Paul O'Grady klädde kompisens kropp som Lily Savage efter hans död från Aids

Tv- Och Filmnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Paul O

Pauls vän hade bett honom att klä honom som Lily(Bild: PA)



Showbiz -stjärnan Paul O'Grady lade ut kroppen av en nära vän som dog av aids - klädde honom i full Lily Savage regalia.



Underhållaren hade ingått en pakt för att uppfylla sin vän Chrissys döende önskan genom att sminka sig och klä sig efter att han förlorat kampen mot sjukdomen.



två nummer på lotto

Och han valde att klä Chrissie som sin egen populära dragkaraktär Lily, skriver Sunday People.

På dagen för hans död - samma dag 1991 som sångaren Freddie Mercury dog ​​av aids - gick Paul till hospice där kroppen låg.

Efter att ha letts till Chrissies rum av en irländsk nunna, började han arbeta.



Paul, 60, berättar den extraordinära historien i sin nya bok Open The Cage, Murphy som en hyllning till minnet av många vänner han förlorade till Aids.

Han hade träffat artisten Chrissie, det riktiga namnet Danny Billington, på klubbkretsen i Liverpool 15 år tidigare och de bodde i samma flerbostadshus i sydvästra London.



Lily Savage

Paul fann berömmelse som syratunga Lily (Bild: Rex)

Paul sa till The People: Varje gång jag öppnade Lilys sminkväska tänkte jag på honom.

Han såg hemsk ut i döden. Hans ansikte var lila. Men jag måste säga att han såg fantastisk ut efteråt - jag hade inte varit en dålig mortiker.

När han först sa att han ville att jag skulle lägga ut honom blev jag chockad. Jag menar att det inte är något du gör varje vecka, eller hur? Sedan sa han att Joan Of Arc var i rummet och bevittnade vårt avtal.

Jag visste inte då att denna hallucination var en bieffekt av medicinen han tog-men jag kunde inte mycket väl ignorera Joan of Arc.

Han skriver: Att klä honom var kanske den svåraste biten. Vid ett tillfälle i förfarandet, när jag försökte få hans arm i ärmen på hans jacka, hamnade jag på sängen med Chrissie ovanpå mig.

Situationen var på gränsen till fars men det var den sortens humor som Chrissie skulle ha njutit av.

När jag låg och skrattade kom jag på att Chrissie kunde vara envis - även i döden.

Trots sin vanliga knivskarpa kvickhet kom Paulus ihåg förlusten av sin vän-tillsammans med så många andra-som upprörande. ’

Paul O & apos; Gradys vän

Pauls vän Chrissie dog av aids

Han sa: Jag sa till hans familj efter att ha lagt ut honom: 'Herregud, vad har jag gjort?' Och de sa: 'Du har gett en vän en underbar gåva.'

Han var en sådan karaktär och jag vill inte att han någonsin ska glömmas bort, eller så många andra med aids. Det är därför jag har skrivit om honom.

skiss tatueringsfixare fru

Den fjärde delen av Pauls memoarer täcker hans tid som Lily Savage på gayklubben på 80- och 90 -talet, innan han var det kända namn han är idag.

Under denna period använde komikern sin dragkaraktär för att lyfta fram HIV- och aids -krisen.

Han mindes: Mitt omklädningsrum på Vauxhall (Londons Royal Vauxhall Tavern) blev en konfession.

Jag skulle få ett stackars barn komma till mig och säga, 'Jag hade ett test idag och jag är hiv -positiv. Vad ska jag göra?'

Men det var inte jag de pratade med, det var Lily, för hon hade gått upp på scenen och pratat om något som det var en sådan stigma vid den tiden. Folk var livrädda.

Komikern Paul O & apos; Grady aka Lily Savage (L) med Cilla Black

Paul med Cilla Black innan hennes chockdöd i augusti (Bild: Getty)

Vi undrade bara när vårt antal var uppe, för så många vänner släppte som flugor.

Paul slutade fundera över sitt eget öde efter en hjärt-till-hjärta med en sjuksköterska som ringde Jean medan han besökte en sjuk vän på St Mary's Hospital i London.

Paul sa: Jag frågade henne: ”Varför har jag inte blivit spikad?” Hon svarade: ”Några av oss hålls kvar som vårdare, och jag är rädd att det är vad du är.”

Jag antar att det var så, för att ta hand om mina sjuka vänner var allt jag hade gjort i två år.

Pauls bok, tillägnad hans avlidne pojkvän och manager Brendan Murphy, kartlägger deras karriärresa tillsammans och beskriver också några minnesvärda vägresor.

är steve allen gay

Brendan var bara 49 när han gick bort från hjärncancer för tio år sedan. Paul skriver: Sanningen är att vi behövde varandra och bortsett från raderna, de grymma och skärande anmärkningarna vi bytte, boxningsmatcherna och de stämningsfulla tystnaderna var vi oskiljaktiga - ett par mongrels som skrotade i rännan och kämpade om positionen av topphund.

Det kärleksfulla paret hade ett öppet förhållande, trots att de var väldigt avundsjuka.

Paul sa: Om jag träffade någon skulle han muskla in och skrämma bort dem. ”Har du något emot det, jag chattade där?” Skulle jag säga. Jag vet inte varför sådana saker inte slet sönder oss. Vi var det konstigaste, mest oortodoxa paret.

Freddie Mercury

Chissie dog samma dag som drottningens frontman Freddie Mercury (Bild: ITV)

Stjärnan, som för närvarande presenterar For The Love Of Dogs på ITV, är ärlig i sin bok om tillfälliga affärer med män.

Påminner om ett besök i San Francisco, skriver han: Jag var en rätt gammal tårta i Frisco och hade en hel del slingor medan jag var där.

Men alla bra saker måste ta slut och efter nästan fyra månader bort var det dags att åka hem. Du måste släppa håret i Frisco. De var dock bara semesterfester. Han minns också en kortlivad romantik med en ex-con.

Han sa: Jag hade just anlänt till Blackpool och jag var på puben när jag chattade med denna skurk. Jag sa, jag har precis kommit hit idag, och han sa: 'Det är roligt att jag just kommit ut.'

lågskuren vit topp

Jag kommer inte ihåg vad han höll på med men han var ingen rånare. Jag tror att han kan ha hackat en bil.

Han var mycket godmodig och vi tillbringade de närmaste dagarna tillsammans. Jag lockades alltid till dåliga killar på den tiden.

Paul berättar om en nära dödsupplevelse i boken-när hjulet föll av planet på ett flyg till Dublin, vilket resulterade i en nödlandning.

Detta drama och förlusten av många vänner fick honom att tro på skyddsänglar. Han sa: Jag tror att vårt öde är kartlagt - och mitt var definitivt inte att dö i en flygolycka. Jag tror att jag har den här skyddsängeln som är lite kaotisk. Han är inte särskilt bra på sitt jobb. Han åker iväg på långa semestrar och det är då problem börjar.

Paul var en av talarna vid Cilla Black & s begravning i Liverpool (Bild: Rex)

Jag är lite barnslig när det gäller religion. Jag är inte säker på att jag tror på Gud - som på en man med skägg - men jag tror på något andligt.

Som barn blev jag uppfostrad katolsk och det håller dig.

Efter förlusten i augusti av en kär vän, sångerskan Cilla Black, gick Paul rakt mot en kyrka.

Han sa: Jag var på semester i Bayern, i bergen - det var som något ur ett Grimm's Fairy Tale där.

Jag hittade den här fina lilla kyrkan och jag tänkte: ”Åh, Cilla skulle gilla detta.” Så jag gick in och tände ett ljus för henne. Det är ceremonin för det som jag gillar - det är något som har ingjutits i mig sedan jag var barn.

Nu, varje gång någon dör, tänder jag ett ljus för dem.

Se Även: