Där Susan Boyle är nu - glam ex -fullmäktige, första pojkvän och helade broderrev

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det var nästan 12 år sedan som Susan Boyle blev en sensation över natten tack vare hennes ryggraden-pirrande återgivning av I Dreamed A Dream on Britain's got Talent.



Efter att ha kommit på andra plats för att dansa trupp Mångfald i finalen fortsatte skotskfödda Susan, 59, att sälja mer än 19 miljoner skivor och skaffa in uppskattningsvis 22 miljoner pund.



Hennes debutalbum, I Dreamed A Dream, blev Storbritanniens mest sålda album genom tiderna medan hennes andra, The Gift, också gick direkt till toppen av listorna.



Från 2011 till 2014 fortsatte hon att tyst släppa ett album varje år men drog sig till stor del bort från rampljuset. Och 2015 tog hon en officiell paus och meddelade att hon ville 'ta lite tid och spendera tid hemma med familj och vänner.'

Susan Boyle hänförde domarna när hon först uppträdde på Britain's Got Talent

Susan Boyle hänförde domarna när hon först uppträdde på Britain's Got Talent (Bild: Reuters)

Sedan dess, förutom ett framträdande på America's Got Talent: The Champions 2019, har den sällan skådade stjärnan fortsatt att leva under radarn.



Så vad har sångaren gjort? Från sorg till hälsorädd för att förvandla sitt tidigare rådhus till sina drömmars hem, här är vad som kom nästa för Subo ...

Hon fick diagnosen Asperger

Som barn fick Susan hjärtskärande besked om att hon var hjärnskadad och fick etiketten ”Simple Susan”.



Men efter att ha hittat berömmelse gick hon till en skotsk specialist som bekräftade att hon faktiskt har Aspergers syndrom och en IQ långt över genomsnittet.

survival of the fittest james

Av diagnosen 2013 sa hon till Guardian: Jag tror att folk kommer att behandla mig bättre eftersom de kommer att ha en mycket stor förståelse för vem jag är och varför jag gör de saker jag gör.

Hon gick ner i vikt

Susan gick på en diet efter att ha fått diagnosen diabetes

Susan gick på en diet efter att ha fått diagnosen diabetes (Bild: Adam Gerrard/Sunday NEWSAM)

Stjärnan kämpade för att ge upp choklad och godis efter att ha fått diagnosen typ 2 -diabetes.

Sötandade Susan sa då: Jag måste sluta äta godis och kakor. Det är vansinnet i mitt liv.

är sandra bullock gift

År 2013 hade hon tappat två stenar efter att ha blivit tillsagd av läkare att gå ner i vikt för sin hälsa. Enligt uppgift hanterar hon nu sitt tillstånd genom att ta tabletter dagligen.

Hon förlorade sin äldre syster i cancer

Brigid & apos; Bridie & apos; McCaw gick bort 2015

Brigid & apos; Bridie & apos; McCaw gick bort 2015 (Bild: Alan Simpson)

Under åren fram till hennes BGT -debut hade Susan förlorat sin pappa 1999, följt av syster Kathleen år 2000 och sedan hennes mamma, som hon hade tagit hand om, 2007.

År 2015 hanterade hon en annan smärtsam bortgång - han äldre syster, Brigid ‘Birdie’ McCaw, som dog 73 år gammal efter en kamp mot cancer.

Susan tog en paus från sin karriär och satte ett nytt album på vänt för att låta henne sörja och sa senare: Hon var ärlig och hjälpte mig under hela mitt liv och under min karriär.

'Hon var inte rädd för att berätta att jag blev för stor för mina stövlar.

Hon pimplade sitt tidigare rådhus

Susan har förvandlat sitt tidigare rådhus till hennes drömmars kudde

Susan har förvandlat sitt tidigare rådhus till hennes drömmars kudde (Bild: PacificCoastNews)

Trots att hon hade tillräckligt med pengar för att köpa en herrgård om hon ville, vägrade Susan att flytta från sin egen ex-rådsfastighet i hemlandet Blackburn, West Lothian.

Istället köpte hon huset bredvid och betalade 111 000 pund för parhuset och slog ihop dem för att skapa sitt ultraglam-drömhem.

Den skotska personligheten förklarade tidigare att hennes hem rymmer många minnen, varför hon inte orkade flytta.

Berättade Susan ok! : 'Det har att göra med minnena från ditt hus och din uppväxt, du måste göra en inventering av saker och kanske se var du kommer ifrån och var dina rötter ligger.'

Hon tillade: ”Det är bäst att vara jordad och med dina rötter. Det håller dig jordad och hindrar dig från att säga saker kanske du inte borde säga.

Sångerskan är fortfarande en aktiv medlem i sin lokala kyrka och ses ofta vandra runt på gatorna i hennes hemstad.

Hon gjorde upp med sin bror

Susan och hennes bror Gerry begravde skuren

Susan och hennes bror Gerry begravde skuren (Bild: Sunday NEWSAM)

Susan och hennes bror Gerry hade en massiv rad i december 2013 , när andra familjemedlemmar hävdade att han hade hotat med att ta sitt liv om hon inte gav honom 50 000 pund.

Påståendena splittrade den en gång närstående familjen och Gerry blev upprörd när Susan vägrade bryta bandet med dem som stod bakom ryktena.

Syskonen tillbringade två och ett halvt år med att inte tala. Men de begravde äntligen stridsyxan 2016 efter att Susan hade en rad med personal på Heathrow flygplats och ringt Gerry i en nödsituation.

Han ringde ivrigt tillbaka henne och Susan tog en taxi direkt till sitt hem.

tittar på Champions League-finalen

Gerry sa senare: Inom fem minuter var det som om vi aldrig hade varit isär. Det har varit fantastiskt att plocka upp bitarna.

Vill du se Susan Boyle göra comeback? Säg vad du vill i kommentarsfältet nedan ...

Hon fick sin första pojkvän

Susan hittade kärleken för första gången

Susan hittade kärleken för första gången (Bild: PA)

I 53 -årsåldern hittade Susan kärlek med en amerikansk läkare som hon träffade när de bodde på samma hotell under en turné 2014.

Hon beskrev senare hur de åtnjöt en romantisk middag tillsammans under vilken han var den perfekta herren.

Men deras relation varade inte eftersom det bara inte var praktiskt.

Jag vill inte säga mer om vem han är just nu eftersom det skulle vara orättvist mot honom, sa hon. Allt jag säger är att vi är ungefär lika gamla och han var en mycket trevlig kille.

Hon tjänade - men spenderade inte - mycket pengar

Hon kanske laddas, av Susan lever fortfarande ett blygsamt liv

Hon kanske laddas, av Susan lever fortfarande ett blygsamt liv

Sedan SuBo slog ut på scenen 2009 har de släppt totalt sex album, de två första gick direkt till nummer 1 i Storbritannien och USA - något som bara The Beatles har gjort före henne.

betydelsen av siffran 24

Hon gjorde också skådespelardebut i John Stephensons julfilm, The Christmas Candle.

Men hon berättade för Piers Morgan att hon var nöjd med att leva på några hundra kilo i veckan och inte var intresserad av att skänka pengar på lyx.

Jag är alltid försiktig med pengar. Jag har en ersättning, det är cirka 300-500 pund i veckan eftersom det är mycket för mig, sa hon.

Se Även: