DWP-förmåner för överklagade förmåner skjuter i höjden när PIP-väntan fördubblas till all time high

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Människor väntar nu i genomsnitt 69 dagar på en intern granskning av DWP(Bild: Getty Images/EyeEm)



Personer utan funktionsnedsättning väntar två månader på grundläggande recensioner av deras förmåner efter att överklagningstiderna sköt till en all-time high.



Sårbara personer som nekas personlig självständighetsbetalning (PIP) väntar nu i genomsnitt 69 dagar på en intern granskning av avdelningen för arbete och pensioner.



Siffran, som dateras till juli 2019 och publiceras i dag, är mer än dubbelt den genomsnittliga väntan på 32 dagar i juli 2018.

Det är tänkt att & apos; Obligatoriska omprövningar & apos; tar längre tid efter att Tory -ministrarna lovat att göra dem mer grundliga.

Tidigare DWP -sekreterare Amber Rudd lovade i mars att 'förbättra' systemet 'för att samla in ytterligare bevis från käranden och fatta mer exakta beslut tidigare.'



Tidigare DWP -sekreterare Amber Rudd lovade i mars att 'förbättra' systemet (Bild: PA)

Men reformerna verkar ha orsakat en flaskhals i systemet - vilket bara är det första steget som förmånstagare går igenom för att överklaga sitt ärende.



montague george hector horner

Färre än en tredjedel av människorna (32%) vinner de interna recensionerna, vilket får tusentals handikappade varje månad att slåss vid en oberoende domstol.

När de har ansökt om en domstol måste fordringarna i genomsnitt vänta sju månader på en utfrågning - varav 74% slutar med seger mot DWP.

Michael Griffin från Parkinson’s UK sa: ”Det är ingen överraskning att regeringens underlåtenhet att agera på bristerna med PIP har resulterat i att väntetider mer än fördubblats under det senaste året.

75% av PIP -besluten är omvända när målen behandlas av en nämnd.

Men folk måste vänta tolv månader i genomsnitt från början av denna process för att få rätt beslut.

I de flesta fall kommer de inte att få några pengar medan de väntar. Utan det viktiga ekonomiska stöd som PIP bör ge, tvingas människor välja mellan att betala för mat eller medicinering. Detta är helt enkelt oacceptabelt.

Regeringen kan inte längre ignorera dessa förseningar. Att införa en måltid på tre månader för att ett mål ska behandlas av en domstol skulle minska åtminstone en del av den stress och osäkerhet som PIP orsakar för funktionshindrade.

Lib Dem: s tidigare hälsominister Sir Norman Lamb sa: 'Denna situation är helt oacceptabel.

”Den ekonomiska effekten av att förlora din rätt till förmåner medan du väntar på att ett överklagande ska höras kan vara enormt. Flera av mina väljare har påverkat massivt.

'Det kan leda till att du förlorar ditt hem, äktenskap bryts och relationer blir oroliga.

Champions league final tv-kanal 2019

Jag är också mycket medveten om att dessa långa väntetider allvarligt kan påverka människors psykiska hälsa. Detta är helt orättvist. Rättvisa försenad är rättvisa nekad. '

Avdelningen för arbete och pensioner

Avdelningen för arbete och pensioner (Bild: PA)

Mer än 4,6 miljoner människor har ansökt om PIP, vilket ger människor upp till 148,85 pund i veckan för att täcka kostnaderna för funktionshinder, sedan det började ersätta gamla förmåner 2013.

Omkring hälften, 2,4 miljoner, tilldelades och det finns för närvarande 2,2 miljoner kravstagare som har rätt till förmånen.

Interna granskningstider för en separat sjukpenning, sysselsättnings- och stödbidrag, har varit ungefär stabila på bara 8 dagar.

Läs mer

Senaste brittiska politiska nyheter
Brev till Boris efter festen inställd Arbetskandidat förlorar pappa till virus Transgenderreformerna skrinläggs Bailout för Coronavirus - vad betyder det

Men för PIP har de skjutit upp sedan förra sommaren, efter att tidigare ha svävat runt 20 till 35 veckor i tre år.

Handläggningstiderna steg varje månad mellan augusti 2018 och januari, från 32 dagar till 54 dagar.

Efter ett kort dopp steg de sedan igen varje månad mellan mars och juli och nådde en topp på 69 dagar.

Samtidigt har nya siffror idag visat att nästan hälften av klagomålen mot DWP som undersöktes förra året godkändes - 359 av 806 (44%).

En man fick 500 pund i ersättning efter att DWP försenat sex år med att skicka rätt pappersarbete som tillät honom att överklaga.

brottningsevenemang Storbritannien 2018

En annan man skickades motsägelsefulla och 'förvirrande' brev efter att DWP av misstag registrerade två motstridiga PIP -anspråk i hans namn.

En talesman för DWP sa: Vi vill att folk ska få rätt PIP -resultat så snabbt som möjligt. Det är därför vi har infört ett nytt tillvägagångssätt för att samla in bevis så att färre människor måste överklaga, och vi har rekryterat extra personal för att minska väntetiderna.

Se Även: