Chockerande omfattning av Storbritanniens problem med lagliga höjdpunkter som avslöjades i Sunday People -utredningen

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Mörk underbelly: A Sunday People avslöjade omfattningen av det juridiska höjdproblemet i Storbritannien(Bild: Neil Atkinson / Sunday NEWSAM)



En läkare som är desperat efter en fix fixar med en spruta innan han injicerar sig själv - i full syn på en ung familj när de går förbi, skriver Ben Endley i Sunday People.



Detta är inte en eftermörklig scen i en dyster innerstad. Vi är i en välmående köpstad i middagssolen.



Efter att familjen i vår bild hade gått förbi, gick söndagsfolket för att tala med mannen under bron.

Han var knappt sammanhängande och hans vän berättade att det var för att han redan var hög på en syntetisk cannabis som heter Blue Cheese blandad med en energidryck.

Överraskande bröt han inte lagen eftersom drogen är laglig hög, som säljs i butiker.



Legal High kallas Blue Cheese

Farligt: ​​Blåost är ett syntetiskt alternativ till cannabis, tillgängligt i butiker

Sådana scener upprepas över hela landet när hotet med lagliga höjder tar grepp.



Nya siffror visar att antalet dödsfall kopplade till att ta otestade så kallade forskningskemikalier träffade 60 förra året.

Detta är fler människor än som dödades med hjälp av klass A -extas. Och några av de som hakar säger att lagliga droger är farligare än olagliga.

Vår bild togs i Taunton, länstaden Somerset.

Några meter däri låg utspridda sprutor och tomma paket med lagliga toppar, till exempel kokainersättaren Go-Caine, på marken.

Kroatien ska diskvalificeras

Taunton har två butiker som säljer ämnena. Utanför en, som ställde upp nära ett hemlösa skydd i centrum, hade en kö användare väntat på att den skulle öppna sina dörrar klockan 9 på morgonen.

En familj går över en stadsbro i Taunton medan en man injicerar lagliga höjder i närheten

Olycksbådande syn: En man injicerar lagliga höjder under en stadsbro (Bild: Neil Atkinson / Sunday NEWSAM)

Mannens vän är också en användare och berättade: Jag var heroinmissbrukare i sju år och injicerade varje dag. Det förstörde mitt liv men dessa juridiska är så mycket värre.

'Jag har bara rökt blå ost två gånger men effekten är 100 gånger så dålig som alla olagliga droger.

Mannen, som vi inte nämner, tillade: Folk tror inte att de behöver dölja det längre eftersom det är lagligt.

Tauntons invånare säger att problemet har kommit ur kontroll under de senaste sex månaderna. Och det har splittrat familjer.

Angie och Graham Evill berättade hur deras 24-årige son rökte lagliga toppar dagligen, inklusive Blue Cheese. Det slutade med att han knivade sig och hotade dem.

Juridisk högutredning, Taunton

Fara: Narkotikautrustning strös runt under bron, meter från en familj (Bild: Neil Atkinson / Sunday NEWSAM)

Angie, 63, sa att han sa att han ville dö. Han stack sig själv i bröstet men kniven fastnade i dragkedjan. Han höll bara med att sticka sig själv i benet och han hotade att skära halsen medan vi sov.

Polisen tog honom till sjukhus men han blev inte sektionerad, som Angie ville, och var hem dagen efter.

Hon sa: Jag älskar honom så mycket men när han har varit ur huvudet tänkte jag lägga en kudde över hans ansikte eftersom lagliga höjder har förstört vår familj.

kelvin fletcher pappa dansare

Magen är dålig, bröstet är fruktansvärt, han går på toaletten 50 gånger om dagen.

Det här dödar honom. Min rädsla är att vi en dag kommer att hitta honom död. Angie berättade också hur drogerna säljs vidare till barn för så lite som £ 1 per träff.

Graham och Angie Evill

Ångest: Graham och Angie Evill säger att deras son är beroende av lagliga höjder (Bild: Neil Atkinson / Sunday NEWSAM)

Hennes son, som vi inte nämner, sa att han röker £ 35 värt en vecka eftersom det kostar bara £ 5 per gram Han känner till 100 andra användare i staden.

Han sa om drogerna: De har förstört mig. De är mer beroendeframkallande än något olagligt. Så fort du har en vill du ha en annan.

Jag röker det för att jag är stressad, men det gör mig mer stressad när jag röker, så det går ur kontroll. De saker jag gör när jag tar det skrämmer mig - jag har inte kontroll.

Jag gör det onda men om jag försöker sluta blir jag så sjuk.

En annan lokal, Lesley Timewell, 53, berättade att hennes son Simon, 28, var friskare under sitt sexåriga heroinberoende än han har varit på lagliga höjder de senaste två.

533 ängelnummer betydelse
Lesley Timewell med sin son Simon

Missbruk: Lesley Timewell hävdar att hennes son Simon var friskare när han fastnade för heroin (Bild: Människorna)

Hon sa: Han har suttit i fängelse för brott för att stödja sin heroinvana. För två år sedan sa han: 'Mamma, jag håller inte på med det längre, jag röker bara ogräs från affären.'

Förra månaden låg Simon på sjukhuset med en kollapsad lunga och ser nu ut som ett skelett. Lesley sa att hans vänner öppet injicerar i parken. Hon sa: Han kom av heroin. Nu gör han lagliga höjdpunkter eftersom han kan köpa dem.

Jag har förlorat min son. Mina barnbarn har förlorat sin pappa. Han är mer beroende av lagliga höjder än heroin. När telefonen ringer tror jag att det är det, han är död.

Båda familjerna får stöd av en lokal samhällsgrupp som heter Swag (South West Action Group).

Det grundades av pappa till tre, Nick Smith, 42, efter att hans dotter Millie-Mae, sex, stickades av en nål kvar i en offentlig toalett i Victoria Park i staden.

Reporter Ben Endley med drogavfallet som efterlämnats av lagliga höganvändare i Taunton

Sond: Reporter Ben Endley hittade narkotikaavfall som lagts efter av lagliga höganvändare (Bild: Neil Atkinson / Sunday NEWSAM)

Drogutrustning har också hittats i Goodland Gardens och French Weir Park.

Nick sa: Varje dag lägger folk ut bilder på vår Facebook -sida med nålar som de har hittat. Vi har två butiker här. Det är det stora problemet. Det är lagligt, så folk trivs med det.

En heroinanvändare skulle aldrig sitta i en park och göra det. De skulle gripas och få drogerna avlägsnade.

Han tillade: Regeringen borde förbjuda dessa saker helt och hållet. Jag har ingen aning om varför de fortfarande är lagliga.

omröstning

Har du någonsin provat en laglig high?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Se Även: