Premier League regler ändrar klubbar kommer att behöva vänja sig inför säsongen 2021/2022

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Klubbar och spelare i Premier League måste vänja sig vid flera regeländringar inför säsongen 2021/2022 - efter intervention från International Football Association Board (IFAB).



Som den universella regulatorn som ansvarar för att kartlägga regler och lagar för spelet tillkännagav IFAB ett antal ändringar i mars i år.



De träder dock inte i kraft förrän nästa inhemska kampanj, vilket innebär att pågående Euro 2020 -matcher styrs av IFAB: s tidigare villkor.



Förändringarnas huvudfokus var lag 12 (fouls och oegentligheter), medan handbollslagen också har klargjorts som svar på ett antal felaktiga tillämpningar av lagen.

Handbollslagen har förtydligats efter felaktiga tillämpningar av lagen förra säsongen. (Bild: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Klargörandet i det avseendet säger nu att handboll sker om en spelare medvetet vidrör bollen med sin hand/arm, till exempel att flytta handen/armen mot bollen & apos; eller & apos; vidrör bollen med handen/armen när den har gjort deras kropp onaturligt större & apos ;.



är småmannen död

Mål kommer att fortsätta att inte tillåtas om de görs direkt via handen/armen, eller om de har rört handen/armen, även om det anses vara oavsiktligt av tjänstemännen.

Avgörande är dock att handboll inte kommer att ges om en oavsiktlig handboll från en lagkamrat ledde till ett mål eller ett målmöjlighet; som inte längre kommer att betraktas som ett brott.



På samma sätt som handboll har offside -lagen också klargjorts. Som ett resultat anses armen sluta i botten av varje spelares armhålan - ett område som nu kommer att ses som avstängningspunkten när man bedömer dessa samtal.

Enligt lag 12 gäller också brottet att använda ett 'trick' för att kringgå lagen mot en målvakt som hanterar bollen från en avsiktlig spark från en lagkamrat som gäller vid målspark; anstiftaren kommer att varnas & apos ;.

När det gäller hjärnskakningsbyten, som introducerades halvvägs genom säsongen 2020/2021 på en första försöksbasis, kommer de att fortsätta under nästa kampanj - eftersom den prövotiden beräknas löpa ut i augusti 2022.

Vad tycker du om de nya regeländringarna? Låt oss veta i kommentarsektion Nedan.

Pep Guardiola och Man City tog sig till sin tredje Premier League -titel på fyra säsonger 2020/2021. (Bild: Michael Regan/Getty Images)

Återigen har datumet för införandet av dessa lagar flyttat från 1 juni till 1 juli, vilket innebär att de inte används för EM och/eller Copa America - som löper tillsammans i sommar.

Enligt IFAB togs detta beslut så att de kunde ge spelare, tränare och matchens tjänstemän mer tid att bekanta sig med förändringarna i spelets lagar.

Innovationer till VAR diskuterades också av det styrande organet, särskilt kring att möjliggöra tävlingar med mindre medel och striktare budgetar att använda den tillgängliga tekniken. I dagsläget har det inte kommit något meddelande om dessa förslag.

Efter en försenad start på förra säsongen, på grund av konsekvenserna av Covid-19-pandemin, kommer nästa säsong att få ett mer bekant utseende igen, åtminstone inhemskt.

Faktum är att matcherna för den kommande Premier League -kampanjen redan har släppts med den stora avsparken planerad till lördagen den 14 augusti, även om en öppningsmatch kan komma att planeras på fredagskvällen - med förbehåll för sändningsförfrågningar.

Se Även: