Arbetare kan nu få en andra £ 125 HMRC -återbetalning för att arbeta hemifrån - hur man gör anspråk på det

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

HMRC ger människor £ 125 skatt tillbaka för att arbeta hemifrån - även om du

Det gäller bara om du har blivit ombedd att arbeta hemifrån av din arbetsgivare(Bild: Getty Images)



Miljontals människor som har arbetat hemifrån sedan början av det nya skatteåret kan ha rätt till ytterligare £ 125 skatteåterbäring från HMRC.



Det är i form av & apos; arbete hemifrån & apos; skatterabatt som gäller för alla som har blivit ombedda att utföra sitt jobb hemifrån en dag sedan den 6 april 2021.



Det är en del av en bredare HMRC -skatteregel som erbjuder ekonomisk lättnad - värd upp till värdet £ 125 - för hemarbetskostnader som räkningar, luncher och andra extrakostnader.

Ännu bättre, du behöver bara ha arbetat en dag hemifrån för att kräva återbetalning - vilket innebär att miljoner människor kan vara berättigade.

Pengarna kan gå till hemarbetskostnader och det är papperslöst, vilket betyder att du inte kommer att behöva skicka kvitton

Pengarna kan gå till hemarbetskostnader och det är papperslöst, vilket betyder att du inte kommer att behöva skicka kvitton (Bild: Getty Images)



vad dog barry chuckles av

Pengarna kan användas för att betala för saker som kontorsutrustning, stationärt och till och med skrivarpapper.

Om du är en enskild näringsidkare kan du ta ut pengarna genom & apos; arbetskostnader & apos; på din nästa självbedömning.



Om du är anställd kan du begära rabatten direkt från din arbetsgivare eller HMRC.

bob geldof jeanne marine

'Om du har varit tvungen att arbeta hemifrån även en dag sedan den 6 april ... kan du nu legitimt kräva skattelättnader för eventuella extra kostnader för HELA ÅRET - värt £ 60 eller £ 125', varnade konsumentexperten Martin Lewis tidigare om ITV Money Show.

Men det gäller bara om du har blivit tillsagd att arbeta hemifrån av din arbetsgivare, dvs inte ur val.

Pengarna är avsedda att hjälpa till med extra kostnader i samband med hemarbete som uppvärmning och en bredbandsuppgradering.

Skattebetalare som är berättigade kan kräva skattelättnader baserat på den skattesats som de betalar.

Till exempel, om en anställd arbetstagare betalar 20% grundskattesats och kräver skattelättnader på £ 6 i veckan, skulle de få £ 1,20 i veckan i skattelättnader (20% av £ 6 i veckan) mot kostnaden för sitt hushåll räkningar.

Du kan kräva £ 2,40 i veckan om du betalar den högre skattesatsen på 40%.

Hur du gör anspråk på din skatteåterbäring

Det tar mindre än 2 minuter att ta reda på om du kan få tillbaka skatt (Bild: Getty)

falsk svart änka spindel uk

Arbetare kan ta reda på mer och göra anspråk på gov.uk/tax-relief-for-employees/working-at-home .

Det tar mindre än 2 minuter att ta reda på om du kan få tillbaka skatt.

För att ta ut pengarna behöver du ett användar -ID och lösenord för Government Gateway.

Om du inte redan har ett, tar det vanligtvis cirka 10 minuter att skapa ett Government Gateway -ID. Det fungerar bäst om du har:

  • ditt folkförsäkringsnummer
  • en ny lönesedel eller P60 eller ett giltigt brittiskt pass

Du får sedan skattelättnaderna direkt via din lön.

HMRC påminner också anställda som vårdpersonal och vårdhemspersonal om att de också kan kräva skattelättnader på arbetsrelaterade kostnader, inklusive städuniformer.

tasmin lucia khan make

De extra pengarna kan hjälpa tusentals arbetare vars ansträngningar hjälper till att rädda liv under coronaviruspandemin.

Anställda som rengör, byter eller reparerar uniform eller verktyg eller betalar avgifter och abonnemang för sitt arbete kan ansöka direkt online till HMRC och se om de är berättigade till skattelättnader på arbetskostnader.

Skattemannen sa också att två tredjedelar av de som yrkade på kostnader använde en agent 2018/19 istället för att använda HMRC direkt. De kommer att behöva betala avgifter eller provision.

Men personer som betalas via Pay As You Earn (PAYE) kan göra anspråk direkt från HMRC och behålla alla pengarna.

HMRC uppmuntrar kunder som gör anspråk på skattelättnad för att arbeta hemifrån att ansöka direkt, och dessa agenter kommer inte att kunna använda den nya tjänsten för att ansöka om lättnaden för en kunds räkning.

Det betyder att kunderna får 100% av skattelättnaderna.

samsung galaxy s7 sprängs

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: