Vad som kom sedan för Bros - och skräcksjukdom som gjorde att en medlem inte kunde gå

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Brors tvillingarna Matt och Luke Goss och deras vän Craig Logan var bara skolpojkar när de katapulterades från stjärnhåriga tonåringar till goda popgudar 1986.



De sålde 16 miljoner skivor över hela världen, slog nummer ett med låtar inklusive I Owe You Nothing och When Will I Be Famous och drev legioner av obsessiva fans med hysteri som kallades & apos; Brosmania & apos ;.



Men det krävande schemat för intervjuer, flygningar och shower tog ut sin rätt på gruppen, särskilt basisten Craig, vars hälsa snabbt försämrades.



Craig Logan och tvillingarna Matt och Luke Goss bildade Bros på åttiotalet

Craig Logan och tvillingarna Matt och Luke Goss bildade Bros 1986 (Bild: PA)

Han var bara 19 år och fick diagnosen ME (myalgisk encefalomyelit), även känd som kroniskt trötthetssyndrom, och blev snabbt för sjuk för att gå och måste bäras på scenen.

I en featurette för DVD -versionen av Bros & apos; 2018 års dokumentär, After the Screaming Stops, sa den nu 51 -årige: Din kropp börjar säga att jag har fått nog och du lyssnar inte. Det hände flera gånger och det hade en verklig effekt på mig.



'Berlin var min sista show och vid den tidpunkten hade vi varit på väg ett tag och jag var ganska sjuk.

Bros

Trion uppnådde världsdominans och skickade fansen till ett vansinne (Bild: Getty Images)



Läkare gav mig injektioner för att gå upp på scenen varje kväll och det kom till den punkten att jag inte kunde gå mer, jag satt i en rullstol.

Säkerhetskillen måste hämta mig, sätta mig på en pall och jag skulle sitta med basen och spela.

chloe green jeremy meks

Jag kommer ihåg att jag försökte ta telefonen men var för svag. Jag var tvungen att bäras till badrummet.

Craigs hälsa rasade som Bros & apos; star power steg

Craigs hälsa rasade som Bros & apos; star power steg (Bild: Getty Images)

Jag klev på ett plan, åkte hem och blev inlagd på sjukhuset inom en timme. Jag var inne i flera veckor och sedan började rehabiliteringsprocessen lära sig att gå igen. Det tog sex månader.

Det var en tuff tid, men mycket av det var mina frågor, inte bandets. '

Så, på toppen av deras berömmelse 1989, bestämde sig skotskfödda Craig - som hade träffat tvillingarna på Collingwood School i Camberley, Surrey - att gå därifrån.

På den tiden träffade han sångaren Kim Appleby från Mel och Kim -berömmelsen, och det var hennes syster Mel's kamp med sällsynt cancerparagangliom som slutligen övertygade honom om att sluta.

Liggande i sängen på Lister Hospital i västra London medan systrarna försökte samla honom, berättade Craig för BBC hur han bestämde sig där och då att det var nog.

andlig betydelse av 711
Craig träffade Kim Appleby i slutet av åttiotalet och början av nittiotalet

Craig träffade Kim Appleby i slutet av åttiotalet och början av nittiotalet (Bild: Alan Davidson/REX/Shutterstock)

'Mel var den mest otroliga personen och hade genomgått mycket terapi. Hon försökte få mig att skratta och jag tänkte: 'Jag kommer att må bra' ... för här är en tjej som skulle ge sin vänstra arm att springa över ett fält igen och bara göra normala saker. & Apos;

'Jag vände mig till dem båda vid den tidpunkten och sa, & apos; jag lämnar bandet.

Hans avgång var dock inte lätt och resulterade i sex kostsamma domstolsstrider med chefer - vilket han vann.

Och det var under processen som han lärde sig om kontrakt och betalningar och banade vägen till hans mångmiljonpundskarriär som manager, producent och låtskrivare.

Efter att ha lämnat Bros blev Craig en musikalisk exekutiv

Efter att ha lämnat Bros blev Craig en musikalisk exekutiv (Bild: Getty Images)

Han fortsatte: ”Jag brukade sitta med [advokaterna] och gå igenom avtalen varje dag. Plötsligt insåg jag hur en artist och en producent fick betalt och vilka avdrag som togs ut. Det var förmodligen det ögonblick som öppnade dörren för mig på affärssidan.

Craig har sedan skött karriären för Robbie Williams, Justin Timberlake, Pink, Tina Turner, Anastasia och Dido och håller hem i London, Frankrike och Los Angeles.

Han njöt av en het och tung romantik med Dannii Minogue 2001 efter att ha träffat medan hon spelade in material för sitt album Neon Nights.

Men efter att rykten virvlats om att han hade föreslagit och hon accepterat, skilde de sig efter två år.

Det ryktas att Craig och Dannii Minogue har förlovat sig

Det ryktas att Craig och Dannii Minogue har förlovat sig

Under tiden, när Bros återförenades 2017, gav Craig den en bred kaj och insisterade: 'Det är inte något jag någonsin har velat.'

'Jag kommer att rädda allmänheten från att jag springer runt med basen, för det skulle bara inte vara vackert längre. Den delen av min värld har gått vidare, säger han till BBC, även om han gav pojkarna sin 'välsignelse'.

Och Luke, som fyller 52 år idag, bekräftade att trots Craigs frånvaro från spelningen på Londons O2 -arena finns det inget dåligt blod.

som är sophies pappa i mamma mia
Matt och Luke fick ihop bandet igen 2017

Matt och Luke fick ihop bandet igen 2017 (Bild: BBC/Fulwell 73)

Det finns ingen grovhet alls, men vi ses inte eftersom vi stannade kvar på den kreativa sidan och han gick till den verkställande sidan, säger han till The Sunday Post.

Innan allt buller var Craig vår bästa kompis och jag kommer alltid att ha mycket kärlek till killen. Jag är stolt över vad han har gjort.

När det gäller bröderna flyttade båda till Amerika efter att bandet splittrades 1992, där Matt inledde en framgångsrik karriär som sångare i Las Vegas medan Luke spelade i filmer som Hellboy 2 och Blade 2.

Se Även: