Där människorna i Netflix The Trappa är nu - Michael Peterson, hans familj och juridiska team

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du precis har tittat på The Staircase på Netflix kanske du undrar var alla är nu - från Michael Petersons barn till det juridiska teamet.



Petersons barn fastnade för honom genom hans rättegång där han anklagades för att ha slagit sin fru Kathleen ihjäl efter att hon hittades längst ner i trappan täckt av blod 2001.



Dokumentären visade hur hans söner, Todd och Clayton, och hans två adoptivdöttrar, Martha och Margaret Ratliff, stod vid honom och var övertygade om hans oskuld.



Kathlens biologiska dotter Caitlin var mindre övertygad. Medan hon till en början protesterade mot hans oskyldighet ändrade hon sig och slutade med att bevisa åtalet.

Dokumentären täcker 16 år av de Lestrade efter fallet - tar oss till idag där Peterson är fri, men som en dömd brottare och försöker skriva en annan bok.

släppdatum för grey's anatomy säsong 16

Men var är de andra?



Michael Peterson

Hela familjen (Bild: Netflix)

Peterson dömdes 2003, men medan du känner honom från trappan finns det mer för honom.



Michael Peterson är en amerikansk författare som skrev flera romaner om sin upplevelse av Vietnamkriget. Han hävdade kontroversiellt en gång att han hade vunnit två Purple Heart -medaljer. Den ena för att ha skjutits, den andra för att ha drabbats av granatsplitter från en landgruva men det var inte sant. Såret var faktiskt i en bilolycka från efter kriget - vilket han erkände senare.

Peterson gifte sig med sin första fru, Patricia Sue Peterson 1965 och bodde hos henne i Tyskland. De fick barn tillsammans (se nedan). Han adopterade senare två flickor efter att deras mor, hans granne dog. De gick under namnet Ratliff. Michael och Patricia skildes.

(Bild: Netflix)

Peterson gifte om sig senare - med Kathleen, hustrun som hittades längst ner i trappan.

Han sprang också till borgmästare i Durham - han förlorade, men han utvecklade en förkärlek för den politiska arenan.

Han skrev kolumner för tidningen som slog ut mot polisen och kallade dem korrupta och högljutta. Året före Kathleen död sprang han på plattformen för att slå till mot polisen. Han förlorade.

När Peterson ringde polisen den natten behöll han privat rådgivare. Han talade inte med polisen enligt hans konstitutionella rättighet. Han lovade sitt nettoförmögenhet - och försäljning av sin herrgård senare - för att försvara sig.

Peterson förlorade sin förmögenhet genom att bekämpa sitt fall. Trappan följde honom under hans rättegång som vi ser i dokumentären.

Under produktionen blev Sophie Brunet, redaktör för The Staircase, romantiskt engagerad i Peterson.

huvudkonstattacken

Peterson - efter hans rättegång och Alford Plea - släpptes och bor nu med sin familj. Man tror att han nu skriver en annan bok.

Caitlin Atwater

Caitlin Atwater talade 2003 (Bild: Netflix)

Caitlin har fått namnet Clark nu. Hon bodde i London några år tillsammans med sin man Christopher Clark i mars 2012.

De bosatte sig sedan i Durham där hon växte upp i USA. Hon har också fått tvillingar.

Caitlin Atwater Clark 2017 (Bild: Netflix)

Caitlin bytte sida i dokumentären, efter att först ha stått vid Michael. Hon ändrade åsikt efter att ha hört bevisen. Hon fungerade som talesperson för familjen först och sa att de hade ett 'kärleksfullt förhållande'. När rättegången började började hon sakta tänka. När hon hörde det avslutande uttalandet sa hon att hon 'visste vad som hände' med sin mamma.

När Michael Peterson befanns skyldig i oktober 2003 väckte Caitlin en rättslig död mot honom. I januari 2008 tilldelades hon 25 miljoner dollar i skadestånd.

Michael sa att han inte hade tillräckligt med att betala Caitlin, men i oktober 17 - efter hans Alford -vädjan och frisläppande - lämnade Caitlins advokat ytterligare ett klagomål mot honom för att fortsätta rättegången mot dödsfall.

Tanken var inte att få pengar från Michael utan att 'avskräcka från alla ansträngningar [Michael kan ha] för att tjäna på [fallet]'. Så om han skulle skriva en bok eller sälja berättelsen måste han betala Caitlin.

När det gäller hennes familj förblir Caitlin privat men hon har sagt att hon försöker ge sina barn vad hon hade när hon växte upp. 'Det är galet ibland, men det är så mycket av mig som kanaliserar henne,' sa hon.

Läs mer

Netflix & # 39; s The Trappa
Uggelteorin förklaras Sann historia bakom trappan Var är de nu

Martha

Martha med sin adopterade far, Michael Peterson (Bild: Netflix)

Martha - och systern Margaret behöll sitt privata liv, ja, privat efter det första intresset för fallet.

Martha är nu 35 och bor i Colorado efter att ha gått på universitetet i San Francisco.

Martha har talat om den ångest hon upplevt på grund av fallet och hur hon brukade få panikattacker.

Margaret Ratliff

Michael med Margaret och Martha (Bild: Netflix)

Den äldsta av Michaels adoptivdöttrar, Margaret, 36, gifte sig i tjugoårsåldern och är nu känd som Margaret Blakemore.

Hennes och hennes man gick på college 2006 till 2010 och tros bo i Kalifornien nu.

Todd Peterson

Todd Peterson (Bild: Netflix)

Todd är Michaels yngre biologiska barn. Han dyker upp i trappan och tror att hans far är oskyldig. Lite är känt om honom nu. Även om det rapporteras att han bor i Tennessee.

Clayton

Clayton och hans son (Bild: Netflix)

zack morris (skådespelare)

Michael Petersons äldsta son från sitt äktenskap med Patricia Sue Peterson. Han förekommer ganska mycket i dokumentären. I den senare delen av dokumenten ser vi hans växande familj. Han har en son Dorian som han tar för att besöka Michael i fängelset som bebis. Clays fru Becky ses gravid med sitt andra barn - som hette Lucien.

Vi ser Michael leka med båda sina barnbarn när han släpps. Clayton är nu 43 och bor med sin familj i Maryland, USA.

Duane Deaver

Kathleen Petersons syster, Candace Zamperini, vid en domstolsförhandling (Bild: Tribune News Service)

En av nyckelfigurerna i fallet var Duane Deaver, som vittnade mot Peterson. Han arbetade för State Bureau of Investigation och undersökte blodmönstren, som han drog slutsatsen att Kathleen hade blivit slagen ihjäl. Detta ifrågasattes när han fick sparken från presidiet för att ha påstått falskt rapportera blodbevis i stora rättegångar.

Ett annat fall började bollen rulla. Greg Taylor dömdes för att ha mördat en sexarbetare 1993. Hans fall granskades igen efter att en annan man erkände.

Vid oskuldsförhandlingen 2010 ifrågasattes Deaver om hans roll. Åklagaren sa då att blod på Taylors lastbil kopplade honom till offret, men senare föreslog labbet att det inte fanns något blod alls i provet.

Deaver sa att SBI och North Carolina State undanhöll bevis - han tillade att han bara följde policyn. Detta hände i 200 fall som väckte frågor om Petersons fall.

Deaver har argumenterat mot hans avfyrning ända sedan det inträffade 2011. Det fanns en utfrågning för att avgöra om avfyrningen kunde vältas, men den hölls fast.

Han fick senare ersättning när statens personalresurs konstaterade att han felaktigt avslutades. Deaver har hållit sig borta från allmänheten sedan dess, men hans namn har kommit tillbaka nu i The Trappan.

David Rudolf

David Rudolf (Bild: Netflix)

Advokat David Rudolf representerade Peterson i sin rättegång. Han utövar fortfarande juridik idag.

Rudolf var med i försvarsteamet i den första rättegången och återvände för att hjälpa till med den andra rättegången där Peterson gick in i Alford Plea. Det innebar att Peterson erkände att åtalet hade tillräckligt med bevis för att döma honom, men han vidhöll sin oskuld.

fa cup dragningstid

Rudolf är fortfarande advokat och han har en advokatbyrå, Rudolf Widenhouse Law Firm i North Carolina. Han är specialiserad på kriminellt försvar, komplexa civilrättsliga tvister, överklaganden, disciplinära förfaranden, utmaningar efter fällande dom och frågor om medborgerliga rättigheter.

År 2016 sa han att han misstänkte att han kan återvända till Petersons fall även efter att ha varit borta från år.

Se Även: