Claire Richards exklusiv: Övningsplanen som hjälpte Steps stjärna att förlora 6: a

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Som medlem i chart-toppers Steps var Claire Richards känd för sitt sexiga utseende och fantastiska figur.



Men efter att bandet gick sönder började 5ft 6in Claire stapla på kilona, ​​och inom fem år hade hennes vikt ballonerat från t 7lbs till 16st 7lbs.



Nu efter en fantastisk vändning är hon pigg och fantastisk igen - efter att ha sjunkit från en storlek 20 till en 10 och kastat en fantastisk sex sten på ett år, tack vare en strikt diet och en hård träningsregim.



'Jag såg ut som om jag hade en fet kostym', säger hon. 'Jag kan inte tro att det var jag. Det är som en dålig dröm. Men det hände.

Jag vill aldrig gå tillbaka till den storleken igen. '

Om hon kan hålla fast vid sina vapen ser det ut som om hon aldrig kommer att göra det - eftersom Claire, 31, var så fast besluten att se bra ut igen, förlorade hon alla sina extra kilo med en kost- och fitnessregim som såg henne smal tillbaka till en frisk och kurvig 10: a. 7lb.



Och hur hon gjorde det har gett henne en av årets toppsäljande fitness -DVD -skivor också.

Steps bortgång var det viktigaste ögonblicket som utlöste Claires viktproblem.



'Jag hade varit i band sedan jag var 17 så jag hade alltid hållit mig i form av dansrutinerna, turnerat och varit på språng. Jag var också mycket medveten om hur jag såg ut när jag såg mig själv på tv och i tidningar - så jag höll mig i form, säger hon.

”Men två år efter att bandet slutade bestämde jag mig för att ta en paus från showbusiness. Jag gick från att vara på benen hela dagen till att sitta i soffan. Det var också första gången jag kunde äta vad jag ville och stoppa konsekvenserna.

Jag hade inte lärt mig att kontrollera mig själv. '

Vid den tiden var Claire gift med den tidigare Steps -backdansaren Mark Webb - men hennes viktökning började snart driva en kil mellan dem.

'Mark var en professionell dansare och var mycket kroppsmedveten', säger hon.

'Vi rodde för att han tyckte att jag borde vara på gymmet istället för att sitta hemma hela dagen. Han skulle hela tiden smyga om min vikt. Om jag fick mat från kylskåpet skulle han säga, & apos; Behöver du verkligen det? & Apos; Men hans kommentarer hade motsatt effekt ... jag åt mer för att trots honom. '

Paret splittrades 2005 och Claire började dejta en tidigare pojkvän, skivchefen Reece Hill, 40.

'Han älskade mig för den jag var', säger hon. 'Men det blev ett problem eftersom jag inte hade något incitament att sluta äta.'

Efter att sonen Charlie föddes i maj 2007 vägde Claire cirka 15 kg.

'Jag var överviktig när jag blev gravid så jag fortsatte bara äta det dubbla av det jag hade innan', säger hon.

'Jag skulle hoppa över frukosten, köra till McDonalds och beställa en hel måltid och fyra stora color som jag skulle dricka hela dagen.

'På eftermiddagen brukade en vän komma runt så jag plockade upp fyra kakor och två isbullar från ett bageri.

'Jag skulle äta tre i bilen och sedan gå hem och berätta för min vän & jag köpte en godbit till dig! & Apos; Det var som maten jag åt när ingen var i närheten räknades inte.

Men jag visste att något var fel eftersom jag stoppade det i halsen.

Claire vände sig till sin husläkare för att få hjälp 2007 - men blev chockad över svaret.

'Jag sa till henne att jag trodde att jag hade någon typ av ätstörning, men hon sa bara, & apos; Vad vill du att jag ska göra åt det? & Apos ;. Det enda hon erbjöd mig var ett piller som skulle ge mig diarré om jag åt något fett.

Då var Claire på väg mot 16: an och klassades som kliniskt fet. Hon fick också stå ut med negativa reaktioner från främlingar.

”Jag var på Ideal Home Exhibition och kvinnan på scenen plockade ut mig och frågade när jag skulle vänta.

'Jag blev bedrövad. Det måste vara den värsta förolämpningen du kan bli. Jag försökte skratta åt det, men inuti var jag så generad. Jag lyckades mumla, & apos; Jag är inte gravid, och hon blev väldigt röd och sa förlåt. I fem minuter sa jag till mig själv, & apos; Jag måste göra något åt ​​detta & apos ;.

Men när du är så fet är allt du vill ha snabba lösningar. Jag visste att det skulle ta månader att gå ner i vikt, så jag åt en tårta eftersom jag visste att det skulle få mig att må bättre direkt. Det blev en ond cirkel. '

Även människor som hade känt Claire i åratal kämpade för att se förbi fettet. 'Tyngden visade verkligen på mitt ansikte. Jag såg ut som en annan person.

'Jag var på en lek med H och Faye från Steps och fans bad om deras autografer men ignorerade mig. Jag undrade om de bara inte gillade mig, då insåg jag att de faktiskt inte kände igen mig.

”Sedan gick jag till Fayes 30 -årsdag. Jag har känt hennes familj i flera år, men hennes pappa sa: 'Varifrån vet du Faye?'

Men Claire förnekade fortfarande hur illa det hade blivit.

'Jag sa hela tiden & apos; Det är inget sätt att jag är i storlek 16. De måste göra dem mindre & apos ;. Men när du börjar behöva be om en storlek 20 måste du möta sanningen.

Vändpunkten kom förra julen när Reece, 40, föreslog. De bestämde ett bröllopsdatum för november och lämnade 11 månader för att komma i form.

'Det fanns inget sätt att jag skulle bli en fet brud', säger hon. 'Jag visste att om jag var tjock i våra bröllopsbilder skulle jag aldrig vilja titta på dem.'

Förra januari började Claire en kalorikontrollerad kost. Hon började med att föra en matdagbok med allt hon åt och drack.

Och hon gick till stormarknaden varje dag med sonen Charlie och mätte avståndet med en stegräknare.

'Det visade mig exakt hur många steg jag hade tagit. Det rekommenderade 10 000 om dagen, så om jag inte hade gjort tillräckligt hade jag tagit en längre väg.

'Att se exakt hur långt jag gick gick verkligen hjälpte. Utan fakta är det lätt att övertyga dig själv om att du gör tillräckligt. Jag började gå ner tre eller fyra kilo i veckan. Det var svårt till en början men att ha bröllopet att sikta på höll mig igång. '

Claire höll fast vid en diet på 1 500 kalorier om dagen och tog bort alkohol och läsk. I mars började hon lära sig övningar som senare skulle bli hennes Five-Step Fat Attack DVD.

När Claire gick ner för gången för två månader sedan var hon nere på 10 kg. För att fira stänkte hon på underkläder från Agent Provocateur och cirka 500 £ Christian Louboutin -klackar.

'Folk brukade säga till mig att även om du är fet kan du fortfarande ha fina skor. Men det är inte sant. Mina fötter gick upp från storlek sex till storlek åtta - så jag kunde inte ha sexiga klackar.

Claire är fortfarande tyngre än hennes Steps -dagar men är nöjd med sin kropp. ”För första gången i mitt liv trivs jag i min egen hud”, säger hon, ”och min man är över månen.

'Jag brukade berätta för honom att han hade rosafärgade specifikationer för att hitta mig attraktiv. Men nu tror jag det när han säger att han gillar mig.

'Vårt kärleksliv har förbättrats utan slut. Det brukade vara släckt och jag kunde aldrig slappna av eftersom jag inte var säker på min kropp.

'Och om jag måste förändras skulle jag göra det väldigt snabbt för att dölja min kropp. Men jag är säkrare nu. Jag har fortfarande ett par jeans i storlek 20 som jag har i mitt kök nära kylen. Och det är där de bor! '

Mina topp 5 tips

1 Lär dig mer om mat och kalorier - jag hade en gräns på 1500 kalorier per dag och att ha ett nummer i huvudet att hålla mig till innebar att jag inte åt för mycket.

2 Skaffa en matdagbok och skriv ner allt du äter - det tvingar dig att vara ärlig och du kan se var nedskärningar kan göras.

3 Köp en stegräknare och rör dig. Om du är mycket överviktig som jag var, är träning svårt, men gå spark startar viktminskning. Då kan du gå vidare till tuffare träning.

4 Titta på dina portioner - du kommer att känna dig hungrig först, sedan kommer din mage att krympa och du kommer att tycka att du är van att ha mindre mängder mat.

ronnie o sullivans far

5 Ta ansvar - det är DIN vikt, så det är DITT problem. Men hantera det nu, inte i morgon. Det är lättare att tappa en eller två stenar än sex som jag var tvungen.

Hennes kost FÖRE

Frukost: Inget.

Lunch: Stor McDonalds -måltid och fyra stora koks.

Eftermiddag: Tre eller fyra kakor eller belgiska bullar tvättade ner med en eller två av koksarna kvar från lunchen.

Middag: En trerätters middag på en restaurang tre eller fyra gånger i veckan eller en takeaway hemma. Pudding eller en tårta eller glass för öken.

Kvällsnacks: godis.

DAGLIGA KALORIER 5500

Hennes kost efter

Frukost: Frukt med yoghurt eller müsli med skummjölk, en kopp kaffe.

Lunch: Skål soppa, hemgjord smörgås eller havrekakor doppade i humus.

Flaska vatten.

Mellanmål: Fruktbit eller min godbit en gång i veckan, dietchokladkaka under 100 kalorier, flaska vatten.

Middag: Kyckling, fisk eller en biff med massor av mörkgröna grönsaker, sötpotatis eller en kalorikontrollerad färdig måltid.

DAGLIGA KALORIER 1500

Mina topp 5 övningar

STEG 1

ENGAGERA DIN KROPP & apos; UPPVÄRMNING

Få hjärtmusklerna att pumpa genom att marschera på plats i minst 5 minuter.

STEG 2

FET ASSAULT AEROBICS

Bränn några allvarliga kalorier genom att hoppa över - och du behöver inte ens ett riktigt rep för detta!

Alternativ hoppning i minst fem minuter innan du gör minst 10 stjärnhopp och sedan tillbaka till hoppa igen. Detta kommer att ge en fullständig konditionsträning.

STEG 3

KAMPMANUER

Visualisera din motståndare och injicera all din kraft och energi i att släppa loss en rad slag, slag och sparkar. En serie drag från karate, boxning och taekwan-do ger dig en överlägsen konditionsträning. Försök hålla fast vid detta i minst 15 minuter.

STEG 4

MÅL OCH TON

Gå ner på golvet och börja göra armhävningar! Detta kommer att strama upp midjan och snabbt ta dig på väg till en platt mage. Börja med så många armhävningar som du kan hantera och bygg sedan upp det tills du kan göra minst 50.

STEG 5

PÅ LÄTT & apos; KYLA NER

Spendera minst 10 minuter. Kom ner på golvet och slappna av musklerna med några allvarliga stretchningar.

Se Även: