Michael Jacksons störande obduktion - dystra tatueringar, ruttnande fötter och hudförändringar

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Michel Jackson var besatt av integritet - så mycket att han vägrade att låta läkare nära vissa delar av hans kropp.



Men hans historia om kosmetisk kirurgi och hemliga hälsoproblem blev helt avslöjad efter hans död i juni 2009.



Kungen av pop, som gick bort 50 år gammal efter en överdos av kirurgiskt bedövningsmedel Propofol på sin herrgård i Los Angeles, var en gång bilden av makt och hälsa.



joe swash och stacey solomon

Men år av kirurgi, receptbelagda läkemedel och en uppenbar kamp med anorexi hade härjat i hans kropp och krympt honom till bara t 10oz.

Sångarens obduktionsrapport gjorde skrämmande läsning, med olika ärr och mystiska sår över hela kroppen.

Det fanns inget annat än delvis upplösta piller i magen efter att ha enligt uppgift överlevt på bara en liten måltid om dagen.



Michael Jacksons obduktion gjord för dyster läsning (Bild: AFP/Getty Images)

Jackson hade punkteringssår över hela armarna, tros ha orsakats av drogerna han injicerade i ett desperat försök att övervinna kronisk sömnlöshet.



Hans höfter, lår och axlar var också täckta av punkteringsmärken från vad man trodde var från smärtstillande injektioner.

Det fanns också synliga spår av de många kosmetiska operationer han genomgått under åren - med två kirurgiska ärr bakom öronen och ytterligare två på vardera sidan av näsborrarna.

Läkarna drog slutsatsen att många av ärren vid nacken och på hans armar och handled var från hans olika operationer.

1966: Michael Jackson, från hans dagar som en del av The Jackson 5, poserar för kameran

Unga Michael Jackson avbildade på sina dagar med The Jackson 5

Förutom operationsärr, genomgick Jackson också några konstiga kosmetiska ingrepp, inklusive att ha läpparna tatuerade rosa.

Medan hans ögonbryn var svarta tatueringar och framsidan av hans hårbotten hade också bisarrt tatuerats svart för att smälta ihop med hans hårfäste.

Samtidigt blev stjärnans knän och skenor mystiskt skadade och han fick skär på ryggen, vilket tyder på ett fall nyligen.

Hans kropp var också fläckig med områden med ljus och mörk hud, vilket bekräftade att han verkligen led av pigmenteringssjukdom vitiligo.

Men mer oroväckande befanns hans vågiga, axellånga hår vara en peruk som hade limmats på hans huvud.

Han led av hudpigmenteringssjukdom vitiligo (Bild: AFP/Getty Images)

Under den var Jackson helt skallig bortsett från fläckar av & apos; persika fuzz & apos; på hans ärrade hårbotten.

Han var hud och ben, håret hade fallit ut och han hade inte ätit annat än piller när han dog, berättade en källa nära sångaren för The Sun.

Injektionsmärken över hela kroppen och den missbildning som orsakats av år av plastikkirurgi visar att han hade varit i terminal nedgång i några år.

Jackson antas ha börjat bära en peruk efter att hans hår fattade eld under inspelningen för en Pepsi -reklam 1984 och lämnade honom med andra och tredje gradens brännskador.

Skjutningen på LA's Shrine Auditorium krävde att han dansade ner en kort trappa när fyrverkerier släpptes runt honom.

Michael Jackson Pepsi Ad Skada (Bild: Splash)

Jacksons hårbotten brändes medan han filmade en Pepsi -annons

Men ett tekniskt problem under den sjätte gången tog pyrotekniken att explodera för tidigt, vilket fick gnistor att tända Jacksons hårt gelade hår innan det bröt ut i lågor.

Stjärnan slutade med att bäras av en bår, med en skallig, brinnande fläck ovanför vänster öra tydligt synlig.

Det har ofta spekulerats i att olyckan var början på sångarens missbruk av piller.

Han ordinerades svåra smärtstillande medel för att klara av brännskadorna i hans hårbotten och i ansiktet och blev fast vid receptbelagda läkemedel - ett beroende som i slutändan skulle döda honom.

Hans bror Tito sa tidigare till NEWSAM: 'Han hade tagit smärtstillande medicin på grund av brännskadorna och uppenbarligen fick han någon form av missbruk av det.'

Michael Jackson dog 2009, 50 år gammal (Bild: AFP/Getty Images)

Obduktionen bekräftade också sanningen bakom år av spekulationer om Jacksons förändrade hudfärg.

Han hade alltid insisterat på att förändringen i hans utseende genom åren berodde på hudtillstånd vitilago, vilket orsakar fläckar av förlorad pigmentering.

Dr Christopher Rogers, läkaren som övervakade obduktionen, konstaterade att Jackson verkligen led av vitilago och tillade: 'Så vissa delar av huden verkar ljusa och andra verkar mörka.'

Obduktionen visade också att det hade varit en desperat kamp för att rädda Jackson efter att han hittades medvetslös hemma.

Bröstmärken och spruckna revben sattes ner till HLR -försök av sjukvårdare som försökte återuppliva honom innan han uttalades död.

Michael Jackson gick bort 2009 (Bild: Getty Images)

piers morgan ensam hemma

Det fanns också problem med Jacksons fötter - eftersom popstjärnan hade vägrat låta läkare någonstans i närheten av dem.

Med sina ikoniska drag och spelförändrande koreografi var Michael Jacksons fötter hans pengar.

De förde världen med Moonwalk för första gången när Jackson släppte lös rörelsen under en föreställning av Billie Jean på amerikansk tv 1983.

Besatt av integritet, skulle Jackson självmedicinera med smärtstillande medel snarare än att låta proffs nära sina glimtande tår.

Michael Jackson dansar

Michael Jacksons fötter gav honom miljoner (Bild: Reuters)

Och det var en anledning till att han bar sina varumärkesstrumpor, med Jackson som sägs ha gömt ett par fötter kraftigt deformerade

Detta orsakades av plågsamma calluses och en svampinfektion så allvarlig att det såg ut som att hans hud ruttnade.

Enligt hans läkare Dr Conrad Murray var stjärnan så besatt av privatlivet att han i åratal vägrade låta någon se hans fötter, än mindre behandla dem.

Istället utvecklade Jackson ett beroende av smärtstillande medel som skulle visa sig vara dödligt när han drabbades av ett hjärtstillestånd som utlöstes av bedövningsmedlet propofol i juni 2012.

Michael Jackson

Jackson vägrade tydligen att låta läkare var som helst nära hans fötter (Bild: Getty)

Läs mer

Michael Jacksons Leaving Neverland -dokumentär
Hur man tittar Vem är Wade Robson? Första trailern Sjuk & apos; barnbröllop & apos;

Murray fängslades senare i fyra år för ofrivilligt mord för felaktig administrering av den dödliga dosen, även om han fortsätter att behålla sin oskuld.

Beskrivande Jacksons fötter i sin självbiografi 2016, This Is It, skrev Murray: (De) var täckta av calluses ... och hade en avancerad kronisk svampinfektion. Det visade sig att han alltid hade strumpor på sig för att han skämdes så mycket över hur hans fötter såg ut.

Jag föreslog att han behövde en fotterapeut. En dag efter att hans fötter behandlats var han förvånad över att han kunde gå och dansa utan smärta.

'Senare skrev jag ut svampdämpande läkemedel för att rensa infektionen. Det var en fullständig succé. Samtidigt administrerade jag personligen regelbundna lotioner och massage för att ta bort den hårda huden.

Det faktum att Michaels fötter, något som var kritiskt för honom, var i så dåligt skick var ett tecken inte bara om han hade försummat sig själv utan att omgivningen inte hade noga koll på hans välbefinnande.

Se Även: