Kändis trekantiga par namn avslöjades: Uppdateringar som domare avgör om underhållare ska maskeras i föreläggningskamp

Försök

Ditt Horoskop För Imorgon

Kändis trekant par förblir namnlösa10:01

För att sammanfatta:

En munkavle som förhindrar namnet på en kändis i mitten av ett trekantigt föreläggande kommer att finnas kvar efter att Storbritanniens högsta domare idag bekräftade den kontroversiella ordningen.



Den gifta stjärnan, som bara identifieras av initialerna PJS, är i underhållningsbranschen och hade blockerat publicering av en berättelse om hans påstådda affär med ett annat par för ungefär fyra år sedan.



I dag bestämde fem högsta domare med en majoritet av fyra mot en att det inte fanns något allmänt intresse för berättelsen och publicering av stjärnans namn skulle kränka hans rätt till integritet. Berömd kändis fick veta om beslutet klockan 8 idag.



Lord Mance överlämnade domen och sade: Att först ta del av integritetsintressen, publicering av berättelsen skulle kränka PJS, hans partner och deras barns integritetsrättigheter.

Med det andra yttrandefriheten är det inget allmänt intresse (hur mycket det än kan vara av intresse för vissa medborgare) att publicera kyss-och-berätta historier eller kritik av privat sexuellt beteende, helt enkelt för att de inblandade mår bra -känd; så det finns ingen rätt att kränka integriteten genom att publicera dem.

Domare talar



martin lewis egenföretagare
09:56

'Ett föreläggande är den enda åtgärden av något värde för PJS och hans familj'

Domarna sa: Rättigheterna måste vara praktiska och effektiva. Beviljandet av ett föreläggande är den enda åtgärden av något värde för PJS och hans familj, för vilka intrånget i privatlivet som orsakas av ytterligare avslöjande i engelska medier, snarare än någon tilldelning av skadestånd, sannolikt kommer att vara det verkliga bekymret.
Den centrala frågan är om domaren sannolikt kommer att bevilja ett permanent föreläggande. Genom att balansera alla dessa faktorer drar majoriteten slutsatsen att PJS sannolikt vid rättegång kommer att konstatera att den föreslagna publiceringen av NGN utgör ett allvarligt brott mot hans och hans familjs integritetsrättigheter, utan att det finns några utjämnande allmänintresse av de nuvarande bevisen, och att han sannolikt kommer att beviljas ett permanent föreläggande trots internet och sociala medier. Följaktligen bibehålls det interimistiska föreläggandet.

09:55

Publikation skulle strida mot PJS: s barns intressen

Domarna sa: Frågan är om föreläggandet fortfarande kan tjäna ett användbart syfte. Det är viktigt att överväga mediet och formen av den föregående publikationen: det finns en kvalitativ skillnad i påträngning och nöd mellan de avslöjanden på internet som har inträffat och mediestormen som skulle följa av publicering av engelska medier i papperskopia, tillsammans med obegränsad internettäckning av historien.
Publicering i denna form strider mot PJS: s barns intressen.



09:54

Domen fortsatte

I en sammanfattning av deras 39-sidiga dom sa domarna: Det är väsentligt att skilja mellan påståenden om intrång i integriteten och för brott mot förtroende.

Den utbredda tillgängligheten av informationen i det offentliga rummet kan mycket väl innebära att PJS skulle få svårigheter att få ett permanent föreläggande i den mån hans påstående bygger på sekretess, men olika överväganden gäller för integritetsanspråk, där effekterna av ytterligare avslöjande på den troliga nöd för PJS och hans familj, och graden av intrång eller trakasserier, är fortfarande mycket relevant.

09:43

Chockdetaljer bakom föreläggande

I ett textmeddelande till AB den 15 december 2011 frågade PJS om AB: s partner, endast känd som CD, hade möjlighet att gå tre gånger.

Följaktligen träffades de tre för ett sexvägsmöte i tre riktningar som de genomförde vederbörligen, sa Lord Justice Jackson i hovrätten tidigare i år.

nästa tyson fury kamp

Det sexuella förhållandet tog slut och de två förblev vänner men AB gick senare till The Sun på söndagen med sin historia, vilket ledde till rättsliga åtgärder av kändisen.

09:41

Beslutet upphäver en dom från hovrätten

Beslutet upphäver en dom från hovrätten i mars som säger att föreläggandet som förbjuder publicering av stjärnans namn kan hävas.

Lord Mance avgjorde i dag för stjärnans överklagande av det beslutet och ärendet kunde nu få en fullständig rättegång.

Han sa: Nu med en majoritet av fyra mot ett tillåter det överklagandet och fortsätter föreläggandet fram till rättegången.

09:40

Beställningen upprätthålls - inget allmänt intresse

Detaljer om den påstådda affären som Sun fick på söndagen har redan rapporterats i stor utsträckning i skotska, amerikanska och andra utländska tidningar, utanför domstolarna i England och Wales.

Men Lord Mance sa: Det är sant att historien har varit tillgänglig på internet och sociala medier, men om föreläggandet skulle hävas skulle det bli intensiv mediatäckning av historien av solen på söndag (och det finns liten tvekan, av andra tidningar), liksom obegränsad täckning av internet och sociala medier, som alla skulle utgöra ytterligare och potentiellt mer bestående invasioner av PJS, hans partners och deras barns integritet.

09:37

Par kommer att förbli namnlösa

Lord Mance överlämnade domen och sade: Att först ta del av integritetsintressen, publicering av berättelsen skulle kränka PJS, hans partner och deras barns integritetsrättigheter.

Med det andra yttrandefriheten finns det inget allmänt intresse (hur mycket det än kan vara av intresse för allmänheten) att publicera kyss-och-berätta historier eller kritik av privat sexuellt beteende, helt enkelt för att de inblandade mår bra känd; så det finns ingen rätt att kränka integriteten genom att publicera dem.

himmelsk hiraani tiger lily hutchence geldof
09:35

Domen läses upp

Lord Mance har inlett domen och ger bakgrunden till målet i Högsta domstolen.

Den gifta stjärnan, som bara identifieras av initialerna PJS, är i underhållningsbranschen och hade blockerat publicering av en berättelse om hans påstådda affär med ett annat par för ungefär fyra år sedan.

Domen beräknas varje minut.

joan rivers dotter
09:26

Domen börjar klockan 9.30

En kändis som är involverad i en utomäktenskaplig trekant skulle kunna heta idag, eftersom en dom är planerad att äga rum kl. 9.30.

Fem högsta domare i domstolen kommer att avgöra om ett förbud som förbjuder namnet på stjärnan - känd i domstolen som PJS - ska hävas.

Föreläggandet kvarstår i avvaktan på resultatet av Högsta domstolen.

09:03

Den juridiska striden började i januari 2016

Tidningen vann första omgången i januari när en högsta domstol vägrade att ålägga ett föreläggande som hindrar publicering.

Men mannen överklagade - och två hovrättsdomare dömde till hans fördel.

Tre överklagande domare beslutade emellertid senare att den skulle hävas efter att ha hört argument från tabloidens utgivare News Group Newspapers.

Tidningen hävdade att förbudet borde upphöra eftersom kändisen hade namngetts i artiklar utomlands - utanför Englands och Wales lagliga jurisdiktion - och hans namn kunde hittas på internet.

Beslut om att namnge kändis skulle kunna fattas idag

högsta domstolen(Bild: Högsta domstolen i Storbritannien)

En kändis som är involverad i en utomäktenskaplig trekant skulle kunna heta idag.

Fem högsta domare i domstolen kommer att avgöra om ett förbud som förbjuder namnet på stjärnan - känd i domstolen som PJS - ska hävas.

katie piper baby pappa

Tidigare i år ville The Sun on Sunday publicera en redogörelse för mannens påstådda utomäktenskapliga aktiviteter, men han hävdade att han hade rätt till integritet och vidtagit rättsliga åtgärder.

Tidningen vann den första omgången i januari när en högsta domstol vägrade att ålägga ett föreläggande. Två hovrättsdomare införde senare ett förbud som hindrade mannen från att identifieras.

Men tre överklagande domare beslutade senare att det skulle hävas efter att ha hört argument från tabloidens utgivare News Group Newspapers.

Domare har sagt att mannen är i underhållningsbranschen och att hans make - kallad YMA - också är välkänd i branschen och att paret hade små barn.

Föreläggandet kvarstår i avvaktan på resultatet av Högsta domstolen.

Se Även: