Högerextremisten Tommy Robinson släpptes från Belmarsh-fängelset efter 9 veckor

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Högerextremisten Tommy Robinson har släppts från ett högsta säkerhetsfängelse två månader efter att han fängslades för förakt av domstol.



Den engelska Defense League-grundaren, som hade ett raggigt skägg och oklippt hår, vinkade till supportrar som samlats utanför HMP Belmarsh i sydöstra London.



Den 36-åriga anti-islamfiguren, det riktiga namnet Stephen Yaxley-Lennon, skämtade om att han såg ut som en 'ingefära feg konvertit' innan han konfronterade en NEWSAM Online-journalist när hans livvakter stod bakom honom.



Robinson - som gick till McDonalds efter att ha släppts - stängdes in i juli för livestreaming -video som innehöll åtalade i en sexhygienisk rättegång och satte fallet i fara för kollaps.

Han släpptes på fredagsmorgonen efter att ha tillbringat nio veckor i isolering i kategori A -fängelset, där han klagade på att han hölls som ett 'bur i djur'.

isle of man tt dödsfall

Bearded Robinson skämtade om att han var en 'feg konvertit' (Bild: Ian Vogler/)



Robinson, det riktiga namnet Stephen Yaxley-Lennon, ögonblick efter att han släpptes (Bild: Tom Davidson)

Robinson fick nio månaders straff men den reducerades till 19 veckor för den tid han tidigare spenderat bakom galler och han fick veta att han skulle släppas efter att ha avtjänat hälften.



Efter att han kommit ut ur fängelset fortsatte han att hävda att han var oskyldig, skrattade mot sitt straff och skämtade om hans skägg och hår och sa 'första stopp, frisörer' och 'ha kul med dina memer'.

Han bekräftade att han hölls isolerad hela tiden och tillade: Jag gick in i Belmarsh -fängelset och gick ut utan att se en annan fånge ... för min säkerhet.

Robinson åtföljdes av livvakter utanför Belmarsh (Bild: Ian Vogler/)

Men NEWSAM förstår att han begärde att få träffa medfången Julian Assange men fängelsechefer slog ner idén.

Robinson har framställt sig själv som ett offer och fortsatte att förneka att han gjort något fel, trots att han blev skyldig av en domare, när han slog till mot regeringen, rättssystemet och media när han intervjuades av den kanadensiska högerextrema journalisten Ezra Levant.

Han sade: Det viktigaste för detta borde vara en skam för den brittiska regeringen, en förlägenhet för rättsväsendet.

Stephen Yaxley-Lennon går ut ur fängelset efter nio veckor inne (Bild: Ian Vogler/)

Journalister och några anhängare samlades utanför fängelset, inklusive en man som twittrade bilder på platsen och skrev: 'At #Belmarsh to collect #TommyRobinson.'

kändis trekant par namn

Under sin tid på Belmarsh fick Robinson, en gift pappa från Luton, Bedfordshire, besök av supportrar som hatfigur Katie Hopkins och tidigare Brexit-partiledaren Catherine Blaiklock, som tvingades avgå på grund av rasistiska tweets och högerextrema journalister.

Hopkins, 44, hade i veckan hävdat att Robinson kunde frigöras under helgen och att han skulle använda en bakre ingång för att undvika närvarande journalister.

Robinson gestikulerar när han talar till en NEWSAM Online -reporter (Bild: Tom Davidson)

Medan han var inlåst godkände Robinson - som har blivit bannlyst från Facebook, Instagram och Twitter för hatprat - Boris Johnson när krisen förvärrades och premiärministern inledde en misslyckad drivkraft för ett snabbt allmänval.

Fängelset rymmer dömda terrorister och mördare, och människor som dömts för grova brott, inklusive svarthyttvåldtäktsmannen John Worboys.

Det är också där WikiLeaks grundare Julian Assange hålls när USA försöker utlämna honom för hackningsrelaterade brott.

vanessa hudgens-nakenbilder

Robinson bär en väska utanför domstolen den dag han fängslades i juli (Bild: Luke Dray)

Efter att ha tillbringat två timmar med Robinson skrev Blaiklock ett blogginlägg för Salisbury Review, en konservativ tidning och sa att han hölls kvar i ett 'stort isoleringsblock' där tidigare fångar inkluderade hatpredikanter Abu Hamza och Anjem Choudary, massmördare och och Jo Cox & s mördare Thomas Mair.

Hon skrev: 'Han var blek, hade skägg och en ny frisyr med en fluffig quiff som fick honom att se ut som en anspråkslös engelsklärare.

”Närbild var det hans ögon som jag märkte. Flickan med mig sa att de var ’fängelseögon’; ögonen på de oroliga, de isolerade, de rädda. Han skrattade aldrig och log sällan.

Robinson fortsatte att hävda att han inte gjort något fel (Bild: Ian Vogler/)

Han sa till henne: 'Det är det lilla utrymmet som jag måste träna i. Jag ser aldrig solen och måste gå runt och runt som ett bur.'

Robinson hävdade att han fick släppas ut ur sin cell bara två timmar om dagen och att det alltid fanns minst en vakt utsatt utanför, skrev Blaiklock.

Han fick tillgång till en TV -cykel och böcker, men ingen dator.

Han hävdade att dömda mördare fick bättre privilegier än honom.

Efter en tvådagars förhandling i högsta domstolen i juli fann Dame Victoria Sharp och Mr Justice Warby att Robinson var föraktfull när han filmade män som anklagades för sexuellt utnyttjande av unga flickor och livestreamade filmen på Facebook, i strid med ett rapporteringsförbud , utanför Leeds Crown Court i maj 2018.

Dame Victoria berättade för Old Bailey i London att Robinson uppmuntrade till vaksamhet i timmen och en och en halv video, som visades online 250 000 gånger på morgonen för sändningen.

betydelsen av siffran 26

Det sågs så småningom 3,4 miljoner gånger efter att ha delats efter hans gripande.

Robinson tillbringade nio veckor i fängelse för förakt av domstol (Bild: Ian Vogler/)

Robinson, som hade bett president Donald Trump om politisk asyl i USA, förnekade brott och berättade för domstolen att han inte trodde att han bryter mot rapporteringsrestriktioner och hänvisade bara till information som redan fanns i det offentliga rummet.

Men Dame Victoria och herr Justice Warby fann att han var föraktad genom att bryta mot den rapporteringsbegränsning som ålagts rättegången, genom att live-streama videon från den offentliga entrén till domstolen och genom att aggressivt konfrontera och filma några av de tilltalade.

dag prick kommer

Robinson sände filmen medan juryn i den andra i en serie av länkade groomingprocesser övervägde sin dom.

Robinson lämnar HMP Onley i augusti 2018 efter att ha vunnit ett överklagande i målet (Bild: SWNS.com)

En rapporteringsbegränsning fanns på plats som skjutit upp publiceringen av alla detaljer i ärendet till slutet av alla rättegångar med 29 personer, i ett försök att säkerställa att alla tilltalade fick en rättvis rättegång.

Robinson fängslades i 13 månader efter att ha hittats i förakt för domstolen på dagen för sändningen.

Han avtjänade tio veckor i fängelse innan han befriades från HMP Onley i Northamptonshire efter att det ursprungliga konstaterandet av förakt upphävdes av hovrätten i augusti 2018.

Men ärendet återförvisades sedan till justitiekanslern, som i mars meddelade att det var i allmänhetens intresse att väcka nya förfaranden mot Robinson.

Dame Victoria och Mr Justice Warby gav tillstånd för justitieministeren att föra ett nytt mål mot Robinson vid en förhandling i maj.

Efter att han fängslats genomförde Robinsons anhängare en våldsam demonstration där en polismedicin sparkades i huvudet och de slängde flaskor och rökbomber mot poliser i upploppsutrustning, skrämde journalister och attackerade deras utrustning och brände EU -flaggor.

I augusti fick anhängare till de högerextrema extremisterna och anti-Robinson-demonstranterna hållas isär av polisen under duellprotester i centrala London.

Robinsons anhängare, som viftade med England och unionens flaggor, krävde att han skulle befrias från fängelset.

Motdemonstrationen hölls av Stand Up To Racism.

Innan han fängslades stod Robinson som en oberoende MEP -kandidat i nordväst men led ett förnedrande nederlag med bara 2,2 procent av rösterna.

Se Även: