Liverpool vs Man Utd-trofélista genom tiderna efter att Reds vann Premier League

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

För första gången sedan 1990 kan Liverpool fira att vara engelska ligamästare.



Jurgen Klopp har guidat de dominerande röda till den 19: e titeln i sin historia, men avgörande en första i Premier League -eran som 30 -år - plus några månader fyllda med coronavirus - väntade äntligen på sitt slut.



De röda är återigen tillbaka på & abos; abborren & apos; att Sir Alex Fergusons Manchester United ganska oseriöst slog dem från backen i början av 1990 -talet, men var sätter denna framgång dem i deras pågående kamp om överlägsenhet med sina nära och inte så kära rivaler från M62?



Allt beror väl på vem du vill lyssna på, och den ganska problematiska existensen av Community Shield.

Ska Community Shield räknas? (Bild: Leicester City FC)

För om du skulle rabattera pokalen som erbjuds under säsongens traditionella gardinhöjare, står Liverpools stora troféhopp på 48 efter deras 19: e ligatitelframgång, vilket läggs till i deras klubb-VM-seger i december.



Det placerar dem före United, som har 45 stora troféer inklusive rekord 20 ligatitlar.

Men om du lägger till Community Shield - inkluderat när den delades efter en oavgjord match (United har gjort detta fyra gånger, Liverpool fem) - till sina respektive drag, leder United loppet för att bli utsedd till toppklubben i England.



Deras 21 Shields placerar dem på 66 stora troféer, före Liverpool (15 Shields) på 63.

Så, betraktar du Community Shield som en stor ära?

Manchester United -fans är säker på det, eftersom det håller dem före sina rivaler i den pågående jakten på överlägsenhet, men Liverpool -fans är förmodligen inte så säkra.

Se Även: