'Jag skrattar hela vägen till banken': Dale Wintons lysande svar till mannen som kallade honom en 'poof'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En av Dale Wintons närmaste vänner har avslöjat TV -värdens lysande svar den dag han utsattes för homofobisk övergrepp.



Dale dog i sitt hem igår vid 62 års ålder och vänner, fans och kollegor från showbizvärlden har delat med sig av sina historier och anekdoter om TV- och radiolegendens fantastiska liv.



Han blev ökänd för sitt lägerbeteende medan han var värd för program som Supermarket Sweep på 1990 -talet och National Lottery's In It To Win It - men hans självbiografi talade om hur han kämpade i många år för att erkänna sin sexualitet.



LBC -radiovärden Steve Allen, 64 - som var nära vänner med Dale i nästan 50 år - gjorde en känslomässig sändning på sin show i morse, när han talade om sin chock över och att han måste komma till rätta med sin kompis plötsliga död.

Dale presenterade National Lotterys & apos; In It To Win It & apos; (Bild: Ken McKay)

utländska tiggare ebow graham

Dales popularitet nådde en topp på 1990 -talet med Supermarket Sweep på ITV



Steve presenterade sitt LBC -program från 4:00 som vanligt i morse och öppnade showen med en känslomässig hyllning till sin vän, som han träffade när han var bara 18.

katie price och harvey

Bland många historier berättade Steve för sina lyssnare när paret var ute i Sheffield och Dale blev offer för homofobiska övergrepp.



Steve sa till sina lyssnare: 'Jag kommer ihåg en gång vi gick ut från ett hotell i Sheffield, han var alltid väldigt välvd, vilket betyder att han inte riktigt höll tillbaka på någonting, och när vi gick ut gick fyra personer in, två par , såg att det var dale och en av killarna gick & apos; Poof! & apos;

'Och ​​jag trodde att jag hoppas att han inte har hört det & apos; och vi fortsätter gå till bilen.

'Och vi går till bilen och jag tror att' o tack och lov att han inte har hört det. Och han sa & apos; Steve, jag kommer tillbaka om en minut & apos; och jag tänkte & apos; åh nej! & apos;

beth tweddle boyfriend 2014

'Han gick fram till gubben och sa:' Ja det är jag ... och jag är väldigt stolt över det ... och jag skrattar hela vägen till banken! & Apos;

”Och den här killen stod bara där med sin fru som blev helt dum. Jag tror inte att de förväntade sig att han skulle komma tillbaka och säga något. '

Steve Allen

Steve Allen, 64, träffade Dale när han var 18 och paret var fasta vänner (Bild: PA)

Stjärnan såg sjuk ut under veckorna fram till hans död, säger grannar (Bild: REX)

Steve och Dale träffades i början av 1970 -talet när de båda spelade DJ -skivor i Richmond. De arbetade också tillsammans på United Biscuits Radio Network.

bill ward skådespelare partner

Det var inte förrän 2002 - och vid 47 års ålder - som han kom ut som gay i sin självbiografi My Story.

I en intervju 2008 påstod Dale att han aldrig hade kommit ut förrän helt enkelt för att han aldrig hade blivit tillfrågad.

Han sa: Sanningen - det är absolut sanningen - är att ingen någonsin frågat mig. Jag gjorde otaliga intervjuer genom åren och jag väntade alltid på frågan. Det kom aldrig. Det blev ett spel, tvetydigheten i det hela.

Och jag är inte en bannerviftande gaykille, för jag tror faktiskt inte att det är viktigt. Folk säger aldrig 'häftig heterosexuell Michael Parkinson', men det kommer att stå 'camp gay entertainer Graham Norton', eller 'Dale Winton' sedan jag officiellt kom ut.

Sheree Winton och sonen Dale Winton i december 1958

Men han erkände att han ångrade att han aldrig berättade för sin mamma att han var gay.

tom hiddleston din ashton

'Hon hörde mig i telefon till min dåvarande pojkvän, som uppenbarligen var gay, mycket läger.

'Hon sa till mig: Jag vill aldrig att du ska känna att det är något du inte kan berätta för mig, och jag kommer aldrig att döma eller diskriminera. & Apos;

'Det var den punkten jag borde ha gått: Mamma, jag säger till dig att jag är gay.'

Se Även: