en tränarobsession och äger 90 par. Hennes favoritpar är Adidas Mickey Mouse Hi-tops.

NAMN: Perrie Edwards
ÅLDER: 18
PLATS: Newcastle
YRKE: Student
Perrie är uppkallad efter Steve Perrie, sångaren för Journey, eftersom hennes föräldrar brukade vara punkrockare. Efter att ha ingått i en grupp på Bootcamp flyttade de fyra tjejerna till Perries föräldrahem i Newcastle i en månad för att träna innan de gick till Judges Houses.

NAMN: Leigh-Anne Pinnock
ÅLDER: 19
PLATS: London
YRKE: Servitris på Pizza Hut
Leigh-Anne är så desperat att göra det som sångerska att innan hon gick in i X Factor brukade hon spara alla sina pengar för att betala för studiotid för att spela in låtar.

NAMN: Jade Thirlwall
ÅLDER: 18
PLATS: Newcastle
YRKE: Student
Jade har gått in i X Factor tidigare och nått bootcamp -scenen men kom inte längre. Den här gången är hon fast besluten att vinna alla och har till och med varit hos en hypnoterapeut för att försöka bota nerverna.

När tjejerna fick reda på att de hade kommit till liveshowen sa Leigh-Anne: Jag kan bara inte tro det, jag kan inte tro det. Det är bara overkligt. Vi var övertygade om att vi skulle åka. Vi kan inte vänta med att kunna göra det vi älskar varje helg och uppträda på scenen inför miljoner människor.

Perrie tillade: Vi trodde ärligt att det var ett nej. Jag känner mig sjuk av spänning. Jag kan inte vänta. Vi är bara så glada att Tulisa såg vår potential.

Richard, Stefan, Bradley, Jordan och Ashford gick alla in i X Factor i år som soloartister. De fick en andra chans i sista etappen av Bootcamp när domarna bestämde sig för att sätta in dem i en grupp och Nu Vibe bildades.

NAMN: Richard Milford
ÅLDER: 16
PLATS: Birmingham
YRKE: Student
Richard började sjunga i en kör och insåg att han hade en talang. Sedan hans första audition har han tagit sång- och danslektioner för att öka hans självförtroende.

NAMN: Stefan Romer
ÅLDER: 19
PLATS: Hampshire
YRKE: Arbetslös
Stefan älskar musik och sång. Han lärde sig spela gitarr 12 år gammal och sedan för sex månader sedan bestämde han sig för att lära sig piano så spelade hemma 48 timmar i rad tills han visste hur han skulle spela fyra låtar.

NAMN: Bradley Johnson
ÅLDER: 16
PLATS: Liverpool
YRKE: Student
Bradley började sjunga på allvar för sex månader sedan efter att hans pappa hörde honom sjunga och bestämde sig för att få honom sånglektioner till jul.

NAMN: Jordan Higo
ÅLDER: 16
PLATS: Manchester
YRKE: Student
Jordan förstod bara att han var bra på att sjunga för 18 månader sedan och sedan dess har han gjort några konserter och sjungit på skolmöten. Fram till X Factor var hans största publik 600 personer.

NAMN: Ashford Campbell
ÅLDER: 19
PLATS: Huddersfield
YRKE: Student
Ashfords dröm är att duetta med Chris Brown och vara den första av tre generationer i hans familj som uppfyller en dröm om att göra det som sångare. Hans pappa och två morfar ville alla vara sångare men hade aldrig någon framgång.

Efter att ha hört att de hade kommit till Live Shows sa Bradley: Jag kan inte tro det. Bara att tänka på att jag för några veckor sedan gick på college och nu det här.

euro lotterinummer ikväll

Stefan tillade: Jag tror att se några av oss gråta bevisar hur mycket detta betyder för oss.

Jordan: Jag kan inte vänta. Vi ser fram emot arbetet, det här är vad vi vill göra för att leva och vi kan inte tänka oss något bättre.

Derry, Ashley och Andrew gick alla in i X Factor som soloartister. De sattes in i en grupp på bootcamp tillsammans med två andra tävlande, Marlon och Mitchell. På Judges ’Houses bestämde Tulisa dock att Marlon och Mitchell inte var rätt för gruppen och ersatte dem med Charlie, som ursprungligen deltog i tävlingen som en del av bandet, Chasing Keys.


NAMN: Derry Mensah
ÅLDER: 21
PLATS: London
YRKE: Jobbar i Burger King
Derry vill vara lika stor som Mohammad Ali, men en sångare. Han säger: Jag vill flyga som en fjäril och sticka som ett bi. Att få min publik att känna sig fantastisk med min röst och sticka mina fiender.
NAMN: Ashley J Baptiste
ÅLDER: 22
PLATS: London
YRKE: Utbildad
Ashley började sjunga i kyrkan, där han också lärde sig spela piano. Han tog nyligen examen från Cambridge University.

NAMN: Andrew Merry
ÅLDER: 20
PLATS: Ayr
YRKE: Bilförsäljare
Andrew började sjunga på sin farbrors bröllop när han var nio. Han tog sånglektioner och älskade det så började spela spel på äldreboenden. Han gjorde också bröllop och välgörenhetsevenemang men slutade när han var 17 eftersom han inte kände att han kom någonstans.

NAMN: Charlie Healy
ÅLDER: 25
PLATS: Coventry
YRKE: Sångare
Charlie har provspelat för The X Factor två gånger tidigare som en del av grupperna Nu Status och sedan Harmony Hood. Han kom till domarnas hus en gång. Han provspelade i år som en del av Chasing Keys efter att ha träffat de andra pojkarna på Bootcamp förra året.

När han fick reda på att de gick igenom till Live Shows tillsammans sa Andrew: & apos; Det känns som en dröm om en livstid, det känns som början på något speciellt. Eftersom vi alla har satts ihop är det som en känslomässig berg- och dalbana som är på väg till framgång.

Se Även: