Ross Kemp: Den dagen jag blev skjuten - och mitt mest pinsamma ögonblick

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Ross Kemp glider sin väg genom tusentals bilder på sin mobiltelefon i blixtsnabbhet.



Det är honom och hans barn, tätt följt av en av honom i en hatt och en skottsäker väst på Västbanken, sedan på en utekväll med sin fru Renee, sedan ut på kampanjetåget i allmänna valet, då, oj han är i Libyen med båtar fulla av desperata migranter, följt av honom och hunden, honom på Underhuset, och sedan är han på rugby med sina söner Oliver, sex, och Leo, två.



Detta sammanfattar i stort sett skådespelarens vändade hårdhänta dokumentärtillverkares liv-och i vilken takt han lever det.



whyte vs rivas fight time

Att prata med honom är en chock för systemet, det är ganska svårt att hänga med-han stannar inte länge på ett ämne eftersom han i mitten av meningen kommer att tänka på något mer intressant att säga.

Det betyder att han kommer att gå från att återkalla dig med en berättelse om att bli spottad på, kallad nazist, gris och en 'liberal fagjournalist' ('Det är ganska märkning', säger han, faktiskt) när han gör en film om tävlingskrig i Dallas, för att köras in i diken och skjutas i Afghanistan, allt på två minuter.

Ross Kemp, skådespelare-vände-hårdtslagande-dokumentär-maker (Bild: Justin Downing för Sky 1)



Allt är långt från hans tvåliga början på Albert Square. Inte för att Grant Mitchell faktiskt någonsin är väldigt långt borta.

'Jag var på ett tak i Karachi med en kille, som nu antingen är död eller i fängelse, när vi blev skjutna - en prickskytts kulor gick mellan mig och min kameraman, och det var på de lokala nyheterna att vi hade dödats medan vi väntade på att polisen skulle storma byggnaden.



& apos; Vi kunde se dem prata om våra dödsfall på TV -skärmen. Vilket var lite udda, säger Ross.

”Vi klev därifrån, men vår förare hade panik och sprang iväg så vi var tvungna att bryta in i ett fordon, komma undan och sedan bestämde oss för att ta några bilder av mig upp och ner på gatan för att berätta vad som hade hänt.

& apos; En tuk-tuk gick förbi med två kvinnor helt täckta av fulla burka, och en av dem ropade med en Brummie-accent, är du inte Grant Mitchell? Det är definitivt det konstigaste ställe jag någonsin har känt igen. '

Ross Kemp och hans fru Renee O & apos; Brien (Bild: FilmMagic)

Ross, 52, är inte alls vad vi förväntar oss, och medan han bambuzlar oss med några av sina historier om världens fasor (måste ägna starkare uppmärksamhet åt Newsnight i framtiden), är han fruktansvärt vänlig och sympatisk och inte alls skrämmande hård man vi tänkt oss att han skulle vara.

Han är inte ens arg på att fortfarande bli tillfrågad om EastEnders och Grant (även om han avleder saker tillbaka till Ramallah och Hebron ganska skarpt).

Är den tuffa killens image irriterande?

'Jag tänker inte riktigt på det. Jag är den jag är. Jag går upp på tuben, har selfies med människor, går av, alla vinkar adjö.

& apos; Jag är inte dyrbar med att folk kallar mig Grant, även om färre människor gör det nu än någonsin tidigare. Men jag är väldigt stolt över Grant och jag skulle inte vara där jag är idag utan honom.

Ross avbildades som hans Eastenders -karaktär Grant Mitchell 1990 (Bild: BBC)

Där han är idag är han presentatör för mer än 100 dokumentärer, den senaste är den nuvarande och senaste serien av Ross Kemp: Extreme World.

'Det är synd att det är det sista. Jag är känslosam och stolt. Jag kommer inte att ljuga, det är tvångsmässigt och beroendeframkallande och allt förtärande, säger han. 'Jag kan inte slappna av, jag kan inte gå av telefonen. Jag sover så bra på helikoptrar och sedan kommer jag hem och det tar mig evigheter att justera om. ’

Han är på väg att ta bort Renee och pojkarna på sin första semester på sex år.

'När jag inte arbetar vill jag inte gå någonstans, vilket försvårar min fru', säger han.

Uppenbarligen är semester inte riktigt Ross specialitet, vad är det med att han är så non-stop.

'Att prata när jag är utanför rummet är det som verkligen irriterar min fru,' säger han 'jag sätter mig inte ner så länge och när jag gör det somnar jag. Jag är som en Duracell -kanin, gå, gå, gå, kollapsa.

Premiärminister Gordon Brown, hans fru Sarah Brown och skådespelaren Ross Kemp håller ett tal för studenter och personal vid Warwickshire University 2010 (Bild: Getty Images)

'Vi föreställer oss att Renee inte är särskilt förtjust i sin mans karriärval heller - hon skulle nog hellre vilja att han inte blev skjuten på ett liv? 'Hon vill att jag ska fortsätta med det. Jag tror att hon är glad över att se ryggen på mig. Och sedan framsidan av mig.

& apos; Vi har snabbt farväl, långa helvete. Det är en del av den jag är nu, jag vill inte ge upp. Så länge jag är tillräckligt bra och jag tror att jag är det, vill jag fortsätta.

Blir han inte rädd för att göra dessa filmer och vill göra en bra arbetsplats som en bortskämd skådespelare igen?

'Ingen ber mig att agera. Det är inget jag vill rusa tillbaka till särskilt, säger han. 'Naturligtvis kommer du att bli galen när du sitter fast i Ramallah på egen hand. Men jag har bara mig själv att skylla.

Ross vet att han äventyrar sitt liv när han reser utomlands för att filma sina hårdslående dokumentärer (Bild: Justin Downing för Sky 1)

Sean Fitzpatrick Noel Fitzpatrick

Det måste dock vara hjärtskärande för Ross att lämna sin familj, i vetskap om att han sätter sitt liv i fara varje gång.

'Jag saknar dem fruktansvärt. Men allt handlar om tankesätt, säger han. 'Du vet, du tar på dig olika kläder när du går till jobbet.

& apos; Jag packar kroppsrustningen och ökenstövlarna och mössan, möter killarna på flygplatsen, vi får en stor machokram, laddar våra lådor på flygplanet och vi går in i arbetsläge.

& apos; Det är som att snöra på sig stövlarna inför ett rugbyspel. Precis som jag skulle känna mig annorlunda när jag tog på mig Grants jeans. Även min tvååring vet att jag ska jobba.

Ross behöver inte oroa sig för att vara en skam för sina pojkar - Cool Dad -status är säker.

Låt oss hoppas det, säger han, även om det har varit situationer på hans resor som är långt ifrån coola.

ROSS KEMP FÖR KÄRLEK SÖNDAG 16/07/2017

Ross dokumenterar sina långt ifrån coola toalettsituationer under inspelningen

Förödmjukande, faktiskt. ”Vi var ute med vaksamheter i Mellanöstern och jag hade riktigt dålig diarré och kräkningar, jag var så sjuk.

& apos; Jag var tvungen att gå på toaletten framför en stam människor som aldrig hade sett en vit person förut.

& apos; Där var de, hästskodade runt mig, en 52-årig man som drog ner byxorna, säger han. 'Jag var långt ifrån att vara i en Winnebago med min baconsmörgås vid den tiden.'

Han verkar ha tappat räkningen på mängden nära-dödsupplevelser han har haft, även om det uppenbarligen har varit mycket, från bakhåll till helikopterolyckor och allt däremellan.

Och han har fått hantera många ganska skrämmande människor, varav några har extremt avskyvärda åsikter. 'Vi måste spendera tid med dem, lyssna på dem och bygga upp deras självförtroende.

Jag anklagas ibland för att inte gå tillbaka tillräckligt hårt mot dem eller vara för hård. Jag måste bedöma det utifrån att jag vill ha oss därifrån i ett stycke, säger han. 'Det finns ingen film som någonsin är gjord som är värd någons liv.'

Hur spenderar du din söndag?

Ligg in eller upp med lärken?
Varje söndag börjar med att jag hoppas att Leo och Oliver inte är uppe för tidigt. De går ner och gör pannkakor med min fru så jag får chansen att ligga i. Tills hunden hoppar på mig! Bruno är en golden retriever, men han gör ett mycket gott intryck av en stor varg. Han är fortfarande en valp, men han är massiv.

Stekt middag eller en takeaway?
Söndagslunch med familjen. Jag lagar en stekt kyckling med färska grönsaker, lite fin gräddsås och rostad potatis tillagad i ankfett. Med en fin flaska Pinot Noir. Jag gillar det kallt.

Sky Sports fotboll experter

Lat dag eller gymdag?

Vi tar alla hunden en promenad över den lokala gemensamma med barnen. Och jag ska till gymmet. Jag är i ett riktigt bra boxnings- och kampsportgym på det lokala industriområdet. Det är inte snyggt. Jag är inte med på den typen av saker.

Ross Kemp: Extreme World fortsätter söndag kl 21, Sky1

Se Även: