Premier League intensifierar Kodi tillslag med 'största någonsin' kampanj för att stoppa illegal streaming

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Programvaran med öppen källkod Kodi har gett tusentals britter det perfekta verktyget för att se illegala strömmar av Premier League-matcher varje helg .



Och, förståeligt nog, är chefer på fotbollens högsta nivå inte nöjda med det.



De är oroliga för att spelarna kringgår sådana som Sky och BT Sport som var och en betalar miljarder för rättigheterna att sända matcherna.



michelle williams/heath ledger

Och med budgivning för nästa säsongs sändningsrättigheter vid horisonten, samarbetar Premier League med internetleverantörer (ISP) för att försöka stoppa spridningen av så kallade 'Kodi-boxar' runt om i landet.

Premier League är för närvarande engagerad i sin största antipiratkampanj någonsin för att skydda sin upphovsrätt, en talesman för Premier League berättade för Guardian .

Denna kampanj inkluderar räder över nordvästra där fem personer greps för att ha sålt lådorna. Och den här månaden beviljade domare Richard Arnold ett beslut från högsta domstol för internetleverantörer att blockera åtkomst till onlineservrar.



De fyra största leverantörerna i Storbritannien: Sky, BT, TalkTalk och Virgin Media kommer nu att kunna blockera hela servrar som är värd för illegala streams. Tanken är att begränsa 'whack-a-mole'-mentaliteten att försöka blockera strömmar individuellt när de dyker upp.

Liksom andra sporter och kreativa branscher bygger vår modell på förmågan att marknadsföra och sälja rättigheter och skydda vår immateriella egendom, sa Premier Leagues talesman.



(Bild: Getty Images)

'Det är på grund av detta som klubbar kan investera i och utveckla talangfulla spelare, bygga arenor i världsklass, stödja den engelska fotbollspyramiden och skolor och samhällen över hela landet – allt som fansen njuter av och det bredare samhället drar nytta av.

Men många har kritiserat de höga priserna som följer med att titta på sport.

Att gå med i Sky TV och betala för sportpaketet kostar för närvarande £24,75 i månaden - eller £297 under loppet av ett år. Däremot säljs egenutformade Kodi-lådor med de obligatoriska olagliga strömmarna förladdade online för så lite som £30.

Kodi hävdar att det är en gratis mjukvara med öppen källkod som inte har något att göra med streamingkanalerna som passerar genom den. Många är helt lagliga och berättigade.

Kodi låter användare strömma sina favorit-TV-program (Bild: Kodi)

Om vi ​​skulle stänga av tredjepartstillägg helt och hållet i nästa version av Kodi, innebär vår öppen källkodslicens att vem som helst kan smutskasta vår programvara och enkelt återaktivera dessa tillägg omedelbart, sa företagets Nate Belzen till Guardian.

Nu när programvaran finns där kan den helt enkelt inte försvinna.

Enligt en nyligen genomförd undersökning beställd av säkerhetsföretaget Irdeto erkänner en av tio britter att de har tittat på piratkopierat innehåll säga att de använder en Kodi-låda för att göra det .

Intressant nog avslöjade Irdetos forskning att livesport inte var den mest populära typen av piratkopierat videoinnehåll på Kodi – med filmer och TV-serier som toppar listan.

Kodi ska ingå i en statlig granskning av strömningstjänsternas laglighet (Bild: Kodi)

De enda länder som angav att direktsänd sport var den typ av piratkopierat videoinnehåll de var mest intresserade av var Portugal (25 %), Egypten (23 %) och Gulf Cooperation Council (19 %).

Fler män i varje land angav att direktsänd sport är den typ av innehåll de är mest intresserade av att piratkopiera, medan en majoritet av kvinnorna föredrar att piratkopiera tv-serier.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: