Rory MacDonalds PFL-resa kommer till ett vägskäl i den krisande Cardiff-krocken

BRA

Ditt Horoskop För Imorgon

Rory MacDonalds resa till $1 miljon PFL mästerskap står inför en stor potentiell stötesten i obesegrade Magomed Umalatov på lördagskvällen.



Welterviktsduon går till kamp på Motorpoint Arena i Cardiff, med MacDonald en överraskande underdog med oddsmakers. Han har kämpat med motivationen sedan han förlorade sin ansträngning att bli dubbelmästare i Bellator till Gegard Mousasi, och har inte kunnat dra ihop mer än två segrar i rad sedan den matchen 2018.



Men han har hamnat i PFL-slutspelet efter att ha gjort ett snabbt arbete med Brett Cooper i sin första kamp i turneringen innan han förlorade på ett avgörande mot Sadibou Sy i en upprörd. Och amatörframstående Umalatov kommer att visa sig vara en svår motståndare under denna första av två brittiska shower för den amerikanska befordran.



Ryssen har varit något av en uppenbarelse under de senaste åren sedan han kom till PFL, och han vann sina tre utflykter i Amerika efter att ha kommit som EFC-mästare. Men han har ännu inte ställts inför någon med MacDonalds härstamning, och det återstår att se om han ännu är kapabel till någon med kanadensarens världsmästerskapsuppgifter.

I den andra semifinalen i weltervikt möter Sadibou Sy Carlos Leal i en fascinerande stilkrock. Leal har övervunnit varje utmaning som kastats på honom sedan PFL:s Challenger Series tidigare i år, inklusive att slå den regerande mästaren Ray Cooper III för att nå detta stadium.

Brasilianaren är en före detta LFA-mästare och har framträtt som en liten favorit bland oddsmakarna på väg in i den här matchen. Men han står inför ett hårt test i svensken, som redan har dragit igång ett stort uppror mot MacDonald i år. Det kan komma ner till ett snävt resultatkort i den här, med Cardiffpubliken som säkerligen kommer att få tre snäva rundor mellan dessa män.



 Rory MacDonald är i Cardiff för sitt PFL-slutspel
Rory MacDonald är i Cardiff för sitt PFL-slutspel ( Bild: PFL MMA)

Tror du att Rory MacDonald kommer att vinna PFLs welterviktsfinal i år? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet Nedan!

Och en man som säkerligen kommer att imponera på fansen i den walesiska huvudstaden är den enorma tungviktaren Renan Ferreira, som möter Ante Delija i co-main event om en plats i miljonkampen. Oavsett vad resultatet blir i denna hårt slående sammandrabbning, kommer fansen att bli imponerade bara av att titta på 6'8'-giganten.



Han är helt klart en av stjärnorna som PFL försöker bygga, men han kommer att möta ett tufft test i Delija. Han har haft en stopp-startsäsong hittills, men hans blixtsnabba knockout av Jamelle Jones räckte för att ge honom en slutspelsplats, och fyrverkerier förväntas i denna co-main-event, såväl som den andra tungviktsmatchen mellan Denis Goltsov och Matheus Scheffel.

På andra håll kommer en mängd europeiska och brittiska stjärnor att få sina chanser i nästa säsongs turnering, med framstående irländska stjärnor Will Fleury och Nathan Kelly. Paret är båda veteraner från de stora showerna som har dykt upp på Bellator mellan dem, och under ledning av John Kavanagh förväntas de göra vågor i årets turnering.

Se Även: