KSI: s fantastiska nettovärde - £ 10million fastighetsimperium, boxningsavgifter och YouTube -intäkter

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

När JJ Olatunji började spela in sig själv med att spela datorspel från sitt sovrum kunde han aldrig förutspått att han skulle få ett mediaimperium värt miljoner på bara några år.



Den 27-åriga YouTube-sensationen, känd över hela världen som KSI, byggde upp en global följare genom att ladda upp spelvideor medan han fortfarande var i skolan.



KSI, som har tatuerat orden hans smeknamn står för på hans kropp, Kunskap, styrka, integritet, har gjort en förmögenhet genom att göra musklick till kontanter och har nu mer än svindlande 30 miljoner prenumeranter över sina olika kanaler.



Efter nedslående tentamen tog tonåringen det djärva steget att helt lämna utbildningen och fokusera på att bygga en karriär som spelar in underhållande videor för massorna.

Den hårt arbetande YouTube-stjärnan, som visas i kvällens The Great Celebrity Bake Off, har nu utökat sin imponerande portfölj till att skapa topplista och slåss i boxning pay-per-views.

Här är en titt på hur KSI tjänade sina miljoner och hans otroliga nettovärde.



YouTube guldgruva

KSI började sin sensationella karriär med att göra YouTube -videor i sitt sovrum

KSI började sin sensationella karriär med att göra YouTube -videor i sitt sovrum (Bild: ITV)

KSI har erkänt att hans föräldrar ursprungligen var besvikna över hans beslut att inte gå på universitet, efter att ha lagt sina besparingar på att skicka honom till privatskola i hopp om att han skulle bli advokat eller läkare.



Efter att ha underpresterat på sina A -nivåer gjorde han ett internationellt baccalaureatexamen i 18 månader, men vändpunkten kom när han fick reda på att hans YouTube -intäkter innebar att han tjänade mer pengar än en av hans universitetslektorer.

'Jag kommer ihåg att jag frågade en lärare, så här gjorde jag den här månaden, det var cirka £ 1500 och jag minns att han berättade för mig att det är mer än jag gör', sa han till Louis Theroux på sin Grounded podcast i juni förra året år.

'Jag tittade på det och jag tänkte, det är det, YouTube är det, det är guldgruvan. Jag måste pressa och pusha för jag vet att jag kan bli något och göra mina föräldrar stolta. '

innebörden av att se 911

KSI kämpade 'i ett par år' med den ångest som hans föräldrar kände om hans beslut att inte gå på universitetet och ville inte svika dem.

KSI bestämde sig för att lägga alla sina ansträngningar i sin YouTube -karriär

KSI bestämde sig för att lägga alla sina ansträngningar i sin YouTube -karriär (Bild: PA)

Han tillade: 'Men så småningom bestämde jag mig, & vet du vad, skruva det. Jag kommer att göra dem stolta genom hela YouTube. & Apos;

'Så länge jag kan bli av med alla deras skulder och göra deras liv bekväma, är det allt som spelar roll.'

Hans videor koncentrerade sig inledningsvis på att han skulle spela det populära konsolspelet FIFA men han har nu vågat sig in i en mängd innehåll.

Han är också en del av The Sidemen, en grupp på sju brittiska YouTube -stjärnor som producerar egna videor tillsammans samt ger ut böcker och en klädserie.

De flesta av KSI: s intäkter kommer fortfarande från YouTube, där han har samlat in mer än sex miljarder visningar.

YouTube släpper inte ut sina användares intäkter men några av hans videor genererar £ 250 000 i reklamavgifter.

Fastighetsimperium

KSI har investerat sina intäkter i fastigheter

KSI har investerat sina intäkter i fastigheter (Bild: Getty)

KSI hade investerat sina YouTube -miljoner för att bygga ett uppskattningsvis 10 miljoner pund fastighetsimperium.

I juni förra året upptäckte Sunday NEWSAM att KSI nu har mer än 12 avancerade lägenheter och bostäder.

En källa sa: 'Han är värd ett paket. Det är en riktig framgångssaga. '

År 2019 spenderade hans fastighetsutvecklingsföretag Kilimanjaro Your Mum Ltd 1,5 miljoner pund på nya adresser för att lägga till 8 miljoner pund bostadsbestånd han köpt under de senaste åren.

Och hans företag betalade kontant, så det finns inga inteckningskostnader.

Konton visar att företaget också har 164 000 pund i kontanter i kassan från genererade inkomster. Ett annat av hans företag - The Throne Holdings - har kontanter och tillgångar på 2,9 miljoner pund.

Samtidigt har ett produktionsbolag vid namn Ksiolajidebt Ltd kassareserver på nästan 1 miljon pund.

Boxningsmästare

KSI tog sig an Logan Paul i en motspel i motvilja redan i november 2019

KSI tog sig an Logan Paul i en motspel i motvilja redan i november 2019 (Bild: Getty)

KSI vände uppmärksamheten mot boxning och tog sig an den brittiska YouTube -stjärnan Joe Weller på Copper Box Arena tidigt 2017.

Kampen streamades gratis för dig på YouTube och så det är inte känt hur mycket KSI tjänade, men hans TKO -seger i tredje omgången satte honom på boxningskartan och inrättade en agg mot den amerikanska rivalen Logan Paul.

Paret hölls oavgjort i Manchester Arena i augusti 2019 i det som beskrevs som `` historiens största amatörboxmatch ''.

Medan 21 000 tittade på den live i Manchester, streamades den på YouTube för priset 7,50 pund och har visats mer än 75 miljoner gånger sedan.

KSI såg ganska nöjd ut med sin seger mot Logan

KSI såg ganska nöjd ut med sin seger mot Logan (Bild: Getty)

Även om officiella detaljer aldrig avslöjades, hävdade en uppskattning att den första kampen gjorde 150 miljoner pund, inklusive lukrativa sponsringsavtal de tecknade.

När han frågade om spekulationer om att han hade tjänat 40 miljoner pund sa KSI: 'Det är definitivt inte rätt, det är löjligt det beloppet.

'Jag menar uppenbarligen att det är en hög summa, men det är inte i närheten av 40 miljoner pund.'

YouTube -stjärnorna möttes igen för en omkamp i november 2019 - med KSI som kom överst i ett delat beslut.

Han fick 700 000 pund i fickan enligt vad som anges i deras kontrakt med California State Athletic Commission, men hans slutliga intäkter med en sänkning av pay-per-view-avgifterna och portkvitton förväntas bli mycket högre.

vad betyder 711 andligt

Musik med topplista

KSI har blivit en mycket framgångsrik artist

KSI har blivit en mycket framgångsrik artist (Bild: Getty Images för Bauer Media)

Efter att ha börjat skriva rapmusik i sitt sovrum, blev KSI en verklig artist och släppte debutsingeln & apos; Lamborghini & apos; 2015 och kom in i Storbritanniens topp 40.

Sedan dess har han släppt fyra EP: er, 18 singlar och 28 musikvideor - tjäna pengar när de köps eller streamas online.

KSI har producerat musik med många stora namn inklusive Craig David, Anne-Marie och Rick Ross, medan senaste singeln & apos; Patience & apos; med Yungblud och Polo G har nått nummer 3 i de brittiska listorna.

I februari meddelade KSI att han lanserade sitt eget skivbolag & apos; The Online Takeover & apos; och har signerat sin första artist, den brittisk-amerikanska sångaren Aiyana-Lee, vilket innebär att han kommer att skrapa in ännu mer pengar.

Tyvärr var han tvungen att avbryta ditt sista år på grund av Covid-19 men han hoppas kunna vara tillbaka på arenor och på festivaler senare i år.

£ 16 miljoner nettovärde

JJ deltar i The Great Celebrity Bake Off

JJ deltar i The Great Celebrity Bake Off (Bild: © Mark Bourdillon)

KSI beräknas ha en svindlande nettovärde på 16 miljoner pund.

Och det verkar som att siffran inte kommer att sakta ner när som helst så snart han fortsätter att ha framgångar på YouTube och med sin musikkarriär.

Hans huvudkanal som nu helt ägnas åt hans musikvideor har mer än 22 miljoner prenumeranter.

Medan hans andra YouTube -kanal med titeln JJ Olatunji, som innehåller mer av komedi och spel som han är känd för, har imponerande 12,3 miljoner subs.

KSI tycker om att ge tillbaka och har stöttat ett antal välgörande ändamål genom åren-senast har de gett 10 000 pund till BBC Radio 1 & ldquo; Lol-a-thon & apos; för Comic Relief.

I juni 2019 laddade han upp en video med titeln 'Ending It All', från vilken alla annonsintäkter donerades till olika självmordsförebyggande välgörenhetsorganisationer.

På frågan av Louis Theroux om rapporterna om att han är värd cirka 16 miljoner pund var sanna förra året, sa KSI: 'Jag antar att jag är rik ja.

'Jag har gjort YouTube i 10 plus år, jag hade mycket pengar från olika håll, på olika områden, så det är vettigt för mig att vara värd åtta siffror ja.'

Se Även: