Erling Haaland byter överföring till Man Utd -detaljer - fem komponenter i mega -deal

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Erling Haaland har varit ett mål för Manchester United sedan en tid tillbaka.



Men tyvärr för de röda djävlarna, Ole Gunnar Solskjær och co. är inte närmare att snappa upp norrmannen nu än för två säsonger sedan.



Det finns ett antal anledningar, men den främsta stötesten för Manchester United är det faktum att Haaland skulle kosta över 100 miljoner pund - en enorm utläggning, särskilt efter att de röda djävlarna bara plaskade ut 73 miljoner pund på Jadon Sancho.



Det är på grund av detta som rykten om ett bytesaffär har kommit fram.

Tanken är enkel. Manchester United byter ut en förstalagsspelare mot Haaland och förskönar affären med lite pengar.

Det låter som ett drömscenario för de röda djävlarna.



Men naturligtvis har Dortmund inte för avsikt att sälja sin talisman, särskilt efter att bara ha avskedat Sancho, och möjligheten att ärva en out-of-favör United-spelare sätter knappast pulserna.

Ändå är idén fascinerande, så här är fem komponenter i ett potentiellt byte mellan Haaland och Man United.



Erling Haaland har varit ett mål för Manchester United sedan en tid tillbaka

Erling Haaland har varit ett mål för Manchester United sedan en tid tillbaka (Bild: FRIEDEMANN VOGEL / EPA-EFE / Shutterstock)

Spelaren som byts

Kanske den största komponenten i allt detta, vem ska bytas ut mot Haaland?

Spelaren som heter i de senaste rapporterna är Anthony Martial.

Fransmannen har fallit i onåd på Old Trafford under den gångna säsongen och med introduktionen av Sancho är han inställd på att glida längre ner i hackningsordern på United.

Om Martial skulle vilja lämna United till Dortmund återstår att se.

när är anthony joshuas nästa kamp

Det närmaste fransmannen kom att lämna Man United var tillbaka 2018 när han kände att han uteslöts av dåvarande manager Jose Mourinho.

Martials agent Philippe Lamboley sa då till RMC: 'Efter att ha tänkt på alla möjligheter och inställningar vill Anthony lämna Manchester United.

'Anthony är ledsen över sin situation i Manchester. Han älskar klubben och fansen, han visade det i tre år. Utan det stora stödet från fansen hade han redan bett om att få lämna klubben.

'Alla kommer att ha sin åsikt, jag tror att han måste ta tillbaka kontrollen över sin karriär. Tiden har kommit.'

Lyckligtvis för Martial avskedades Mourinho strax efter Lamboleys kommentarer och Solskjær återvände honom till första lagets upplägg.

Men Martial har funnit att han är ogynnsam i United igen.

Erling Haalands önskemål

En annan stor komponent i allt detta är om Haaland faktiskt skulle vilja lämna Dortmund för Man United.

strängt komma dansande vinnare

Världen är överens om att norrmannen kommer att lämna BVB någon gång inom en snar framtid, men om han går till Old Trafford är någon gissning.

Haaland har valet av varje klubb på planeten, och för närvarande är det Chelsea som visar det mest aktiva intresset för att försöka skriva på forwarden.

En sak till Uniteds fördel är att Haaland känner Solskjaer väl efter att ha jobbat med honom på Molde.

Haaland har tidigare talat kärleksfullt om sin landsmann och påpekat att han hade ett stort inflytande på hans karriär som ung forward.

'Jag glömde berätta det här, men före den matchen [mot Viking 2018] tränade jag och Solskjær lite på avslutning,' sa Haaland till Eurosport i april 2020. 'Inte bara korsningar. Jag minns att han lärde mig några enkla regler.

Haaland är en av de mest eftertraktade spelarna på planeten

Haaland är en av de mest eftertraktade spelarna på planeten (Bild: DeFodi Images via Getty Images)

”Den första var i kontakt. Att jag inte använder för mycket kraft och försöker förstöra målet eller målvakten med bollen. Jag tror att jag tänkte göra det och det var något nytt som han berättade för mig. Jag tränade lite på det, men utan att göra mål. Men jag hade åtminstone det i huvudet efter det träningspasset.

'Det var något han lärde mig dagarna innan den matchen, och han har lärt mig mycket att vara lugn och att vara på tå och komma till de situationer där bollen kommer.

'Då har du chansen att göra mål. Han förtjänar mycket kredit för att lära mig det. '

Haaland har också sagt att han skulle älska att leva Solskjaers dröm om att vinna Champions League.

'Han var en anfallare, jag är en anfallare och han har vunnit Champions League och det är också en dröm för mig', sa Haaland till ESPN i april 2020. 'Så han har lärt mig många färdigheter och små rörelser i lådan och den här typen av saker. '

Om Haaland vill uppfylla sin dröm i Man United återstår dock att se.

Ole Gunnar Solskjærs tankar

Solskjaer är uppenbarligen ett stort fan av Haaland på samma sätt som Dortmund -stjärnan har stor respekt för honom.

Man United -chefen har regelbundet uttalat sig om sin landsmann de senaste åren, erkänt att han är stolt över honom och föreslagit att han skulle älska att hantera honom igen en dag.

'Pojken har haft en bra start på sin karriär', sa Solskjær i december 2020. 'Det var riktigt bra att arbeta med honom, se potentialen i honom och en del av mig känner mig stolt över att ha lite input till en sådan uppgång.

'Jag är säker på att Erling kommer att göra många mål i Champions League.'

I februari 2021 tillade Solskjær: 'När du har fått barn och spelare som tränare följer du dem och jag håller kontakten med Erling.

- Det är fantastiskt att se honom bli den spelare han har blivit och hur han arbetar för att förbättra hela tiden. Han är en Dortmund -spelare - vi önskar honom bara lycka till där och låt oss se vad livet kommer att ge senare.

'Du vet att jag inte kan tala om Erling för att han är på Borussia Dortmund, och det är respektlöst att prata för mycket om det, förutom att jag känner honom och jag pratar med honom.

'Vem var inte intresserad av honom för ett år sedan? Alla skulle säga att du skulle ta de bästa spelarna i världen och Erling är en toppspelare.

Trots allt detta är Solskjær fortfarande ett stort fan av Martial, och hans senaste kommentarer om fransmannen tyder på att han är med i sina planer för den nya säsongen.

'Vi har Marcus [Rashford] - 23, vi har Mason [Greenwood] som är en ung pojke. Så vi har en engelsk kärna där och då har vi den extra upplevelsen med Edinson [Cavani], Anthony, Bruno [Fernandes], Jesse [Lingard] kommer tillbaka. Så jag tycker att framlinjen ser riktigt bra ut, säger Solskjær efter Uniteds vänliga nederlag mot QPR.

Inte bara detta, men det är viktigt att komma ihåg att Solskjær prioriterade att signera Sancho framför Haaland.

Yttrande från Man United -styrelsen

Solskjær har ett stort ord att säga om övergångar till Manchester United, men i slutändan är det styrelsen som kommer att skriva av avtalen.

Och det verkar som att Red Devils -chefen kan ha svårt att övertyga dem över honom att det är dags att sälja Martial.

Red Devils -ägaren Joel Glazer sägs vara ett stort fan av Martial och har tidigare jämfört honom med den brasilianska legenden Pele.

Anthony Martial har kopplats till en Manchester United -exit

Anthony Martial har kopplats till en Manchester United -exit (Bild: Manchester United via Getty Imag)

Glazer spelade en roll för att hindra Mourinho från att sälja fransmannen 2018 när dåvarande United-chefen bestämde sig för att han ville tjäna in Martial för att skriva på Ivan Perisic.

Solskjaer kan ha mer tur att ändra Glazers sinne, särskilt efter att han precis tecknat ett nytt kontrakt som håller honom kvar i klubben fram till minst 2024.

Men vid denna tidpunkt i förfarandet är det fortfarande en stötesten.

Dortmunds tankar om allt detta

Och slutligen, en annan stor komponent i allt detta, vad tycker Dortmund?

Som nämnts var Bundesliga -jättarna ovilliga att sälja Sancho den här månaden och erkände till och med att de var besvikna över den sista överföringsavgiften.

Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke sa: 'Vi är inte nöjda med pengarna. Vi är ledsna över att han är borta. I slutet av dagen var det Jadons exemplariska önskan att lämna, vi hade föredragit att ha honom kvar här.

betydelsen av nummer 28

”Men han betedde sig fantastiskt och gav allt i fyra år. Han fick oss att gå framåt betydligt under andra halvan av säsongen.

Vill du ha en exklusiv förhandsförhandsvisning av din klubb - både i din inkorg och genom din brevlåda? Gå hit för att ta reda på mer och säkra din kopia

De kommer därför att vara mer beslutsamma än de redan skulle behålla Haaland den här månaden.

Huruvida de skulle roa sig med att underteckna Martial är också en stor faktor eftersom det är osannolikt att fransmannen finns med på deras önskelista.

Dortmund har en av de bästa affärsmodellerna i världsfotboll och varje transfer är genomtänkt, undersökt och genomförd till perfektion.

Tanken att de plötsligt skulle överge detta för att teckna Martial på enorma löner verkar mycket osannolikt, särskilt eftersom han enligt uppgift var kopplad till BVB redan 2018 ... och ingen överföring förverkligades då.

Se Även: