Virgin Trains -kunder kan nu använda högtidsbiljetter vid högtid - men bara en dag i veckan

Tågbiljetter

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du ofta reser på Virgin Trains - kolla innan du köper denna fredag



Virgin Trains har meddelat att det har upphävt restriktionerna för biljetter för högtidstider från London hela sommaren.



Det dyra järnvägsnätet sa att det har tagit bort topprestriktioner på fredagsresor för att göra livet lättare för spontana vistare under de kommande fem veckorna.



Flytten, som omfattar fredagar från den 20 juli till den 31 augusti, innebär att kunder som köper en biljett med lågtrafik inte längre kommer att behöva vänta på att startfönstret startar på fredagskvällar.

Det betyder att en kund dyker upp på Euston Station vid 16 -tiden och reser med nästa tåg till Birmingham kommer att betala £ 54 istället för £ 88 varje väg. På samma sätt kommer alla som reser till Manchester att betala £ 85,90, vilket innebär en besparing på £ 125,55.

Naturligtvis kan resenärer spara ännu mer genom att boka online i förväg. The Virgin Trains Billigaste Fare Finder Tool låter dig se de billigaste priserna i förväg - från 27 £ till Manchester och 9 £ till Birmingham New Street.



Dessa biljetter kan dock inte bytas ut mot högtidsresor, eftersom de är specifika för tid och datum. Vi har många fler tips om hur du hittar billiga tågbiljetter här.

Peak vs Off Peak - hur mycket kan du spara på en returbiljett

Källa: Virgin Trains



Läs mer

Billiga tåg- och bussresetips
Hur man sparar på buss- och tågresor Virgin Trains bokar hemligheter Billiga tågpriser Railcard -hack måste du veta

Den nya kampanjen kommer som forskning visar att vi långt ifrån är en nation av köälskande, styva överläppar britter; i själva verket omfamnar vi spontanitet och sista-minuten-beslut för helgplaner.

Virgin fann att 93% av alla sociala mediasamtal om helgen hänvisar till att agera spontant, med upphetsade konversationer som börjar klockan 16 på en fredag.

Nästan 100 000 tweets relaterade till helger analyserades och resultaten visar att de mest framträdande hashtagsna är #spontan, #spontanitet, #lastminute, #TGIFand #latedecision.

Sarah Copley, på Virgin Trains sa: Vi vet att arbetsveckan är upptagen för de flesta, med dagliga rutiner som ofta inte tillåter stora möjligheter att vara spontana. Vi ser sommarhelger som den perfekta tiden att tänka lite annorlunda om hur du väljer att spendera tid i Storbritannien.

'Vår sommarkampanj gör det möjligt för Virgin Trains -kunder att enkelt förlänga sina helger och vara mer flexibla med sina planer. Vi hoppas att så många som möjligt kommer att få ut det mesta av sina sommarfredagar som börjar lite tidigare och väljer att resa och utforska de många fantastiska platserna vi besöker längs västkusten med vänner och familj. '

Kunder kan boka standard- och förstklassiga biljetter i förväg på Virgin Trains webbplats här .

Se Även: