Sainsbury drabbades av kortbetalningar som gör att kunder inte kan använda kontaktlösa

Sainsbury's

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: AFP via Getty Images)



Sainsbury's upplever ett kortavbrott - med tusentals kunder som inte kan betala för varor i butiker.



Det tekniska misslyckandet kommer när återförsäljare fortsätter att uppmana kunderna att betala med kort under Covid -krisen.



NEWSAM Money upptäckte felet efter att en butikschef i en butik i södra London berättade för oss att kunder inte har kunnat betala med kort under 'bästa delen av dagen'.

Läsaren Rob berättade också att hans kortutgifter på £ 15 minskade på onsdagskvällen. Han beställde sitt köp i & apos; smart shop & apos; app och gick till kassan i hans närliggande butik.

'Jag kom in efter jobbet, plockade fram ett bra urval av produkter samt middag, bara för att höra ett uttalande som säger att inga kontaktlösa kort accepteras. De förklarade också att ingen Google- eller Apple -betalning var tillgänglig.



'Det fanns ingen skylt vid ingången. Jag blev besviken och gick därifrån och gick till Morrisons.

Kunder har också klagat på Twitter om den tekniska frågan, med många som säger att de var tvungna att lämna butiker utan sina varor.



En shoppare skrev: ”Ett annat avbrott som betyder att jag inte kan använda kontaktlös betalning för min shopping. Jag har aldrig känt så många av våra kontrollproblem med självskanning/betalningar. '

En annan sa: '@sainsburys tack [för] att du slösat bort 1 timme av min tid idag, genom att jag körde till en butik och gjorde en butik bara för att upptäcka att jag inte kan betala eftersom kontaktlösheten inte fungerar.'

Det verkar som att kontaktlösa och Apple Pay är de mest drabbade, även om butiksmedarbetaren berättade att korten inte fungerade korrekt.

Sainsbury berättade för The NEWSAM att det uppstod ett kort avbrott på onsdagseftermiddagen.

Klockan 17:20 stod det att problemet är löst.

En taleskvinna sa: Kontaktlösa betalningar var kortvarigt otillgängliga i våra butiker i eftermiddag. Vi är igång igen och ber våra kunder om ursäkt för eventuella besvär som detta orsakat.

Har du påverkats av detta? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Avbrottet kommer som siffror idag visar att mer än var fjärde betalning förra året var kontaktlös när kontantanvändningen störtade.

varför firar amerikaner tacksägelse

Mynt och sedlar användes för 17% av alla betalningar i Storbritannien 2020, medan 27% av betalningarna var kontaktlösa, sade branschorganisationen UK Finance.

Sammantaget var det 15,8 miljarder betalkortbetalningar och 6,1 miljarder kontantbetalningar förra året.

Under 2020 använde 13,7 miljoner människor kontanter bara en gång i månaden eller inte alls.

Kontaktlösa betalningar stod för 9,6 miljarder transaktioner.

Det finns nu 135 miljoner kontaktlösa kort i omlopp, som täcker 88% av betalkort och 81% av kreditkort.

Stormarknader är det mest populära stället att använda kontaktlösa, en trend som sannolikt kommer att stiga med betalningsgränsen till 45 £.

Ökningen av beröringsfria betalningar beror delvis på att återförsäljare ber kunder att undvika utbyte av kontanter under Covid-krisen.

Har jag åtalats två gånger?

Tillbaka i november upplevde Morrisons och Co-op-butikskunder ett liknande nätverksproblem som gjorde att de inte kunde betala med kort.

Men under dagarna efter det tekniska felet framkom det att dussintals kunder hade debiterats två gånger.

Om din betalning har avvisats, be om ett 'ogiltigt' kvitto som bevis på att den inte har gått igenom. Du har en lagstadgad rätt till detta.

Om du upptäcker att du har debiterats två gånger, kontakta butiken direkt för att begära full återbetalning.

Du måste visa bevis på detta, till exempel ett kontoutdrag eller kvitto på de misslyckade transaktionerna.

Om återförsäljaren vägrar att utfärda en återbetalning kan du lämna ett formellt klagomål eller komma i kontakt med en tvistlösningstjänst som Resolver.co.uk.

Du kan också kräva återbetalning från din kreditkortsutgivare eller bank/byggförening.

& apos; Återkrav & apos; låter dig begära återbetalning för misslyckade transaktioner från din bank direkt. Du måste gå online och ta upp ett ärende inom 120 dagar för att utlösa det. Om det lyckas frysas pengarna tillbaka till ditt konto.

Du måste tillhandahålla så mycket bevis som möjligt för att bevisa ditt köp (eller misslyckades) - till exempel fotografier eller kvitton som bevisar att kortbetalningen misslyckades.

Om du betalade med ett kreditkort kan du göra ett 75 § -anspråk om köpeskillingen för dina varor var minst 100,01 £.

Det spelar ingen roll om du lägger mindre än detta på ditt kort - du är täckt så länge en del av betalningen gjordes på kredit.

Du har upp till sex år på dig att göra anspråk, så det här är en praktisk sista utväg om du befinner dig ur fickan utan upplösning i sikte.

Se Även: