Sadistisk inbrottstjuv stal 10 katter från fristaden för att använda som bete för sina hundar att jaga och döda

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Av de 10 katter som stulits av Frank Lewis saknas fortfarande tre(Bild: WALES NEWS SERVICE)



En sadistisk tonåring med & apos; psykopatiska drag & apos; och & apos; extremhöger tro & apos; stal 10 katter från en fristad för att hans hundar skulle jaga och döda.



Frank Lewis, 18, stämplades & apos; pure evil & apos; av djurcentralens grundare över det sjuka brottet, som kom bara några veckor efter att han huggit ett får, hängt det i ett träd och hackat av huvudet med en machete, hörde domstolen.



eva longoria garderob felfunktion

Tonåringen dömdes till 30 månader i en ung gärningsanstalt för att ha riktat sig till Ty Nant Cat Sanctuary i Cymmer, South Wales, i juli förra året efter att ha klippt ett hål i ett trådstaket.

Tre katter hittades senare dödade och fyra hittades vid liv, men tre saknas fortfarande och antas döda, rapporterar South Wales Evening Post.

Domstolen hörde Lewis, poserar med ett jaktgevär, har & apos; psykopatiska drag & apos; (Bild: WALES NEWS SERVICE)



Georgina Buckley, åklagare, berättade för Swansea Crown Court att Lewis 'hade använt katterna för sport' för sina hundar för att jaga och döda.

Hon sa att de döda katterna hade dödats av en köttätare - troligen en hund - och att en av dem hade ett ben skuret med en kniv 'för att hindra djurets flykt'.



Domstolen fick höra att Lewis och en annan man två veckor före inbrottet den 30 juli hade huggit ett får i halsen, släpat in djuret i närliggande skog och strängt upp det i ett träd innan de klippte av huvudet med en machete.

Lewis flinade när han stympade ett får för sparkar (Bild: WALES NEWS SERVICE)

shaun ryder nettoförmögenhet

Han poserade sedan för bilder med de stympade fåren som han lade på Facebook.

Thugen var på en remissorder för det brottet när han bröt sig in i Ty Nant.

Lewis, från närliggande Croeserw, erkände inbrott och brottsskada.

james desmond lloyd släppt

Domaren Paul Thomas QC frågade fröken Buckley varför djurplågeri inte åtalats.

Lewis & apos; jakthundar fick de stulna katterna att spåra och döda, hörde domstolen (Bild: WALES NEWS SERVICE)

Advokaten sa att anklagelserna enligt djurskyddslagen endast var sammanfattande och endast kunde prövas hos en domare & apos; domstol.

Ett uttalande om offerpåverkan från Teresa Ahmad, grundare och ägare till helgedomen, lästes upp för domstolen.

Hon sa att det fruktansvärda brottet hade lämnat henne 'en förändrad person', hemsökt av vad som hade hänt med katterna som hon brydde sig om.

Ahmad sa att hon kände sig skyldig att hon inte hade kunnat hålla katterna säkra, och hon stämplade Lewis som 'ren ondska'.

Dan Herd, som försvarar Lewis, sa att hans klient accepterade ansvaret för inbrottet och kattens död.

Lewis (till höger) poserar med kompisar under en jaktexpedition (Bild: WALES NEWS SERVICE)

Han sa att en psykiatrisk rapport till den tilltalade drog slutsatsen att han hade 'en framväxande personlighetsstörning med psykopatiska drag', och arbetade också med Home Office & s kanalprojekt för att försöka ta itu med hans 'extremhöger extrema övertygelser'.

Domare Thomas berättade för Lewis att han hade använt katterna som 'bete' för sina utbildade jakthundar, och beskrev hans handlingar som 'grymhet som motsvarar sadism'.

royal ascot ladies day

Domaren sa att han hade läst den psykiatriska rapporten om Lewis och hittat referenser till Lewis ytterst högerextrema åsikter om ras och sexualitet 'chilling'.

En 15-åring som hjälpte Lewis vid kattreservatets razzia var redan föremål för en nio månaders remissorder och utegångsförbud på natten efter att ha erkänt inbrott vid en tidigare förhandling.

vilka 50p-mynt är värda pengar

Lewis, avbildad med sina hundar, har överlämnats 30 månader på en ung gärningsinstitution (Bild: WALES NEWS SERVICE)

Utanför domstolen sade polisinspektören i South Wales, Tim Hopkins: ”Det här var ett särskilt hemskt brott mot försvarslösa katter.

'Känslan av känslor från lokalsamhället - och på sociala medier från hela världen - belyser effekten av Frank Lewis & apos; vidriga handlingar.

”Jag vill passa på att tacka lokalsamhället för deras stöd under den här utredningen, vilket resulterade i att de två inblandade männen väcktes inför domstolarna.

'Tack vare en grundlig utredning, och tillsammans med dagens resultat, skickar det ett tydligt budskap om att polisen i södra Wales tar alla brott på allvar och kommer att se till att brottslingar kommer att ställas inför rätta.'

Se Även: