PlayStation 5-grafikspecifikationer läckte - och det kan slå PC-spel från sin plats

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

PC:n har länge ansetts vara den ultimata spelplattformen, eftersom – trots populariteten för konsoler som PlayStation och Xbox – de mest kraftfulla grafikkorten bara är tillgängliga för PC.



Men en ny läcka tyder på att den kommande PlayStation 5 kan slå PC-spel från sin plats.



Ryktet kommer från Komachi , en välkänd läckare, som publicerade förmodade detaljer om grafikprocessorn som kommer att finnas inuti PlayStation 5 på henne Twitter konto.



Enligt läckan skulle PlayStation 5:s grafikprocessor kunna köras på vansinniga 2GHz.

Det motsvarar en beräkningshastighet på 9,2 teraflops, enligt Twitter-användare är en papegoja , vilket är en storleksordning mer kraftfull än någon annan videokonsol som har släppts hittills.

Det är också snabbare än några av de vanliga grafikkorten som användare köper för att driva sina speldatorer – inklusive AMD:s Radeon RX 5700 och RX 5700 XT.



varför togs biggins bort från storebror

Det är inte riktigt lika snabbt som Nvidias RTX 2080-grafikkort, som klarar av att slå 10,1 teraflops, men det är i nivå med sitt RTX 2070-kort.

Hur detta påverkar PC-spelindustrin kommer att bero mycket på priset.



Sony har inte avslöjat sin prisstrategi för PlayStation 5 ännu, även om det finns några vilda rykten om att det kan säljas för över £850 .

Det är mer sannolikt att företaget kommer att prissätta PS5 ungefär i linje med den tidigare generationens PS4, som såldes för £349 redan 2013.

Den omarbetade PS5 (Bild: Joseph Dumary)

Som jämförelse listar Nvidias hemsida RTX 2080 för £729, medan RTX 2070 går för £549 – och det är ovanpå själva datorn, vilket pressar den totala kostnaden för en speldator i tusental.

ronnie tayler-morrison

Konsolspel växer redan tre gånger så mycket som PC-spel, enligt den senaste Global spelmarknadsrapport från marknadsprognosföretaget Newzoo.

Med Sonys PlayStation 5 som förväntas erbjuda grafik på PC-nivå till ett betydligt lägre pris, kommer denna trend bara att fortsätta.

Sony förväntas avslöja sin PS5 i början av 2020, med det senaste ryktet från en anonym användare på 4chan föreslår lanseringsdatum kommer att vara 12 februari .

Mest lästa
Missa inte

Se Även: