Dina arbetsgivares sjuklöneregler ändras IDAG - de nya priserna förklaras

Anställningsrättigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Företag i hela Storbritannien måste uppdatera sina minimivillkor efter den 6 april



kvinnors statliga pensionsseger

Att bli sjuk på jobbet är aldrig perfekt, men det händer, och det är där dina sjuklönerättigheter kommer på plats.



Även om många arbetsgivare kommer att ha sina egna riktlinjer för hur - och vad - de betalar dig, finns det lagar som skyddar dig om du mår dåligt i fyra dagar eller mer.



Lagstadgad sjukpenning är en juridisk rättighet som omfattar alla anställda, inklusive byråer, tillfälliga, deltidsanställda och visstidsanställda-förutsatt att du inte är egenföretagare.

Och precis som lägsta löneökning och införandet av lönesedlar för alla den 6 april, sjuklönereglerna ändras idag.

I Storbritannien har arbetstagare rätt till lagstadgad sjukpenning om de är anställda, är sjuka fyra hela dagar eller mer i rad (inklusive arbetsdagar) och tjänar i genomsnitt minst £ 116 i veckan före skatt.



emile smith-rowe

Vad förändras?

Veckopriserna för lagstadgad sjuklön kommer att öka från £ 92,05 till £ 94,25 (Bild: Getty Images)

Fram till nu var detta £ 92,05 i veckan i upp till 28 veckor - och betalas av din arbetsgivare som vanligt, med skatt och folkförsäkring avdragna ovanpå.



Från och med lördagen den 6 april ändras dock de kvalificerande kriterierna för lagstadgade sjukersättningar och hur mycket pengar personalen har rätt att tjäna varje vecka.

'Individer kommer nu att behöva tjäna minst £ 118 per vecka för att kvalificera sig för veckobetalningar på £ 94,25', förklarade experten på anställningsrättigheter Alan Price.

'På samma sätt kommer lönesatsen för moderskap, faderskap, adoption och delad föräldralön att öka till 148,68 pund per vecka från den 7 april 2019, vilket kan innebära att arbetsgivare måste ändra sin policy i enlighet därmed.'

catherine hertiginna av cambridge

    Du kan läsa mer om dina rättigheter och hur du ansöker om mammalön, faderskapsersättning och delad föräldraledighet, här.

    Läs mer

    Anställningsrättigheter
    Vad är minimilönen? Förstå noll-timmars kontrakt Vad ska du säga till din chef att du är sjuk Vad ska jag göra om du blir överflödig?

    Se Även: