Teslas ägare kräver 900 000 pund i kompensation efter att Model X Falcon Wing-dörrar misslyckades med att öppnas i brinnande krasch

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

En Tesla-ägare, som var instängd i en brinnande Model X-bil efter att Falcon Wing-dörrarna inte kunde öppnas, kräver att företaget betalar henne över 900 000 pund i ersättning.



Lee Tada, ägaren till Model X, hävdar att hennes chaufför körde längs motorvägen i cirka 45 km/h i Guangzhou, Kina, när bilen träffade ett sidospår av betong.



Bilen spänner runt 180 grader och kolliderade med huvudet först med en Ford Focus.



Hon och hennes pojkvän, som satt bak på Model X, försökte öppna bilens Falcon Wing-dörrar, men hon hävdar att båda satt fast.

Paret lyckades ta sig ut genom ytterdörren bara några ögonblick innan bilen började brinna.

(Bild: Steven Liu)



I en redogörelse för incidenten publicerad på WeChat , sa Tada att hon fick en bruten näsa och ett allvarligt skär i underläppen som behövde ett dussin stygn.

Chauffören var inlagd på sjukhus i mer än 40 dagar, sa hon, med inre skador och frakturer.



Hon hävdar dock att de psykologiska effekterna av olyckan uppvägde de fysiska effekterna.

'Efter olyckan, och fortfarande idag, drömmer jag ofta mardrömmar om att ha blivit bränd ihjäl i Tesla Model X', sa hon.

Som ett resultat ber hon Tesla om 8 miljoner kinesiska yuan (cirka 900 000 pund) i kompensation, Electrek rapporterar.

(Bild: Steven Liu)

Tesla vägrar att betala, men utreder olyckan och samarbetar med de lokala myndigheterna.

I ett uttalande översatt från kinesiska sa Tesla: 'För det första var inte ägarens och passagerarnas liv hotade. Vi har ett nära samarbete med den berörda avdelningen.

'Fördelningen av skräpet på platsen och skadorna tyder alla på att detta var en höghastighetskrasch – i det här fallet kan inte bara elbilar, utan alla fordon fatta eld.

Faktum är att en annan bil som var inblandad i olyckan (ett bränsledrivet fordon) också brann. Bränsletankbränder inträffar mycket oftare än elbilsbränder.

Tesla Model X Falcon Wing-dörrar

'Dessutom har Tesla konsekvent insisterat på avslöjande och transparens av information, inklusive annan information om incidenten, som att ägaren ber oss om 8 miljoner yuan, och vi kommer inte att acceptera.'

Även om det finns en nödspärr för att öppna Falcon Wing-dörrarna, är den placerad bakom högtalarhöljet, så bara någon som visste att den fanns där skulle kunna hitta den.

Det är inte första gången Teslas bilar har hamnat i kontroverser. Förra året inträffade en rad otäcka olyckor relaterade till dess 'autopilot'-programvara.

Tesla släppte en ny version av programvaran i september, med flera uppdateringar utformade för att förbättra undvikande av kollisioner.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: