Hur du får tillbaka din insättning - och vad du ska göra om din hyresvärd vägrar dig

Hyr

Ditt Horoskop För Imorgon

Försiktighetsåtgärder: Spela rätt så får du tillbaka alla dina pengar



Det finns mer än 11 ​​miljoner hyresgäster i England ensam - som betalar miljarder till människor som de aldrig har träffat i insättningar varje gång de flyttar.



Men vad händer om de - trots dina bästa ansträngningar - bestämmer att du inte kan få tillbaka det i slutet av hyresrätten?



Enligt bostadslagen är de flesta privata hyresvärdar skyldiga att placera alla insättningar i ett registrerat hyresavtal och också ge dig skriftligt bevis på detta i början av ditt kontrakt.

I slutet av din fasta period, om de vill ta några medel ur denna kruka, för att täcka skador till exempel eller något annat, måste de tillhandahålla tillräckligt med bevis för att stödja sitt påstående.

Men trots reglerna hittar tusentals människor varje år sig till välgörenhetsorganisationer som t.ex. Medborgarråd och Skydd på jakt efter hjälp efter att ha förlorat sin insättning för vad de hävdar inte var något eget fel.



För att ge ett exempel, förra året hade fyra av tio studenter några eller alla sina insättningar förvarade av hyresvärdar för cirka 32 miljoner pund, enligt StudentTenant .

isabella oliv renee osmond

I Storbritannien förlorar cirka 29% av hyresgästerna sina insättningar varje år, en omröstning av Hillarys hittat - i genomsnitt £ 825 styck. Det är tillsammans över 1 miljard pund.



I de flesta fall kommer hyresvärdar att ange professionell städning, skador på armaturer, överdrivet slitage och obetalda räkningar som skäl för att hålla tillbaka insättningar - men ibland kan du inte nödvändigtvis ha fel.

Om du är på väg att kliva in i hyresvärlden eller redan är en hyresgäst, här är några råd procedurer du kan följa för att skydda din insättning.

1. Kontrollera lagret med småt - ta bilder

Unga människor flyttar

Experter säger att du ska ta bilder innan du flyttar in och efter att du flyttar ut (Bild: Getty)

Bara var femte hyresgäst signerar fotoinventeringar innan de flyttar in, vilket innebär att det i sällsynta fall inte finns några verkliga bevis på om skadan fanns innan de skrev kontraktet eller inte.

Mark Scott, juridisk chef på advokatbyrå Blake Morgan , förklarar: 'Sedan 2007 måste en hyresvärd som beviljar en kort stenhyresrätt skydda en hyresgästs deposition i ett av de godkända hyresavtalen.

'Detta har hjälpt avsevärt, men det uppstår fortfarande tvister om frigörande av en deposition i slutet av en hyresrätt och vanligtvis angående städkostnader eller en tvist om rimligt slitage på den hyrda fastigheten.'

Mark tillägger att hyresgästerna bör gå igenom varje detalj i inventariet innan de flyttar in, med hänsyn till vilka möbler och inredning som finns och föremålens skick.

Läs mer

Hyresgäster & apos; rättigheter förklarade
Avhysningsrätt Hyr vandringar - dina rättigheter Hyresrätt förklaras Hur man undviker oseriösa hyresvärdar

'Före och efter fotografier är en bra idé. Båda parter bör försöka vara närvarande när hyresrätten är klar och agenten genomför kassan, tillägger han.

Danielle Cullen, verkställande direktör på StudentTenant.com , säger: 'Utan att ha bevis på fastighetens skick innan de flyttar in riskerar människor att förlora insättningar när de flyttar ut eftersom det är deras ord mot hyresvärden.

'Båda parter måste skydda sig själva och egendom och inventarier är det enskilt viktigaste. De måste båda komma överens och underteckna en fullständig inventering så om det av någon anledning finns problem finns det fysiska bevis för att säkerhetskopiera påståenden.

'Om det inte finns någon inventering, bör hyresgäster begära en inventeringskontroll eller ta foton den dag de får nycklarna och skicka dem till agenterna. Åtminstone då har de ett visuellt bevis på fastighetens skick i slutet av hyresrätten. '

2. Ta upp alla problem så snart som möjligt

Elektriker går sönder, precis som vad som helst, och om det inte är ditt fel ska du inte hållas ansvarig

Om du upplever ett problem med ditt hem under din hyresperiod, vänta inte till slutet av ditt avtal med att markera det - eftersom du kan komma att betala för det.

Eventuella skador på inventarier, armaturer eller föremål som följde med fastigheten, som inte är ditt fel, till exempel apparatfel, ska rapporteras och registreras.

Ta foton (med en tidsstämpel) vid behov. Maila din hyresvärd och behåll en kopia av det e -postmeddelandet.

Om du hyr via en agent, be dem att ta upp farhågorna med hyresvärden också, och behåll någon form av bevis för samtalet, bara om du senare behöver hänvisa till det.

När det gäller mindre problem, till exempel vattenkokaren på inventariet, går du också på att meddela att din hyresvärd faktiskt kan hjälpa situationen - eftersom de sedan kan ersätta den.

3. Är din insättning skyddad?

Vet du vad din hyresvärd har gjort med dina pengar?

Det är viktigt att veta vem som gör och inte behöver använda ett insättningssystem. Om ditt hyresavtal är en AST (Assured Shorthold Tenancy) måste din hyresvärd juridiskt använda en insättningsplan.

Det gäller de allra flesta hyresrätter i Storbritannien. Men om du hyr som loger och bor hos ägaren av fastigheten behöver de inte göra det.

Extra rum regissören Matt Hutchinson förklarar: 'Din hyresvärd måste enligt lag berätta för vilket system de använder, hur du kan få tillbaka din insättning, vad du behöver göra om det finns en tvist och vad hyresvärden har rätt att göra avdrag för.

'De har 30 dagar på sig att göra det. Om de inte gör det kan de beordras att betala dig upp till tre gånger insättningen. '

I England och Wales kan din insättning registreras hos Insättningsskyddstjänst , MyDeposits och Hyresavgift . Det finns separata TDP -system i Skottland och Norra Irland .

omröstning

Vet du om din insättning är skyddad?

500+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JaLåt bli

Som regel måste din hyresvärd använda ett TDP -system, även om din insättning betalas av någon annan, till exempel en hyresavgift eller dina föräldrar.

I händelse av en tvist i slutet av din hyresrätt kan du komma i kontakt med ditt systems alternativa tvistlösningstjänst (ADR) som är ett klagomål som hjälper till att lösa oenigheter.

De kommer att samla in information från dig och hyresvärden innan de beslutar om insättningsbeloppet som ska returneras. Både du och din hyresvärd måste acceptera det beslut som fattats av ADR -tjänsten.

Kändisar dejtar 2017

Om din hyresvärd inte har använt ett TDP -system när de borde ha gjort det kan du ta dem till domstolen för att kräva ersättning istället. Det är bäst att vänta tills din hyresrätt har upphört med att göra detta, så att du inte riskerar att bli vräknad.

7. Du kan ha rätt till TRE gånger din insättning

Missförhållande hyresvärdar kommer att straffas i enlighet med lagen

Lagen är mycket strikt när det gäller hyresvärdar som inte uppfyller sina juridiska skyldigheter när det gäller hyresavgifter.

Om en hyresvärd vägrar eller misslyckas med att sätta in pengarna i systemet inom 30 dagar kan de bli föremål för ekonomiskt straff.

'De viktigaste konsekvenserna av att en hyresvärd inte registrerar depositionen och/eller tillhandahåller viss information om depositionen är a) ett ekonomiskt straff och b) en bar för att betjäna ett avsnitt 21 -meddelande om att avsluta hyresrätten om inte depositionen återlämnas till hyresgäst, förklarar Nicole Rogers, advokat vid DAS Law.

För att sätta det i perspektiv kan det ekonomiska straffet vara allt från en till tre gånger insättningsbeloppet.

4. Pengar KAN inte dras av för allmänt slitage

Mindre möbelmärken, smutsiga persienner och bleknad färg är alla exempel på slitage (Bild: Getty)

Som med allt annat lönar det sig att känna till dina rättigheter. En av de viktigaste sakerna att notera är att din hyresvärd inte kan dra av pengar från din insättning för allmänt slitage.

Medborgarråd Bostadsexperten Martin Coates förklarar: ”När du lämnar en hyrd fastighet ska pengar bara dras från en deposition om egendomen har skadats, något har gått sönder eller om du har halkat efter. Pengar kan inte tas ut för allmänt slitage.

'En hyresvärd kan inte begära pengar om något helt enkelt är slitet.'

Detta inkluderar mindre tecken på användning som slitna mattor, mindre repor och skav på väggarna och bleka gardiner.

'Om din hyresvärd försöker debitera dig för det här kan du kontakta ditt TDP -system för täckningsskydd som kommer att kontakta dig med deras alternativa tvistlösningstjänst', tillägger Coates.

5. Flatjakt? Överlämna inte bara pengar

Om något känns illa, gå inte på det (Bild: Getty Images Europe)

Om du för närvarande är hus för platt jakt säger experter att du bör gå med din tarm när det gäller att överlämna eventuella initiala pengar.

'Om något känns konstigt eller om rummet verkar för perfekt och det låter dig säga' vad är fångsten? 'Är chansen stor att så är fallet', förklarar SpareRoom's Hutchinson.

'Du bör definitivt undvika att överlämna pengar för egendom som du inte har haft möjlighet att besöka, även om hyresvärden ger dig till synes legitima skäl till varför du inte kan se den.

omröstning

Hur länge planerar du att stanna i ditt hyrda hus?

500+ RÖSTER SÅ LÄNGT

6 månader eller mindreEtt år eller mindreMer än ett år

'Den första röda flaggan borde vara om något verkar för bra för att vara sant. Du bör också vara försiktig om du någonsin blir ombedd att betala pengar i förväg innan du ser fastigheten.

'Om du har några tvivel om en fastighet du ser annonserad, ring webbplatsen eller mejla dem för att be dem titta på den åt dig', tillägger han

Om du har tittat på fastigheten men fortfarande har tvivel kan du be att få prata med de tidigare hyresgästerna om eventuella problem de hade med fastigheten - din uthyrningsombud borde vara väl rustad att ge dig råd om detta också.

6. Åtgärda eventuella skador innan du flyttar

Styggt barn

Blev lite arg på inredningen? Sortera det innan du går (Bild: Getty)

Som hyresgäst bör du vara medveten om att du har en allmän laglig skyldighet att lämna tillbaka fastigheten som du hittade den, även om vissa avgifter kan tas för rimligt slitage.

Eventuella skador utöver detta, till exempel trasiga apparater som inte tillhör dig, kan äventyra eventuell återbetalning av en full insättning, så det är värt att åtgärda det innan du flyttar (du kan också tycka att det fungerar billigare, särskilt om det är möjligt) ; en husandel).

'Om hyresvärden/agenten märker problem som hyresgästen håller med om, kan hyresgästen erbjuda att rätta till problemet innan hyresvärden ådrar sig kostnader som han kan tänka sig att hålla hyresgästen ansvarig för', förklarar DAS Law & s Rogers .

    'Hyresgästen kan lösa problemet själv eller till en billigare kostnad än vad hyresvärden kan ådra sig.

    'Den här metoden kan hjälpa hyresgästen att maximera chansen att få tillbaka sin fulla insättning', tillägger hon.

    8. Håll fast vid ALLA dokument

    Det lönar sig att vara organiserad (Bild: Getty)

    Det är verkligen viktigt att hålla reda på alla dokument, information och korrespondens kring din hyresrätt under ditt hyresavtal och tills din insättning återbetalas.

    Här är en fullständig lista över vad StudentTenant föreslår att du bör hålla kvar tills dagen din insättning återbetalas:

    1. Hyresavtal
    2. Incheckningsförråd - se till att du har kopior signerade av båda parter också.
    3. Incheckning/utcheckning foton
    4. Spara eventuell korrespondens med din hyresvärd/agent - om du ringde telefonsamtal, anteckna datum/tid och vad som diskuterades. StudentTenant föreslår också att du följer upp alla telefonsamtal med ett e -postmeddelande.

    9. Lek trevligt!

    Behandla platsen som du skulle behandla ditt eget hem (Bild: AFP)

    I slutändan är ett av de säkraste sätten att se till att din insättning returneras genom att ta hand om fastigheten.

      David Cox, verkställande direktör för Storbritanniens professionella organ för uthyrning av agenter, ARLA Propertymark , förklarar: 'Hyrda fastigheter måste returneras i det skick de gavs i början.

      'Skulle egendomen returneras i ett annat tillstånd kan avdrag göras för att hjälpa till att göra fastigheten i ordning igen. Det finns ett antal lämpliga skäl till varför en hyresvärd eller uthyrningsombud kan hålla inne en deposition. '

      För att förhindra att detta händer säger Cox att hyresgäster bör se till att det inte finns några utestående räkningar eller hyror när de flyttar ut och att skadorna är fixade.

      Under din hyresperiod kommer det också att hjälpa till att ta hand om trädgården (eller hålla den i det skick du fick den), liksom allmänt underhåll, till exempel att öppna fönster för att säkerställa ventilation - detta kan annars leda till kostsamma fuktiga reparationer.

        Se Även: