Stevie Ray slår Anthony Pettis för andra gången för att gå vidare till $1 miljon PFL-final

BRA

Ditt Horoskop För Imorgon

Stevie Ray kommer att möta Olivier Aubin-Mercier efter att paret vunnit sina PFL lättviktssemifinaler i New York ikväll.



De tidigare UFC-stjärnorna gav ett kort över slutspel i lättvikts- och lätttungviktsdivisionerna, bara sex veckor efter deras första möte. Ray hade landat en fantastisk twister-submission i sin senaste match och kunde göra det igen, den här gången på domarnas resultatkort genom enhälligt beslut.



Matchen drog ett fullsatt hus till Madison Square Gardens Hulu Theatre, med kändisar från hela sport-, musik- och sociala medievärlden, inklusive rapparen Fat Joe, Tik Tok-stjärnan Liver King och Brandon Walker från Barstool Sports på plats. Och evenemanget gjorde ingen besviken med spännande action från start till mål inklusive ett stopp i första omgången mellan Rob Wilkinson och Delan Monte.



En långsam start såg Ray och Pettis låsta mot buren tidigt, och ingen av männen ägnade sig åt tunga skott i de tidiga bytena. Den före detta UFC-mästarens fans var tidigt ute i kraft och skanderade stöd för sin man, men han fann sig själv på ryggen inom den första omgången, även om han blockerade Rays försök att arbeta.

Och kapacitetspubliken var på fötter när Ray låste in en djup choke på marken, bara för Pettis att dyka upp och avsluta rundan med strejker. Mot början av andra landade han nästan en stor huvudspark, men snart var det Ray i kontroll på marken igen.

Ray tog Pettis rygg mot slutet av omgången, men kunde inte få belysningen, eller hans berömda twister, att slå två gånger. Paret gick in i den tredje med skotten i övertag för sin femte runda i rad tillsammans, men Pettis landade några av sina patenterade sparkar.



julquiz frågor och svar

Tror du att Stevie Ray kommer att vinna PFL-lättviktsturneringen på miljon? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet Nedan!

Tredje svängen till Pettis fördel, och han lyckades nästan avsluta på slutet med en rad sparkar. Men matchen gick till slut till domarnas styrkort och gick till Rays fördel.



Aubin-Mercier tog en enhällig domslutseger över Alex Martinez i sitt slutspel, och stoppade nästan kampen vid ett antal tillfällen. Han går mot en chans till priset på miljon på en vinstserie på fem matcher sedan han lämnade UFC, och kommer att bli ett svårt pussel att lösa för skotten.

Under tiden avgjordes lätt-tungviktsfinalerna, med Omari Akhmedov på väg till finalen för att möta Rob Wilkinson. Ryssen slog ut en avgörande seger över Josh Silveira för att tjäna sin plats, medan Wilkinson fick det gjort inom en runda genom att flyga knä.

Men australiensaren hade det inte på sitt eget sätt under den korta kortöppnaren. Han släpptes i de inledande sekunderna innan han tog sig tillbaka in i matchen och så småningom landade ett massivt knä för att stänga showen i den inledande salvan.

Se Även: