Dame Kelly Holmes avslöjar att hon självskade sig efter sorgens mammas cancerdöd

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Dame Kelly Holmes erkänner att hon självskade sig efter sorgens mammas cancerdöd(Bild: PA)



Friidrottsstjärnan Dame Kelly Holmes har avslöjat att hon självskade sig för första gången på mer än ett decennium efter hennes mors död av blodcancer.



Den olympiska mästaren erkände att frågan återuppstod efter den känslomässiga oro som skapades av hennes mammas Pam död från myelom 64 år gammal.



49-åringen talade i en podcastintervju om hennes kamp med depression under hela sin atletiska karriär och slog en annan låg efter hennes mammas död i augusti 2017.

På tal om att skada sig själv igen, sa hon: 'Förra gången jag faktiskt gjorde det var när min mamma dog.

(Bild: PA)



'Men just då, tänkte jag, det här kommer inte att lösa det. Det kommer inte att få henne tillbaka. Det kommer inte att lösa någonting.

'Och ​​jag har inte sedan dess eftersom jag inser att det inte är svaret på smärtan.



'Jag vet nu hur jag ska hantera det och det är inte en naturlig tanke i mitt huvud att göra någonting mot mig själv.

'Jag har precis lärt mig att hantera tiden ensam och känna igen tecken på när jag är trött och tuff och behöver tid för att bekämpa att komma in på den platsen.'

Dame Kellys mamma diagnostiserades med sjukdomen i slutet av 2014 efter att ha lidit återkommande förkylningar och ryggont.

Röntgen visade sedan att hon hade brutit revben, varefter blodprov avslöjade avvikelser och en benmärgsbiopsi visade cancer.

Idrottarens liv har varit långt ifrån okomplicerat. Som barn var Kelly in och ut ur vården i Kent.

Hon föddes i Pembury, Kent, till Pam Norman, knappt 18 år då, och Derrick Holmes, en jamaicansk född bilmekaniker.

Pam uppmuntrades av hennes föräldrar att ge barnet till blandras för adoption, men vägrade.

köpa ett nybygge

Kelly och Pam 2004 (Bild: Reuters)

Hon gifte sig senare med målaren och dekoratören Michael Norris, som Holmes betraktar som sin far, sju år senare.

När hon växte upp i Hildenborough började Dame Kelly friidrottsträning vid 12 och gick med i Tonbridge Athletics Club, där hon vann Engelska skolorna 1500 meter under sin andra säsong 1983.

På podden påminner Kelly om det ögonblick hon nästan blev adopterad.

Hon sa: 'Det skulle faktiskt hända, och hon gick in och sa:' Jag kan inte göra det '. och hon skrev inte på pappren.

'Annars kunde det ha varit ett helt annat liv och jag skulle definitivt inte vara Dame Kelly Holmes, dubbel olympisk mästare.

'För att ha den karaktärsstyrkan i dina sena tonåringar och tidiga tjugoårsåldrar, kunde det ha varit lätt att säga & apos; Jag måste ha lite av ett liv & apos ;. Jag menar, wow.

Men hon erkänner nu att hennes friidrottskarriär tappades av självskada och svarta tankar, som kulminerade i en djup låg för 15 år sedan

I ett samtal med journalisten Elizabeth Day för podcasten How To Fail sa hon: 'Du pressar din kropp i så extrem omfattning att du inte riktigt vet hur hårt du pressar eftersom det inte finns någon verklig gräns.

'När jag blev skadad eller saker gick fel kände jag mig bara så besviken och låg och låg, även om jag mentalt fortfarande var fokuserad på vad jag försökte uppnå.

Dame Kelly Holmes på träning (Bild: Surrey Advertiser)

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

'2003 gjorde jag mig redo för världsmästerskapen i Paris. Jag hade bara registrerat känslomässiga effekter som smärta.

'Det året slog det mig bara, du kan kalla det ett svart hål, en svart hund, en blixt, vad som helst, det slog mig så illa att jag hatade allt om mig själv vid den tiden.

Jordan älskar ön tänder

'Jag tränade i Frankrike så jag gick tillbaka till min lägenhet. Jag visste inte vad jag skulle göra, jag var i ett tillstånd, jag skrek i mig.

'Jag tittade i spegeln och jag hatade allt, jag ville att ett hål bokstavligen skulle öppna och jag ville hoppa i det och att det skulle stängas. Jag ville bara inte vara där.

'Jag såg den här saxen på sidan och jag började bara skada mig själv för varje dag jag hade skadats.

'Jag klippte mig. När du har crop tops och shorts finns det inte så många ställen att göra det på, och ett par ställen som jag gjorde det fick jag täcka med smink.

Ingen visste att jag kände så, så jag var tvungen att gå tillbaka och låtsas att inget var fel.

'Jag var ett känslomässigt vrak och ville inte existera.'

Dame Kelly utsågs till Dame Commander i Order of the British Empire (DBE) 2005. Hon gick i pension från friidrott samma år och driver nu en välgörenhet.

Se Även: